Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Marvel pyytää anteeksi tavalla, joka vaatii anteeksipyytelyä

15.12.2018 klo 17.30 | Luettu: 2370 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää kolme ja puoli tuntia elokuvaan
Iron Man 3

Vain Nelosella.

Spoilerivaroitus. Käymme nyt läpi leffan roiston matkan. Mandariini on Iron Manin arkkivihollinen, jolla on kymmenen avaruusolennoilta peräisin olevaa sormusta, joista kukin takaa supervoiman. Se voisi johtaa melkoiseen äksöniin, joten ensimmäinen Iron Man -leffa viittaa asiaan antamalla terroristijärjestölle nimen "10 sormusta". Leffatiimi kärsii kuitenkin siitä aivopierusta, että Mandariini on rasistinen stereotypia. Se on totta, mutta monikin vanha hahmo on ja asia korjaantuu siten kuin tuoreissa sarjakuvissakin, eli rasismia välttelemällä. Tiimi on maininnut rasismin niin usein itsestäänselvyytenä, että taustalla lienee tosiasiassa monta palaveria ja pelko, että kiinalainen roisto ei tienaa 100 miljoonaa dollaria Kiinassa, jonne kaikkia leffoja ei päästetä.

Intialaisia juuria omaava britti Ben Kingsley näyttelee Mandariinia kolmosessa. Mutta sekin on vain vitsi. Mandariini on näyttelijä, joka avustaa Guy Pearcen tulkitsemaa roistoa, joka virittelee kätyreilleen liekehtiviä voimia. Pearce uhoaa olevansa todellinen Mandariini ja se menee läpi asiayhteydessä, jos leffasta nautit, mutta kymmentä sormusta ei käytetä ja se jää hämäräksi, miksi Iron Manin syntytarina kytkettiin 10 sormusta -järjestöön.

Se oli siinä? Mandariini on etäisesti autenttiselta haiskahtava etninen uhka, mutta ei oikeasti, ja todellinen Mandariini on uhka, joka sai niskalaukauksen adoptoituaan nimen, joten nyt Marvel voi pestä kätensä koko sotkusta? Voi ei, tosifanit ruikuttavat! Se on pirun säälittävä veto, että Marvel tuotti paniikissa lyhytelokuvan All Hail the King, joka väittää, että leffauniversumissa elää vieläkin todellisempi Mandariini, jota 100% varmasti ei mainita enää koskaan.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Brexit onkin Benedic... Avril Lavigne nakuna... >

Keskustelut (4 viestiä)

Hannu

15.12.2018 klo 22.58 2 tykkää tästä

Guy Pearce
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

15.12.2018 klo 23.15

Tattis huomautuksesta. Jutussa luki Guy Ritchie. Outo moka.
lainaa
fjsodgaofbdj

15.12.2018 klo 23.16

olihannse melkonen molo mut oli taa ainakin pikkusen kekseliaampi kun sellanen haha im evil megaguy i shoot you tyyppi joita tas sarjas on riittanyt. kingsley suoritus joka tapauksessa kova ensin niin uhmaavana kasvona ja sitten vahan hulluna nossona
lainaa
make

16.12.2018 klo 12.30

Ensimmäinen Iron Man oli ihan ok rymistely, mutta sen jälkeen tulleet olivat täyttä paskaa. Kannattaa suosiolla jättää katsomatta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova