Tuorein sisältö

Y: The Last Man 1-8: sukupuolten sota ei viimeistäkään miestä kaipaa

28.10.2021 klo 21.00 | Luettu: 413 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Ready. Aim. Fire.


Viimeksi ihmiskunnan historian tärkein yksilö tapasi naisjengin, josta perustellusti saattaa löytyä psykopaatteja. Mutta katsotaan toki ensin, löytävätkö toisilleen tärkeähköt sivunaamat psykoja ihan toisesta jengistä.

Päähenkilöä ei nähdä. Koko jakso keskittyy C-juoneen ja sen roistoon. C-juoni on seuraavinaan viimeisen perusmiehen siskoa, vaikka siskolla hädintuskin on persoonallisuutta saati merkitystä kokonaisuudessa. Siskon transpoikaystävä Sam ja joku satunnainen hysteerikko (molemmat ovat siskoa parempia hahmoja) törmäilevät roiston kanssa, siskon myötäillessä roistoa.

Kelmi on kiinnostavan kihtinen. Hän on kyttä, murhaosastolta. Hän mainostaa tietävänsä, mitä miehet naisille tekevät ja miten naisia sorretaan huomaamattakin. Hän projisoi: nykyään hän on itse kukkomaisin mulkku kanatarhassa. Hän pomottelee muita ja teloittaa karkulaisen. Hän pelottelee, että miehet saattavat yhä vaania jossain; ei voi tietää.

Se tuntuu perin amerikkalaiselta - kunnes paljastuu, ettei hän ole kyttä. Hän on sarjakuvamainen psykopaatti, ja on lista asioita, jotka tekivät hänestä sellaisen toissapäivänä. Näinkin luonnosteltu miesviha voisi olla ominaisuus, jos pääasiallinen näkökulma olisi transmiesten, mutta Sam on tarinan tv-sarjaversiota varten keksitty mauste, joka jää lopulta sivuun jopa tässä jaksossa.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tapahtumakeskus Aino... Selviytyjät Suomessa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova