Tuorein sisältö

Diel-Watch -MP3-kello

Manu Pärssinen

24.09.2007 klo 09.30 | Luettu: 24881 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Viikon vimpain #2
Muistatteko sitä 80-90 -luvun taitteen aikaa, kun laskinrannekellot saapuivat markkinoille? Laite ei ollut kovin kaunis, ei kovin käytännöllinen, sitä ei voinut oikein käyttää kokeessa huijaamiseenkaan - mutta kaikkein cooleimmilla jätkillä oli sellainen. Hong-Kongista on nyt saapunut tuote, joka pyrkii täyttämään tätä tyhjiötä ranteessamme: rannekello, jossa on myös MP3-soitin.

(Käsi)rautaista fiilistä


Laite saapuu kohtuullisen tyylikkäässä paketissa, eikä itse ajannäyttäjäkään heikolta näytä ensi silmäyksellä. Paketista löytyy kuulokkeiden lisäksi kaikki tarvittavat piuhat ja vain ohjekirjasen heikko englanti kielii siitä, minkälaisella budjetilla kello on valmistettu. Kun laitteen kaivaa laatikostaan ulos, järkyttyy aluksi sen koosta. Itse en ole rannekelloa vähään aikaan pitänyt, ja vaikka voisin kuvitella jyhkeimpien Rolexien vastaavan paksuudeltaan ja painoltaan Dielin valmistamaa mediasoitinta, ei sen pitäminen ranteessa tuntunut kovin miellyttävältä. No, kaikkeen tottuu, eikä perustiuku soita funkkia.

Diel-Watchin 1 gigan muistikapasiteettiin pääsee kopioimaan sisältöä yksinkertaisesti USB-piuhalla. Windows tunnisti kellon mukisematta ulkoisena asemana ja kyllähän gigaan jo aika monen bussimatkan verran musiikkia mahtuu. Kieltämättä tulee pieni agenttifiilis kun kytkee nappikuulokkeensa rannekellon kylkeen. Niistä puheenollen - kunhan laitteen taajuussäädin-asetuksista löytää omille korville mieluisimman, saattaa Dielin äänenlaatu jopa yllättää. Bassopuolen saa toistumaan mukavasti tuhoamatta keski- tai ylempiä ääniä. Ehdottomasti vehkeen plussapuolia. Koska kuulokeliitäntä on tavallistakin miniplugia minimpi, tulee mukana lyhyt adapteripiuha, jolla kelloon saa kytkettyä myös omat kuulokkeensa.

Kellopeli mp3:siini


Lisää James Bond -fiilareita saa, kun tallentaa kelloonsa MP3-musan sijaan vaikka salaisimmat tekstitiedostonsa. Tai käyttää kellon "ääninauhuri-ominaisuutta". Siinä ovatkin lainausmerkit paikallaan, sillä kellon ohjekirjassa mainostettu nauhoitusominaisuus jäi varsin vajavaiseksi. Kirjasen neuvoja seuraamalla sain kelloon tallentumaan epämääräistä huminaa ja surinaa, mutta en sen enempää, vaikka kuinka yritin. Tässä kohtaa olisi tarvinnut lisää ohjeistusta - missä mikrofoni sijaitsee, vai olisiko sellaisen tarvinnut erikseen (sitäkin kyllä testasin)?. Shuffle-toimintoakaan poppikellosta ei löydy, kappaleet toistuvat aakkosjärjestyksessä.

Akkujen kesto musiikkia kuunnellessa on hyvin pitkälti e-Villen lupaama yli 4 tuntia. Kello toimii omilla pattereillaan, soitin erillisenä ladattavasta akusta, jonka virkistäminen käy USB-piuhalla. Mukana tulee myös pistorasiaan liitettävä muuntaja, johon USB-kaapelin voi kytkeä lataamista varten. Se on ihan kätevä pikkulaite muidenkin USB:sta latausvirtansa saavien koneiden kanssa käytettäväksi.

Niinkuin useimmissa Dielin laitteissa, kyllähän tässäkin taas hinta (42 euroa) ja toiminnot kohtaavat. Eri asia onkin se, kuinka moni löytää kellolle oikeasti käyttöä. Varmasti sillä saa koulun pihalla aikaan muutaman kohahduksen, mutta viikon päästä kaverit ovat jo palanneet iPodiensa ja kännyköistä löytyvien soittimiensa pariin. Työmatkoilla bussissa on ihan kätevää, että soitin on aina mukana, mutta aika moni työ nykypäivänä vaatii rannekellon riisumisen - ainakin näin suurikokoisen. Mikäli Diel-Watchin koosta saataisiin hiottua vielä aika paljon pois ja mukaan ympättyä langattomat BlueTooth -kuulokkeet, olisi kyseessä melkoisen teknocool -statuslelu. Silloin varmaan kyllä hintakin olisi aivan eri lukemissa.

Tuote: Diel-Watch MP3-kello
Myyjä: E-Ville
Hinta: 42 euroa sis. pk

V2.fi | Manu Pärssinen
< Leffapoliisissa Kari... Mediasoitin Diel-Roc... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (12 viestiä)

Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.09.2007 klo 12.24

"...mutta aika moni työ nykypäivänä vaatii rannekellon riisumisen" wtf? :)
lainaa
lokki

Rekisteröitynyt 10.04.2007

24.09.2007 klo 15.54

Rannekello on jäänyt wanhanaikaiseksi, koska kännykkä kulkee jokaisella koko ajan mukana, ja nykyajan (uudemmissa) kännyköissä kun tahtoo olla jo melko paljon massamuistia, eli siis mahdollisuus myös kuunnella musiikkia.
Kännykällä teet kaiken mitä kellolla. Kello ei sitä korvaa, ennen kuin siihen saa puhelu- ja tekstiviestitoiminnot.
lainaa
viles

Rekisteröitynyt 28.06.2007

24.09.2007 klo 16.32

Ehkäpä melko turha kapistus, mutta ei todellakaan hinnalla pilattu. Itse tilasin tuolta juuri tuommoisen MP4-soittimen "Diel Roc". Koskakohan niistä on täällä se juttu? Toivottavasti siinäkin on sitten vähintään yhtä hyvä ääni kuin tässä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.09.2007 klo 16.53

Diel-Roc on testissä ensi maanantaina.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

24.09.2007 klo 19.54

E-villen Vekottimien jälkeen tälläisiä saa mielellään tulla lisää.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.09.2007 klo 20.40

Demonoid kirjoitti:
E-villen Vekottimien jälkeen tälläisiä saa mielellään tulla lisää.


Emme ole ketään kieltäneet lähettämästä tavaraa, mieluusti jatkamme juttusarjaa, kun E-Villen lähettämä tuotevuori on käytynä läpi.
lainaa
d-hunter

Rekisteröitynyt 15.04.2007

25.09.2007 klo 15.20

Mikko kirjoitti:
Diel-Roc on testissä ensi maanantaina.
Toivottavasti on odotusten arvoinen :-)
lainaa
Arttu

27.09.2007 klo 18.48

Vähän epäselväksi jäi, onko kuulokeliitäntä siis 2,5 millin miniplugi, joita mm. Nokia ja Sony-Ericsson ovat käyttäneet matkapuhelimissa, vai vieläkin pienempi? Jos niin mahdollinen liitännän yhteensopivuus niille, joilla on vanhoista kännyköistä jääneitä handsfree-kuulokkeita.

Onko usb-kaapelin liitäntä samanlainen joidenkin muiden laitteiden kaapelien kanssa, vai onko tässä oma liitäntä, jota varten joutuu kuljettamaan oman kaapelinsa mukana?

Näenkö kolmannesta kuvasta oikein, vai onko liitännän suojana feikki-nuppi, joka on ketjunpätkällä kiinni kellossa?

Niin ja tämmöisestä kun vielä pääsisi suunnittelemaan pistenäytöllä varustetun mallin, eikä viisarikoneistolla.
lainaa
viles

Rekisteröitynyt 28.06.2007

28.09.2007 klo 22.01

Arttu kirjoitti:

Niin ja tämmöisestä kun vielä pääsisi suunnittelemaan pistenäytöllä varustetun mallin, eikä viisarikoneistolla.


Tuollaistako meinaat:
http://www.e-ville.hk/product/view/?id=117
;)
lainaa
Likvor

Rekisteröitynyt 16.04.2007

28.09.2007 klo 23.03

kattelin joskus puljusta skullcandyn vastaavia
lainaa
mdtrx

Rekisteröitynyt 10.04.2007

03.10.2007 klo 03.26

Odotan vaan aikaa jolloin kännykät tungetaan rannekelloihin.

Nyt tyytyisin kännykän "kaukosäädin" -rannekelloon, Sony Ericssonilla on yksi malli hintaa 500e...
Voishan tohon adapteriin tunkea omat langattomat kuulokkeet?
lainaa
swampmonster

08.10.2007 klo 12.16

No ei kyllä kännykkä kelloa kätevämpi ajan tarkistamiseen ole, ainakaan jos on sellainen kuin jotkut että koko ajan tarkistaa paljonko se kello nyt jo onkaan ;)
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova