Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 40/73: rakkauttaan se hevonenkin ra-... potkii

01.03.2019 klo 16.00 | Luettu: 2615 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4: Jakso 10
The Children


Lapset, lapset... Cersei ilmoittaa faijalle olevansa insestikuningatar, jota ei pompotella: hän syleilee halujaan ja dominoi, joten se siitä teoriasta, että Jaime raiskasi hänet. Joihinkin suhteisiin kuuluu valtapeli ja tässä tapauksessa siitä ei tarvitse keskustella, onko suhde terve. Ei ole.

Hurtta ja Arya ovat valmiita seikkailemaan uusperheenä, kun Brienne tulee sönköttämään. Tasa-arvoinen taistelu munaiskulla ja torttupotkulla lopputuloksen ollessa mysteeri - musiikinkin uupuessa! - on näytösmatsi: sarja on tätä. Lyöty Hurtta yrittää yhä huolehtia Aryasta, mutta päätyy puhumaan härskejä armomurhaa kerjätessään. Aryan kylmä reaktio toimii: katsoja haluaa tulkita itse, missä määrin nuori ja piinattu tyttö kostaa eväämällä armon ja missä määrin hän ei raaski tappaa korvikeisää.

Useampikin hetki voisi iskeä samoin, mutta kauden päätökselle tulee pienoinen hoppu. Pappa Lannister kärsii eniten, kun jakso ei Cersein tylytyksen ja paskapönttökuoleman välissä ehdi muistuttaa, kuinka merkittävä tekijä pappa on. Myös Yo-Yo delaa, kauhiaa. Bran olisi ollut yhtä looginen puhuessaan itsekseen kuin hänelle. Yo-Yolta jäi näkemättä ensimmäinen "metsän lapsi", joka on lapsi, eikä 6. kauden meikkilyyli, joille vaadin tekemistä esiosasta. Bran jää kauden lomalle, joka tekisi hyvää Tyrionillekin, joka ei tule hetkeen palaamaan pyttyhetken tasolle.

Juonivan Jonin ja kohteliaan Macen keskustelu toimii ja oli kelpo veto jättää Stannisin teleporttirynnäkkö tähän jaksoon sen sijaan, että muuritaistelu olisi huipentunut kliseiseen yllätyspelastukseen. Blackwaterissa moinen toimii, mutta äpärien taistelussa ei. Veikkaan, että viimeisellä kaudella nähdään pari. Kuka niistä syttyy? Gandalf sentään ilmoitti, että hän on tulossa, jos hetken venaatte.


Keskiarvo 40 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 39+1 kertaa
Tippa silmässä: 58+1 kertaa


< Jakso 4-9 --- Jakso 5-1 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jannika B:n tuoreell... Piraattimetalli täyt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova