Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery 4-7: palaveri big bada boomista palovaroittimen sisällä

29.04.2024 klo 23.00 | Luettu: 434 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Edellisestä Discovery-arviosta on pari vuotta. Sarja katosi Suomesta, kun SkyShowtime korvasi Paramount+:n. Nyt SkyShow esittää koko sarjaa, kun sarja on loppusuoralla. Tähän jaksoon jäin.

Muistaakseni olen uhonnut, että Discoveryn jälkeen Star Trek on osaltani lusittu. Discovery on yrittänyt uudistaa brändiä, Strange New Worlds lupasi palata itsenäisten tarinoiden pariin, Lower Decks väitti seuraavansa sarkastisesti duunareita ja Picard-sarja lähti käsittelemään sitä, mihin eniten samaistun eli Dataa ja borgeja. Jokainen polku toteutti osan ydintavoitteestaan niin hyvin, että innostuin aidosti - ja petyin aidommin.


Kausi 4 - Jakso 7:
...But to Connect


Öh, joo.

Joku tuntematon uhka yhä pelottaa kaikkia galaksissa. Palaverissa on tietenkin haltia, ihminen palovammalla, ihminen palovammalla, ihminen palovammalla, yksi Ron Jeremyn kohtaamista vihreistä daameista ja muutama ei-hahmo vappunaamarit nupeissaan.

USS Discovery -aluksen tekoäly tietää, minne mennä, mutta se kieltäytyy paljastamasta asiaa, koska se tietää miehistön koostuvan turvallisuudesta vähät välittävistä sankareista. Tämähän kiehtoo, koska olisi herkullista, jos ihmiskunta ulkoistaisi tarinankerronnan tekoälylle ja tekoäly kieltäytyisi kaikesta epäloogisesta, mihin olemme tottuneet. Ristiriitaisesti jakson sisältä löytyvä tekoäly lupaa luoda sellaisen itsetuhonapin, jota James Bond voi käydä painamassa, jos tekoäly ryhtyy vielä omapäisemmäksi ja tilanne pitää ratkaista vartissa.

Myös siihen tuntemattomaan uhkaan saattaa tepsiä galaksin tai parin räjäyttäminen varmuuden vuoksi. Päähenkilöt kyllä väittelevät näiden ratkaisujen järkevyydestä aiempaan sisältöön viitaten, joten jakso on tyhmä ja yliyksinkertaistettu vain mytologiseen laatuscifiin verrattuna. Pidän näistä hahmoista, muistaakseni. Jakso pyrkii tekemään tekoälystäkin kokonaisen hahmon, mille nyökkään varovaisesti, vaikka vuoden 2021 visiot 3000-luvun tekoälystä eivät kuulosta järin 3000-lukumaisilta 2024. 3000-luvulla tekoäly saattaa hallusinoida?! Omg.


Keskiarvo 49 jakson jälkeen:


< Jakso 4-6

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kraven the Hunter ja... Mufasa on fotorealis... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova