Tänään tv:ssä: ainoa hyvä Indiana Jonesin tapainen leffa viimeisen 20 vuoden ajalta

19.10.2018 klo 17.00 | Luettu: 1887 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Vain Nelosella.

Indiana Jones on seikkailun määritelmä. Otsikko liioittelee, mutta osaatko sanoa miksi? Luettele 5 hyvää seikkailuelokuvaa vuosilta 1999-2008, tai vuosilta 2009-2018, tai koko aikaväliltä - ilman Googlea. Jep. Razzie-palkinnon vuoden huonoimpana jatko-osana voittanut Kristallikallon valtakunta on loistoviihdettä edeltäjiensä tavoin, vaikka sivuhahmo liaaneissa apinoiden kanssa roikkuisikin. Timmi Harrison Ford suoritti mahdollisimman monta stunttia itse. Hän kieltäytyi animaatioruoskasta ja tukan värjäämisestä ja halusi mukaan lisää kevyttä läppää ikääntymisestä näyttääkseen, ettei vanhuus ole mörkö. Jo suoritus tekee leffan.

Star Wars -kulttuurin tilasta päätellen Indyn luojan George Lucasin kritisoitua kosketusta osataan kaivata sitten, kun Indiana Jonesin uusi versio seikkailee muodollisesti pätevässä vauhtifilmissä, jolla ei ole ensimmäistäkään omaa ideaa. Ehkä niin käy jo Fordin kanssa, sillä Lucas ei tähän tietoon osallistu seuraavan osan (2021) tekemiseen ja ohjaaja Steven Spielberg jämähtää toisinaan autopilotille.

Kuvan esittämä action-figuuri on aito, mutta se on tyyris keräilyharvinaisuus, joten todennäköisesti en pääse pystyttämään alttaria sille ja kunnolliselle Jar Jar Binks -nukelle. Ydinräjähdykseltä suojautuminen jääkaapilla nimenomaan siten, ettei idea ole avoimesti vitsi, vaan se yritetään perustella painottamalla jääkaapin lyijyeristystä, on todellista viihdettä. Pokerinaama on niin hyvä, että tiedemiehet ovat vaivautuneet selittämään, kuinka jo korkealta putoaminen ja laskeuma riittäisivät nitistämään sankarin - no shit?

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pierce Brosnanin kom... Bullets vyöryttää ka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova