Tuorein sisältö

Dark 20/26: et tarvitse silmiä ymmärtääksesi tätä sarjaa paremmin kuin muut

06.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 1691 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 2:
Die Überlebenden


Jaksossa vierailee Adolf Hitler. Hän ei tahtoisi tappaa juutalaisia, mutta tunnetun historian toistaminen on ainoa keino pysäyttää holokausti. Tämä oli vitsi (ja se pitää sanoa).

Alan taas kypsyä. Ensi kertaa jakso vuorottelee sekä aikatasojen että todellisuuksien välillä, mutta edelleenkin pari hoomoilasta ihmettelee samoja katoamisia kuin sarjan alussa, vaikka ne selitettiin kymmenen tuntia sitten. Ei perkele, tiivistettynä.

Valikoima tyyppejä pakeni maailmanloppua menneisyyteen, vaikka "maailmanloppu" vaikuttaa Tšernobylin onnettomuuden kunnallisvaaliversiolta. Miksi he menivät kauas menneeseen? Miksi vaihtoehtomartta saapuu sinne? Älä mene asioiden edelle, vaan samaistu Marttaan, kun joku sokea ukko aukoo hänelle. Ukko "näkee enemmän kuin muut", kuten mystiset sokeat aina, mutta mitä helvettiä ylipäätään kukaan näkee, kokee, haistaa, maistaa & luulee toimittavansa?

Jakso "antaa ymmärtää" vähän lisää aikamatkailun ja hämärän järjestön synnystä. Jakso vahvistaa sen olevan outoa, että keski-ikäinen Jonas ei ole tavannut vaihtoehtomarttaa, vaikka nuori on: sille kysymykselle lohkeaa jämäkkä kolmen ämmän "hmmm". Yksi eniten aikaa saavista hahmoista on tietenkin Tom of Finland. Tiesin hänen olevan kova Saksassa, mutta tuttuun tyyliin en muista nähneeni häntä aiemmin. Puolivälissä jaksoa kävin lukemassa rautalankaselityksen, joten tiedän jonkinikäisen version hänestä olleen aktiivisesti läsnä 1. kaudella, mutta en miksi.


Keskiarvo 20 jakson jälkeen:


< Jakso 3-1 --- Jakso 3-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflix-sarja GLOW m... AC/DC:n levylle julk... >

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.10.2020 klo 10.51 1 tykkää tästä

Nautin hyvin paljon tästä sekavuudesta. Ensimmäisten kausien kanssa eri aikatasot ja hahmojen eri versiot vinksautti aivoja ja sitten kolmas kausi iskee mukaan vielä rinnakkaistodellisuudet niin aivotrajahtaa.gif. Vaikka välillä sai surffata epätietoisuuden valtamerellä ja kärsivällisyyttä sekä olkien kohautteluakin vaaditaan "se vaan nyt on noin" -hengessä, suosittelen kyllä scifi-faneille lämpimästi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova