Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: katu-uskottava kiihkoilu eheyttää jopa teknomiehen

06.11.2018 klo 16.00 | Luettu: 1889 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
8 Mile

Vain kanavalla 5.

Intensiivinen tunnuskappale Lose Yourself on Eminemin ensimmäinen listaykkönen Yhdysvalloissa, ensimmäinen Oscarilla palkittu rap-biisi ja pääasiallinen syy, miksi ostin elokuvan soundtrackin ja The Eminem Show -albumin vuonna 2003, kun toiseksi eniten arvostamani rap oli Coco Jamboo. Hitusen suurempi askel räpin arvostukselle Suomessa oli se, että improvisoituja riimejä pursuavan leffan suomentajaksi päätettiin palkata Paleface.

Eminem oli varma, ettei hän voita, joten gaalan aikana hän veti sikeitä kotona. Pääosassakin nähtävä mies painottaa, että aloittelevasta räppäristä kertova elokuva on fiktiivinen ja että fiktiivisyys salli heittäytyä rooliin. Eminemin historiaan (kotiseutuun) viittaa kuitenkin jo nimi 8 Mile ja sekin hämärtyy, mikä oli faktaa ja fiktiota kuvauksissa. Mukana on Eminemin kavereita, hänen aidot muistiinpanonsa ja hän heilasteli heilansa näyttelijän Brittany Murphyn ja väitetysti äitinsäkin näyttelijän Kim Basingerin kanssa. Basinger-huhu on vähemmän looginen, jos tiedät hänen käyttävän stunttipersettä tilanteessa, jossa Eminem yllättää hänet.

Eminemille huhuttiin Oscar-ehdokkuutta myös näyttelemisestä. A Star is Born -tähti Lady Gaga on vastaavassa tilanteessa parhaillaan, mutta vaikka kumpikin on loistava erikoistehoste tässä lajityypissä, eiköhän biisikategoria riitä tulokkaille. Eminem ei alaa vaihtanut. Vuoden 2015 nyrkkeilyelokuva Southpaw oli kehittelyvaiheessa 8 Milen henkinen jatko-osa (sivujuonena on huoltajuusvääntö, kuten Eminemin elämässä), mutta Eminem päätyi tekemään leffaan vain musiikkia.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Iron Maidenin Bruce ... Lisää Roope Salmista... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova