Tuorein sisältö

Star Wars: Ahsoka 6/8: suursmurffi Thrawn ja Ezra ei-Miller

21.09.2023 klo 20.00 | Luettu: 1112 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 6:
Far, Far Away


Nyt ollaan toisessa galaksissa (jossa puhutaan englantia, hengitetään vaivatta ja meikataan vähän). Hyviksille ja pahiksille on selvää, että muuttolintumaiset avaruusvalaat kulkivat reitin ensin, joten oletan nukkuneeni, kun asia selitettiin ensimmäisen kerran.

Toinen galaksi on pitkälti Lappi, mutta rotat ovat riittävän isoja ratsastamiseen. Täällä lomailee suuramiraali Thrawn sotalaivoineen. Hän on banaanivaltion diktaattori mutta sininen. Hän ei ole huono sellainen, mutten tajua tästä mitään, kuten alussa varoitin: sarja on käytännössä Rebelsin uusi kausi ja olen nähnyt siitä vain siivun. (Miksi katsoa tätä? Hayden Christensen.)

Hyvä punkkari ja paha suursmurffi tuntevat toisensa ja mytologisen, kadonneen "Ezran" paremmin kuin näyteltyä kamaa seuraava tuntee näistä kolmesta ketään. Otetaan tähän kohtauksia punkkarin ja hänen rottansa ystävystymisestä. Rotan ohella Han Soloksi pukeutunut kilpikonna on kiva tehoste. Jos en tietäisi, miten timmissä kunnossa 80-vuotias Harrison Ford on uudessa Indiana Jonesissa, olisin pohtinut, onko tuo Han Solo.

Kun Ezrasta nähdään vilaus, "suunnattoman helpottunut" punkkari on yhä nihkeä lahna. Ainakin katsojalla on tilaa olla omaa mieltä. Mielleyhtymieni summa on hieman ehkä yllättäen se, että kaikkien etsimä partasuinen hymypoika Ezra on takuulla Jeesus ja tämä tosiaan on Lappi; ehkä miljoona vuotta ennen raamatullisia aikoja. Viimein kaikki täsmää. Jakson nimikin vihjaa, että nyt käsitellään Star Warsin perusteita.

Ex-jedi ja ei-sith Ray Stevenson höpisee, että hän tahtoisi katkaista kierteen, jossa hyvikset ja pahikset pätevät vuorotellen. Ei asiaa avata, mutta sarja sijoittuu Jedin paluun ja Force Awakensin väliin, joten Stevenson vaikuttaa traagiselta sankarilta, joka yksin puolustaa tarinankerrontaa Darth Abramsin varjon kasvaessa.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 5/8 --- Jakso 7/8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Amorphis kiertää jou... Disneyn juhlapätkään... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Avaruusvalas

22.09.2023 klo 08.46 3 tykkää tästä

Ymmärrän, jos Andor, Kenobi, Mando ja Boba ansaitsevat 2/5, mutta Ahsokan kohdalla arvio tuntuu väärältä. Omaan silmään kyseessä on heittämällä paras _Star Wars_ -sarja Disneyltä: on avaruusvelhoja miekkoineen, on sympaattisia robotteja, on eriskummallisia oliota ja tutkimattomia planeettoja. On tähtienvälistä sodan uhkaa ja uskottava pahis (Thrawn)+ kiinnostavat pahikset (Baylan ja Shin Hottie). Pinkkiä hiusta ja vihreää hiusta ja X-wingejä ja eeppiset musiikit. Samaan aikaan sekä kunnioitetaan vanhaa että uskalletaan luoda uutta tarinaa.

Ainoa heikkous sarjassa on mielestäni itse Ahsoka, joka esitetään kädet puuskassa nyrpistelevänä fanaatikkona. Tässä kutosjaksossa Ahsokan rooli jäi pieneksi, joten muut saivat loistaa. No, ei tuo Sabinen ja Ezran jälleennäkeminenkään mikään oscarin arvoinen tunteiden vuoristorata ollut, mutta kaikki muu jaksossa kiinnosti ja viihdytti.
lainaa
HEssuh

04.10.2023 klo 18.20 1 tykkää tästä

Avaruusvalas kirjoitti:
Ymmärrän, jos Andor, Kenobi, Mando ja Boba ansaitsevat 2/5


Minä taas en lainkaan ymmärrä miten Andor voidaan laittaa noiden muiden kanssa samaan nippuun? Peltonen jätti leikin kesken joten hänen mielipidettään aiheeseen ei voi edes laskea.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova