Tuorein sisältö

Brave New World 1-9: kauden päätös on pierukaasua kuten alkukin, mutta keskellä oli kivaa

19.08.2020 klo 23.00 | Luettu: 1319 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 9:
Soma Red


Neiti elitisti murskaa kuvainnollisen kahleen ja jättää oravanpyörän! Keskellä yhteisvastuuta vaativaa koronakriisiä, ja sitä, että monet amerikkalaiset vasurit ja kapitalistit yrittävät yhdessä kaataa presidentti Trumpin, suunnaton individualismi tuo ensimmäisenä mieleen Kanye Westin kaltaiset sekopäät. Se ei ole sarjan tavoite, mutta ei tämä sankaritarinakaan ole.

Herra juntti ihmettelee, miten hän päätyi kapinallisjohtajaksi, mutta kun vähäosaiset inspiroituvat siitä, minkä sylki hänen suuhunsa tuo, kai sitä voisi suorittaa kevyen terrori-iskun eliitin lääkepankkia vastaan? Pian alkaa eliitin teurastaminen ja maailma hajoaa palasiksi nopeammin kuin Westworldin viime kaudella, mihin juntti kommentoi o-ou. Tämä ei ollutkaan sellainen kapina, jonka höyryissä juntti ja neiti elitisti voivat pussata.

Olisi muitakin 1. kappaleen tyylisiä mielleyhtymiä. Niiden vuoksi kausi oli ilo katsoa, mutta jatkosta en tiedä. Tekoälyjuonesta tuli iso rasite: on jäynää, ettei ole sankaria, kun yhteiskunta romahtaa, mutta on turhauttavaa, että tekoäly manipuloi asioita tavalla tai toisella. En haluakaan ymmärtää, mistä tekoäly on vertaus virallisesti tai tulkinnan mukaan, kun se on typerästi näytelty ja muiden tulkintojeni kannalta tarpeeton, joten: itkupotku. Ei raivari.

Otetaan tähän 90-luvun näytönsäästäjä ja muuta epämääräistä 2. kautta alustamaan.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen ja virallinen arvosana 1. kaudelle:


< Jakso 1-8

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Koronakriisin voitta... Karkureita kuvataan ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova