Tuorein sisältö

Cobra Kai 4-9 ja 4-10: piinaavaa jännitystä, kun et tiedä edes kenen haluat voittavan (?)

28.01.2022 klo 21.30 | Luettu: 991 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jaksot 9 ja 10:
The Fall ja The Rise


Jäljellä on turnaus ja jälkipyykki. Jaksot selviävät hyvin ennakkosuosikkien puutteesta, joten kasuaali fani voi aloittaa kauden tästä? Jos tämä juttu olisi huomista lähetystä kommentoiva ennakkosilmäys 90-luvulla, niin miksei.

Cobra Kaita ei voi kannustaa, vaikka cobrapennut tarvitsevat onnea eniten ja "sankarit" ovat kokeilleet olla yhtä mulkkuja. Cobrat kehittivät vastaliikkeiden vastaliikkeitä, joten strategia tekee heistä kelpo roistoja, mutta et halua olla LaRusson puolella, kun hän ruikuttaa strategian olevan huijausta.

Cobra Kai rääkkäsi töyhtöhyyppää. Hyypällä ei muuta tehty ja hänen itsetuntonsa sahaa luonnostellusti, mutta jo hänen ensimmäisessä voitossaan on urheilujuhlan (urheiluleffan) tuntua.

Vastaliikkeen vastaliikkeen vastaliike on arvatusti se, että LaRusson ja Johnnyn pennut oppivat molemmilta jotakin. Oivalluksia ei alleviivata terävän visuaalisesti kuin Karate Kidissä, mutta useampi matsi liittyy teemaan ja homma alkaa innostaa.

Teoreettisia ennakkosuosikkeja suojellaan kuin showpainissa eli heille annetaan syitä hävitä, mutta showpainiin tottunut arvostaa sitä, kun b-divisioonan tyyppi ylittää itsensä ja käy kerran huipulla. Tyttöjen matsia alustettiin eniten ja se päättyy teemallisesti ratkaisemattomana tuomaripelin myötä.

Terveyskriisi jaksojen välissä on puoliksi huijausta, joten tylytän taas, että parjattu Rocky V teki jotakin elämyksellisemmin kuin tämä ylistetty sarja, mutta yleisesti ottaen poppakonstit antavat tulevalle suuntaa latistamatta turnausta liikaa.

Kun isähahmoon pettynyt Miguel lähti oikeaa faijaa etsimään, ajattelin ikään kuin vaihteeksi, että "isän pitäisi olla Oroku Saki; regular or menthol". Siunaan täten sen, että Silver pettää Kreesen ja vahvistaa olevansa yhä kärjistetty roisto. Kreesellä ja hänen pääpennuillaan on sympaattista kehitystä, joten sarjan loppusuoralle mahtuu myös psyko, joka koulii psykoa (en tiedä ketä; ehkä semifinaali-ilkeilijää) ja tragedioita (uusi nuori pentu).


Keskiarvo 40 jakson jälkeen:


< Kausi 4 - Jaksot 7 ja 8

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suosikkijuontaja ham... Kevin Costner ohjaa ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

JohnnyLawrence

28.01.2022 klo 22.06 4 tykkää tästä

Itse olin eniten vakuuttanut näistä kahdesta viimeisestä jaksosta ja varsinkin siitä miten hyvin kaikki taistelukohtaukset oli tehty. 5 kausi on jo kuvattu, joten sitä sopii odottaa tämän vuoden puolella.
lainaa
MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

29.01.2022 klo 01.08 2 tykkää tästä

JohnnyLawrence kirjoitti:
Itse olin eniten vakuuttanut näistä kahdesta viimeisestä jaksosta ja varsinkin siitä miten hyvin kaikki taistelukohtaukset oli tehty. 5 kausi on jo kuvattu, joten sitä sopii odottaa tämän vuoden puolella.

Uskottava se on kun itse Johnny Lawrence sanoo, ja olen kyllä samaa mieltä että taistelut oli koreografioitu erittäin kauniisti ja tyydyttävästi. Näyttelijöiden kasvonilmeitä myös hyödynnettiin täydellä teholla.

Jatkoa ajatellen kiinnostaa eniten mihin suuntaan Kreesen hahmoa viedään. Hänessä on hyvin säästeliäästi näkynyt inhimillisyyden pilkahduksia, ja nyt hän on ensimmäistä kertaa sarjan aikana oikeasti uhrin asemassa, mikä voi tarjota alustan suunnanmuutokselle tai ainakin antisankari-ominaisuuksien kehittymiselle.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova