Tuorein sisältö

Captain Marvel -spoileriarvostelu

Jari Tapani Peltonen

13.03.2019 klo 17.45 | Luettu: 4545 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Juonta paljastellaan.

Tiivistän (tai selitän) ensin perusarvostelun. En pidä Teräsmiehestä, discovaloista enkä nakkibileistä, joten en syty, kun setäkerho myhäilee, että firmalla on puhtaat paperit, kunhan firman nimen saanut teräsdiscotyttö on paras. "Voimakkain vanilja" on viimeinen sankari, jonka tahdon nähdä, eikä tuo ollut viittaus ihonväriin tai sukupuoleen.

Captain Marvelissa on myös skrullijuoni. Sen kommentointi on rasittavaa, jos juonipaljastuksia pitää varoa, joten en edes yrittänyt. Skrullit ovat muotoa muuttavia avaruusolentoja ja yleensä roistoja. Kun Captain Marvel toimii kree-rodun soturina, skrullit ovat vastustajia ja Guardians of the Galaxysta tutut psykot Ronan ja Korath ovat liittolaisia. YLLÄTTÄEN skrullit ovat kilttejä.

Se voidaan nähdä sanomana, etteivät erinäköiset, "joukkoomme soluttautuneet" muukalaiset olekaan pahoja. Leffa ei tosin tee idealla mitään ja Marvel-pomo on jo vakuutellut, että saattavat he vähän pahojakin olla, jos tarve tulee. Kun vuosia sitten kirjoitin natsipropagandasta, mieleen syöpyi se, että natsien mielestä lempeästi hymyilevä partasuu on kammottava juutalainen, mutta parraton hymypoika onkin jo kiero soluttautuja. Mitä nykypäivään tulee, vastustan naamioita, mutta pidän naurettavina heitä, jotka eivät sallisi muslimeille niitäkään huiveja, joita Pihtiputaan mummo käytti eilen ja nunna käyttää yhä. "Soluttautuminen" ja ahdasmielisten ristiriitainen kihti voisivat olla teräviä teemoja viihde-elokuvassakin.

Mutta skrullijuoni on yksinkertaisesti juuri nähdyn Thor: Ragnarökin toistoa. Vaikka pidän Ragnarökistä ja "tarinaa jatkavasta" Avengers: Infinity Warista, se oli typerää, kun maailmansa menettäneet persoonalliset pakolaiset tapettiin leffojen välissä. Miten niin on - kysyy Alien 3:n fani. Koska Captain Marvel on esiosa, skrullien pelastus ei edes vaikuta johtavan mihinkään. Toki skrulli tai asgardlainen voi jatkossa putkahtaa esiin discoplaneetalla ja viitata aiempaan, mutta onko se tarina pakolaisuudesta?

Annoin kaksi tähteä vitseille. Rytmi on kamala. Toiminta on soopaa, koska sankari on voittamaton. Mainitsemani "loukkaus faneille" on se, että sankarikissa vie Nick Furylta silmän, eikä Fury reagoi: tosiasiassa se on loukkaus eläville olennoille. Netissä veikkaillaan, että kree-tietsikka, jonka unohdin 5 sekunnissa sen jokaisen esiintymisen jälkeen, on "seuraava Thanos". Varmasti.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Laibach ihmetytti ja... One Punch Man: jopa ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

fhsogsjjddjr

13.03.2019 klo 18.20

stan lahti ja heti eka leffa on tallanen. sattumaako
lainaa
Leffakärpänen

14.03.2019 klo 10.05 2 tykkää tästä

Toivottavasti tämä ei ole yhtä tylsä kuin Black Panther elokuva.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova