Tuorein sisältö

The Falcon and the Winter Soldier 4/6: teh uskottava hulk

09.04.2021 klo 22.00 | Luettu: 2082 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 4:
The Whole World is Watching


Superseerumia ei saisi vetää. Falcon ei vetäisi! En usko tähän, kun ongelmat kytkeytyvät siihen, ettei planeetalta löytynyt tarpeeksi roidi-raivoa Thanosin pysäyttämiseen ajoissa. Uusi Captain America on alemmuudentuntoinen, mutta arvoihinsa uskova dorka, joten hänhän mömmöilee itsensä roistoksi. Käänne on tuttu joka toisesta tällaisesta, mutta ihmettelen silti, miten läheisesti yksityiskohdat mukailevat The Incredible Hulk -leffaa. Ja se sentään tarjosi örkkejä (joista haaveilin hipelöiden uutta Tri-Klops-figuuriani).

Nämä sarjat muka syventävät sivunaamoja, mutta Winter Soldier on yhä etovampi mököttäjä ja Falcon on lähinnä Anthony Mackie. Sankarit profiloituvat terroristien silittelijöiksi, jotka kiinnittävät enemmän huomiota pahisten ymmärtämiseen kuin pysäyttämiseen. Hakiessaan harmaan sävyjä ja kerjätessään vertailua vakaviin trillereihin sarja siis rinnastuu kamalaan Batwoman-sarjaan, jossa roistot saavat spedeillä omaan tahtiin.

En kannata kasvotonta kansainvälistä elitismiä, joka pitää rikkaat rikkaina ja luo slummeja ja pakolaisleirejä, mutta tämä "kuuden tunnin leffa" ei kykene terävyyteen, johon leffa ei tarvitsisi kuin esim. siviilejä surmaavan ohjuksen ja monologin terroristiksi ajautuneelta tyypiltä. Tosielämän kommentointi puuroutuu epämääräiseksi soosiksi, kun etäisiin fantasiajuttuihin viitataan samalla.

Persoonallisuutena uusi kapu toimii: hän on vaarallinen mulkku ja säälittävä reppana. Silloin kun aitoa kapua ei vielä ymmärretty Suomessa, kuvailin häntä idealistisen amerikkalaisuuden symboliksi, ja toki uutta kapua voidaan kuvailla symboliksi siitä, mitä Amerikka on käytännössä. Sadusta pitää nauttia ennen runoilua. Se kohtaus, jota "Whole World is Watching", toimii asiayhteydessä eli tyhjäkäynnin jälkeen, jos ei tarinankerronnan historian huomioiden.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 3 --- Jakso 5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Penkkiurheilijan sup... HBO:n Minx-sarjassa ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova