Tuorein sisältö

Vikings: Valhalla 1-1: risuparroilla on kiire Valhallaan ja Taivaaseenkin

Jari Tapani Peltonen

26.02.2022 klo 22.25 | Luettu: 4232 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
The Greenlanders


Oli tarkoitus katsoa Viikingit viimeistään kun Saku Salin liittyi räyhään, mutta sarja on liian pitkä, kun uuttakin tulee joka tuutista. Jatkosarja Valhalla menee sata vuotta eteenpäin, joten ehkä tästä kehtaa aloittaa, vaikka "teemojen syvyys ei täysin avautuisi" (heh).

Harald hirmuisten kulta-aika lähenee loppuaan. Englannissa heitä teurastetaan yllätyshyökkäyksien merkeissä, mikä on ymmärrettävää viikinkien maineen huomioiden ja vääryys, sillä moni heistä on syntynyt siellä historian tässä vaiheessa. Kotona pohjoisessa viikingit valmistelevat kostoa. Keskelle sitä putoamme.

Kristitty päällikkö on koonnut yhteen heimoja, eikä hän välitä muiden uskomuksista. Englantilaisista kaiken tietävät herrat sen sijaan eivät voi pakanoita sietää. Grönlantilaiset pulliaiset eivät tiedä missä mennään, sillä he putkahtivat paikalle vain vastustaakseen kristillisiä arvoja kuten raiskaamista ja silpomista, joihin hurskasteleva "asiantuntija" on syyllistynyt.

Yöllä pallihikirölli mylvii joukoille, että viikinkejä ei loukata, ja kun viikingit ovat vaarassa tappaa toisensa jumalien nimeen, toinen ulisee, että veljiä olemme yhä, joten barbaarienergiat saadaan käyntiin. Yksi grönlantilaisista on sarjan Highlander eli leffamaisen jalo supersoturi, joka kiinnostaa herroja yhtä paljon kuin herrat häntä, joten grönlantilaiset voivat suorittaa yksilöön kohdistuvan kostoiskunsa ilman että heitä teloitetaan saman tien.

Kovin on kerronta kätevää, mutta se tarkoittaa selkeääkin. Potentiaalin astii, eli mm. englantilaisten käsittely kiinnostaisi myös.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pam & Tommy 1/8: enn... V2.fi testasi: XGIMI... >

Keskustelut (2 viestiä)

Mikelonius

28.02.2022 klo 22.43

Netflix vaan valitettavasti meni omaan boikottilistaan venäläispropagandan ja Kremlin sanan saattajana.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

01.03.2022 klo 00.40

Tilanne muuttui: Netflix ei aio esittää propagandaa Venäjällä.

https://www.v2.fi/uutiset/viihde/42115/
lainaa

Kirjoita kommentti
Muita tekstejä tältä kirjoittajalta

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova