Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 66/73: parhaissa videopeleissä Seppo Räty pärjää lohikäärmeille

09.04.2019 klo 21.40 | Luettu: 2666 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 7: Jakso 6
Beyond the Wall


Äpärämatsia on mahdotonta arvostaa kieroutuneen tunnelatauksen ja symboliikan vuoksi. Tämä jakso on eri asia. Ainoa synti on kömpelyys. Jätkät suorittavat tehtävän. On kankeahkoa, kun käppäilyä höystetään peräkkäisillä irrallisilla keskusteluilla, mutta vastaavat - hauskat - keskustelut ovat Dragon Age -pelien suola. Järjettömillä teleporteilla ei olisi väliä Dragon Agessa. Kuvittele pelaavasi Danylla. Välinäytös avaa uuden tehtävän: zombiet piirittävät liittolaisia. Pelaaja voi teleportata paikalle, tai viritellä miekan kahvaa 5 tuntia ja käydä viemässä parannusjuomaa haavoittuneelle sivuhahmolle, joka on maannut ojassa viimeiset 3 viikkoa, ihan sama. Aina kun jakso iski hermoon, ajattelin: pelissä tämä menisi läpi.

Silti: mitä tekijät ajattelivat? Jos Jon soittaisi Danylle kännykällä, uskoisin, että lohikäärmeellä voi lentää mantereen halki ennen kuin piiritetyt kuolevat nälkään. Mutta ei: Gendryn on juostava armeliaasti arvioituna 24 tuntia (laajassa pohjoisessa on rämmitty tovi), jotta sorsa voisi lentää mantereen halki ja Dany voisi reagoida. Koko tämän ajan maaginen pääpahis virnistelee osaamatta ylittää avantoa. Seppo Rätyyn verrattuna Yön kuningas on iso uhka osatessaan herättää henkiin pudottamansa lohikäärmeen, mutta toisaalta Räty olisi jo odotellessaan heitellyt hengiltä sarjan kaikki miessankarit, joten ei Räty liskoa tarvitse.

Mitä tekijät...?! "Korostaakseen ajan kulua" jakso leikkaa Sansaan, joka sanoo ihan muusta syystä, että välimatkat ovat todella pitkiä. Pim. Dany on saanut sorsan Gendryltä. Pim. Hurtta heittää zombeja kivellä, joten nyt Dany on paikalla. Tämä on peli, tämä on peli... Ja hiton komia! GRAFIIKKAA!

Yllättäen jakso myös kasvattaa luottamusta. Olen urputtanut, että vaikka Danyn matka vaikuttaa ristiriitaiselta, lopulta hän kuitenkin voittaa tylsästi. Se vaikuttaa yhä epätodennäköisemmältä. Kun Dany ja Tyrion juttelevat Danyn epäkohdista, Dany jatkaa avoimen kakaramaista käytöstä. Hän pihahtaa säntäileville sankareille, mutta säntää itse ja mokaa eeppisesti. Jon sanoo suoraan, että zombietehtävä oli huono ajatus ja Sansa sanoo suoraan, että Jon hävisi äpärämatsin. Sankareiden typeryys on johtamassa johonkin. Kyynisyydestä täytyy luopua, vaikka pettymys sattuisi.


Keskiarvo 66 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 65+1 kertaa
Tippa silmässä: 88+1 kertaa


< Jakso 7-5 --- Jakso 7-7 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Hologrammi-Dio kesäk... Naps naps - The Adda... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova