Tuorein sisältö

Succession 17/39: vähän niin kuin taru Oidipusista mutta ilman vahinkoja

25.06.2023 klo 23.55 | Luettu: 1320 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 7:
Return


"Jakso kertoo perheestä" on arvokas tieto kuin tapauksessa Fast & Furious, mutta: jakso kertoo perheestä jotakin ehkä mieleen jäävää. Caroline on äiti kolmelle Brian Coxin perijälle ja osakkeenomistaja. Ääniä tarvitseva Cox käskee kakaroita panemaan äitiä halvalla: luvatkaa 10-50 miljoonaa. Äiti sisäistää tilanteen ja vaatii joko 150 miljoonaa tai 20 miljoonaa ja yhteisen joulun lasten kanssa. On hyvää bisnestä luvata joulu. Kukaan ei tiedä, toteutuuko se. Äiti kieltäytyy kuuntelemasta, kun yksi pentu avautuu tragediasta, joten ei akka mitään ansaitse.

"Panna äitiä halvalla" ei ole valitettava vaan itsetietoinen sanavalinta, joka johtaa mm. Oidipus-viittaukseen. Samaan aikaan pennut pohtivat, paneeko isä naisystävää ja milloin ja missä asennossa. Veli viittaa siskon jöpöttäviin nänneihin. Vai niin. Seuraajaa etsivä Cox alkaa olla avoin muille vaihtoehdoille kuin sukulaisille, joten harrastelija-Freud voi nähdä tässä yhtenäisen teeman: insesti menettää viehätyksensä, kun sisäsiittoisuus alkaa tuntua.

Daami nimeltä Rhea sai potkut firmastaan myötäiltyään Coxin näkökulmaa liian innokkaasti. Hän on se naisystävä. Hän sanailee Coxille, ettei tytär ole yhtä fiksu kuin likka luulee olevansa, mutta tyttären seurassa hän kehuu tytärtä fiksuksi ja neuvoo kuinka manipuloida faijaa. Hänet on siis tussilla alleviivattu peluriksi, vaikka yksityiskohdissa on muuttujia.

Vävyn & serkun farssi jatkuu, kun vävy vaatii jo tuhottujen arkaluontoisten dokumenttien varmuuskopioiden polttamista pallogrillissä, jolloin serkku onnistuu pelastamaan pari paperia taskuun. Tiedän etukäteen vain sen, minkä järkeilee nähdessään turhan anteliaan otsikon. Toivottavasti se ei lupaa liikoja serkusta.


Keskiarvo 17 jakson jälkeen:


< Jakso 16/39 --- Jakso 18/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kesäkuussa 2008 Tota... The Flash on katastr... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova