Tuorein sisältö

Peltonen ja Oscar-gaala 2010

Jari Tapani Peltonen

08.03.2010 klo 00.01 | Luettu: 89261 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Palkintoja & posken soittoa
Oikein hyvää ja neitimäistä naistenpäivää!

Tervetuloa seuraamaan V2.fi:n kalsarisankaritoimittajan yritystä töllöttää telkkaria samalla, kun hän "puskee duunia" standardit 8 tuntia saaden aikaan tämän artikkelin.

Kyseessä on Oscar-gaalan kommentointioperaatio. Jos sekaan asiattomuuksia lipsahtaakin, tarkoitus on keskustella ehdokkaista, voittajista ja vääryyksistä.

Kommentaari ilmestyi luettavaksi minuutin yli keskiyön ja se valmistui kahdeksan aikaan aamulla.

Lämmittelyt


9 ehdokkuutta
Avatar ja The Hurt Locker

8 ehdokkuutta
Kunniattomat paskiaiset

6 ehdokkuutta
Precious ja Up in the Air

5 ehdokkuutta
Up - Kohti korkeuksia

4 ehdokkuutta
District 9, Nine ja Star Trek

3 ehdokkuutta
Crazy Heart, An Education, Nuori Victoria ja Prinsessa ja sammakko

2 ehdokkuutta
Elämä pelissä, The Imaginarium of Dr. Parnassus, Invictus - Voittamaton, Kekseliäs kettu, The Last Station, The Messenger, A Serious Man, Sherlock Holmes ja Valkoinen nauha

Olen nähnyt 23 ehdokasta. Akatemian lista vaikuttaa jokseenkin niin asialliselta, kuin muitten kuin meikäläisen mielipiteet vaikuttaa voivat (...mielestäni).

Avatar ja The Hurt Locker ovat ennakkosuosikkeja. Avatar on uskalias ikuisuusprojekti, merkittävin teknologiademo moneen vuoteen, 3D-buumin messias, joka todella muuttaa elokuva-alaa, ja kaikkien aikojen menestynein elokuva, mikäli inflaation vaikutus lukuihin unohdetaan. Tässä on parikin jutskaa, jotka kiihottavat Oscar-akatemiaa.

The Hurt Locker on laadukas riippumaton tuotanto. Kuka tietää, miksi juuri se valittiin kilpailemaan Avatarin kanssa. Laatu ja viihdearvo eivät tarkoita, että The Hurt Locker olisi luku leffahistoriassa. The Hurt Locker ei ollut hitti lippuluukuilla, joten se ei murtanut edes sitä sääntöä, että Irak-elokuvat eivät kansaa kiinnosta. Jos vaihtoehtoja on kaksi, valintani on Avatar niin selkeästi että naurattaa.

Suosikkini on Kunniattomat paskiaiset. Quentin Tarantinon pätkää on kuvailtu kisan mustaksi hevoseksi. Paskiaiset on semmoinen tapaus, että toivottavasti se ei inspiroi ketään, onhan kyseessä mestarillista kopioimista: alan saavutusten tuntemista ja soveltamista. Kenties Tarantinolla on varaa vähentää viittauksia muihin elokuviin, mutta hänen leffoja palvovassa rinnakkaistodellisuudessaan on jotain hykerryttävän hilpeää: elokuvat ovat alati läsnä, vaikkei tarina niistä kerrokaan. Kannatan Paskiaisia varauksetta, joskin... ääh! Ehdin iloita, ettei tänä vuonna ole väkisin nostettu ehdokkaaksi draamoja juutalaisten kärsimyksistä, kunnes hoksasin kannattavani juuri sellaista.

Hienoutta: kaksi tieteisrainaa kilpailee parhaan elokuvan Oscarista. E.T. oli viimeisin näin kunnioitettu moinen, joten en teeskentele, että Kuun (Moon) ja Sam Rockwellin unohtaminen harmittaisi. Tom Hardy on semmoinen mahtisonni Bronsonissa, että suorituksen unohtaminen on jo pieni synti. Yhtä kaikki, näiden ja monien muiden pienten filmien unohtaminen on Akatemialle helppoa.

Kiukkuilen ehdokkaista etäämmällä. Tässä vaiheessa lähinnä eräiden lapsellisuuksien sorsiminen itkettää. Minkälaiset huomionosoitukset tahansa olisivat kuuluneet teoksille Hassut hurjat hirviöt ja Poutapilviä ja lihapullakuuroja. Jälkimmäinen tietysti on saavutus huumorin saralla - eikä Akatemia semmoisia juhli, ei animaatioita eikä näyteltyjä.

Musiikkikategoria on niin vaisu tänä vuonna, että ehdokkuus Hassuja hirviöitä hurjan hilpeästi säestäneelle Karen O:lle olisi pitänyt olla selviö. Ehdokkuuksia vaille jäänyt Ilmiantaja! edustaa tavallaan huonoa makua mitä tulee musiikkiin, mutta senkin sävelet sentään jäivät mieleen ja olivat olennainen osa omaperäistä kokonaisuutta.

Punainen matto


Suomen päässä pukuloistoa kommentoi kaksi muotihomoa: joku ihqu ja se yksi hyvin ruskettunut, joka etsii katu-uskottavuutta hakeutumalla hakattavaksi tv:ssä.

Ensimmäinen mieleeni jäävä puku on Anna Kendrickin pinkki prinsessatamine. Vera Farmiga on pukeutunut serviettiin, jollaisia koulussa väänneltiin. Sarah Jessica Parker on vetänyt ylle satiinimakuupussin, tai leikellyt silpuksi aamutakkini. Meryl Streep lähti motellista ihan perus kylppäritakissa. Zoe Saldanan puku näyttää na'vin penikseltä, jonka päästä kurkistaa afroamerikkalainen. Mustaan ja metallilusikoihin pukeutuneen Carey Mulliganin blondi uimalätsä-kampaus kruunaa pimeästi sexyn kokonaisuuden. Kathryn Bigelow vaikuttaa isokokoiselta, jämäkältä ja silti naiselliselta. Miksi hän ja nössykkä James Cameron erosivat? Unelmapari!

Sam Worthington kertoo olevansa kyllästynyt itseensä. Hekotus. Tyypissä ei ole mitään vikaa, eikä muuta mainitsemisen arvoista, kuin että hän eksyi ja näytteli spektaakkelien Terminator - Pelastus, Avatar ja Titaanien taistelu pääroolit. Worthington tarvitsee pipisti roolin, joka on vähemmän eeppinen ja enemmän omaperäinen. Jos hän olisi femiinisempi, fanipoikayhteisö vihaisi häntä kuin Legolasta.

Partainen Christoph Waltz näyttää huvittavalta muuten vaan. Mies todennäköisesti päätyy vakiokonnaksi Kunniattomia paskiaisia paskempiin pätkiin, mikä on onni vähän paskemman taiteen ystäville.

Faniystävällinen George Clooney todistaa joka vuosi olevansa mukavimpia miehiä planeetalla. Hänelle voisi antaa Oscarin periaatteesta: monta erinomaisen karismaattista suoritusta on arvokasta siinä missä yksittäiset legendaariset suoritukset, ja tämähän se usein on Akatemiankin ajattelumalli.

Pissiksen meikkaama, mummon pukema Sandra Bullock on mainitusta huolimatta ihana. En tiedä ehdokkuus-suorituksesta mitään, mutta osa minusta iloitsisi, jos Golden Raspberryn jo pokannut Bullock veisi oskarinkin. Kun Bullock pyörähti (alasti) Odottamattomassa ehdotuksessa (jolle annoin yhden tähden) muistin kuinka viattomia, lämpimiä tunteita Bullockin naapurintyttömäisyys herätti minussa ennen kuin fiksoiduin W. Ryderiin ja muuhun. Viimeaikoina Bullock on vajonnut yhdentekevyyden suohon, joka on useimpien yli 30-vuotiaiden näyttelijättärien kohtalo - kunnes yhtäkkiä, silkkojen suokaasujen ja yhden kehutun draaman avustamana, hän nousi yhdeksi vuoden suurimmista tähdistä. Bullock on klassisen kaunis kuin koskaan, joten jos hän on näyttelemäänkin oppinut, 2009 taisi nostaa hänet pysyvästi Julia Roberts -kerhon kiintotähteyteen.

Kiitos Precious-emäntien, gaalaa on mahdotonta seurata ilman laajakuvatelevisiota - mutta hep, samaan aikaan hyvä ystäväni Queen Latifah on lilapuvussaan hot hot hot, ihan juuri sopivan kalorikas, joten älkää punkerofanit itkekö! Amerikassa tähdet ovat isoja.

Posliini-ihmissusi Taylor Lautner on vuoden Twilight-Oscar-vierailija. Minulla ei ole mitään Lautneria vastaan. Tyyppi on 18-vuotias, pumppu, eikä erityisen kömpelö ikäisiinsä verrattuna. Äänen alkaessa madaltua, häpykarvojen ruvetessa rehottamaan, pojasta saattaa tulla aito äijä Hollywood-tyyliin, kautta Teutateksen! Ei eletä itsepetoksessa, vaan myönnetään, että useimmat toimintaelokuvien suurimmista sankareista ovat kulissien takana samanlaisia peilikuvaansa rakastuneita narsisteja kuin hintelämmätkin näyttelijät.

Gaala


Neil Patrick Harris aloittaa musikaalinumerolla. Varsinainen juontopari Steve Martin & Alec Baldwin jatkavat komedialla. Suomen pään selostus on joutavaa. Gaala on menevää viihdettä, yksittäiset herjat osuvat ja upottavat, mutta eivät nukkuvat ihmiset mitään elintärkeää menetä.

Paras miesnäyttelijä sivuroolissa

Matt Damon - Invictus - Voittamaton
Christoph Waltz - Kunniattomat paskiaiset
Christopher Plummer - The Last Station
Woody Harrelson - The Messenger
Stanley Tucci - Oma taivas

Kategoriassa ei ole draamaa. Waltz on Kunniattomien paskiaisten parhaita puolia, hän vie ja taistelee jatkossa Van Dammea tai jos jumalat ovat hänelle suotuisia, Taylor Lautneria vastaan.

Damonin ehdokkuus nostaa kulmia: ilmiantajana(!)kin viehättänyt mr. Bourne on tässä tapauksessa vain fyysistä vakuuttavuutta aksentilla. Tuccin ehdokkuus ei voi olla totta. Olen sataprosenttisen vakavissani: Heikki Silvennoinen olisi tehnyt paremman suorituksen tässä roolissa, tässä ohjauksessa. Oma taivas tykittäisi kovempaa myös jos murhatun tytön isä kadehtisi panomiestä ja murhaa tutkisi laamanni Jukka-Emil Vanaja. Hulu-lulu-lulu, Peter Jackson.

Toive ja veikkaus:
Christoph Waltz

Oscarin saa...

Christoph Waltz

Paras animaatioelokuva

Coraline ja toinen todellisuus
Kekseliäs kettu
Prinsessa ja sammakko
The Secret of Kells
Up - Kohti korkeuksia

Lihapullakuurojen puutteesta ei sinänsä kehtaa surra, kun neljä ehdokasta edustaa perinteistä käsityötä. Syön Ariel-nukkeni pään ja tungen prinsessa Jasminen jonnekin mikäli Up - Kohti korkeuksia ei voita, mutta kiva kuitenkin nähdä eri tekniikoita kilpasilla.

Yllätysnimi The Secret of Kells tulee ilmeisesti joiltain samoilta tekijöiltä kuin Bellevillen kolmoset ja Kirikou ja paha noita, joten vaikka ja koska en ole sitä vielä nähnyt, voitto aiheuttaisi alavatsassani tuntemuksia, jotka rimmaisivat luvatun Jasmine-toiminnan kanssa.

Selkeä suosikkini näistä on Prinsessa ja sammakko. Vain sen ostan täysihintaisena Blu-raylla. Se ei mullista Disney-musikaalien kaavaa, vaan on tuttua laatua - joten jos pitäisi valita kuka voittaa, valintani olisi loistelias Coraline. Lisää sellaista. Lisää kaikkea mitä tässä on ehdolla, Pixaria myös.

Toive:
Coraline

Veikkaus:
Up - Kohti korkeuksia

Oscarin saa...

Up - Kohti korkeuksia

Up on muikea seikkailu yhdellä mahtavalla montaasilla. En vielä tunne tarvetta nähdä sitä toiseen kertaan. Niinsanotut huippukohdat kuten hävittäjä-ässäkoirat muistuttavat liiaksi aiemmista koetusta, jotta Up tuntuisi uniikilta. Laatuleffa silti.

Paras alkuperäinen laulu

Prinsessa ja sammakko: "Almost There"
Prinsessa ja sammakko: "Down in New Orleans"
Paris 36: "Loin de Paname"
Nine: "Take it All"
Crazy Heart: "The Weary Kind"

Suosikkilauluni Prinsessasta ja sammakosta on "Friends From the Other Side". Kaksi Nine-biisiä jäivät soimaan päähäni, eikä kumpikaan niistä ole "Take It All" - en tosin ole varma, mitkä ovat alkuperäisen lavamusikaalin kappaleita: moiset eivät voi olla ehdokkaana. Crazy Heartin karhea kappale ei ole samaa tasoa kuin The Wrestlerin tunnari viime vuonna, ja korpeaa, ettei painibiisi saanut edes ehdokkuutta. Ranskalaiskappale toimii samalla tasolla kuin ranskan kieli yleensäkin: tykkään juu.

Toive:
Disney koska Disney

Veikkaus:
The Weary Kind

Oscarilla palkitaan...

Crazy Heart - The Weary Kind

Paras alkuperäinen käsikirjoitus

The Hurt Locker
Kunniattomat paskiaiset
The Messenger
A Serious Man
Up - Kohti korkeuksia

The Hurt Locker on fiksu filkka, mutta suhtaudun nihkeästi tämäntyylisten tekstien kehumiseen. Käsikirjoitus? Eiköhän kyse ole ennemmin siitä, kuinka osuvasti ohjaaja onnistui tulkitsemaan suhteellisen arkista käsikirjoitusta - en alkaisi tästä väittelemään, mutta kuitenkin. En ole nähnyt teoksia The Messenger ja A Serious Man, mutta veikkaan silti, että köyhin kässäri on eteenpäinkävelyelokuvalla Up - Kohti korkeuksia.

Sympatiani ovat selkeästi Tarantinon puolella. Tarantino kirjoitti Paskiaisia pitkään. Leffa on jotain aivan muuta mitä mies lupaili joskus vuosikymmen sitten. Tämä on sen vahvuuksia. Tarantino kirjoitti paljon matskua ja onnistui lopullisella teoksella keskittymään vain olennaisiin kohtauksiin. Materiaalin rikkaus tuntuu.

Toive ja veikkaus:
Kunniattomat paskiaiset

Oscarin saa...

The Hurt Locker. Oksensin hieman tahtomattani...! Ei paniikkia! Saattaa tämä olla hyväksyttävä voitto.

Edesmennyttä ohjaaja-kirjoittaja John Hughesia muistellaan. Olen juuri alkanut tutustua Hughesin tuotantoon laajemmin, enkä toistaiseksi ole riemuissani. Vauhdilla Chicagoon on klassikko ja monta leffaa on näkemättä - joten tämä oli vain väliaikakommentti.

Paras lyhyt animaatio

French Roast
Granny O'Grimm's Sleeping Beauty
The Lady and the Reaper
Logorama
Wallace & Gromit: Paakarin painajainen

Ainakin Granny O'Grimm's Sleeping Beauty, The Lady and the Reaper ja Logorama ovat olleet vapaasti katsottavissa netissä. Ne ovat roskaa. Hädintuskin jaksoin katsoa niitä loppuun. Tunnetuista logoista rakennettu Logorama kiehtoo aluksi tuhansien tunnettujen näkyjen ansiosta, mutta pätkässä on ideaa kuin yläasteikäisen tarinoissa: ammutaan ja tuhotaan jee jee.

Wallace & Gromit: Paakarin painajainen on selvästi vaisuin episodi omassa sarjassaan, mutta tässä kategoriassa se loistaa jo olemalla katsomisen arvoinen, eikä mikään hiton päättötyö. Jos Oscar menee Granny O'Grimmille, sellaisen olisi aikanaan voinut myöntää myös koulutyölleni Kalamies on aina kalamies.

Veikkaus:
Wallace & Gromit: Paakarin painajainen

Toive:
Kalamies on aina Kalamies

Oscarin saa...

Logorama. Ei tämä huonoista vaihtoehdoista umpi-häpeällisen-surkein ole. Wallacella ja Gromitilla on jo sitä ansaittuakin kultaa.

Paras lyhyt dokumentti

China's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province
The Last Campaign of Governor Booth Gardner
The Last Truck: Closing of a GM Plant
Music by Prudence
Rabbit 'a la Berlin

Oscarin saa...

Music by Prudence

Paras näytelty lyhytelokuva

The Door
Instead of Abracadabra
Kavi
Miracle Fish
The New Tenants

Oscarin saa...

The New Tenants

Paras meikkaus

Il Divo
Nuori Victoria
Star Trek

Star Trek ansaitsee tunnustusta teknisestä osaamisesta, mutten antaisi tälle klassikon Star Wars: Episodi IV - Uusi toivo uudelle versiolle muuta kuin Kultaisen vadelman kategoriassa törkein kopio. Pukudraaman palkitseminen meikeistä taasen olisi tylsää. Antaisin palkinnon Il Divolle, koska en edes tiedä mikä se on. Miksei District 9 saanut ehdokkuutta? Tarkoitetaanko meikkauksella pelkkää puuteria ja huulipunaa?

Toive:
District 9

Veikkaus:
Nuori Victoria

Oscarin saa...

Star Trek, joka on nyt virallisesti ihan neiti leffa! Katsotaan painetaanko DVD:n kanteen, että parhaat meikit! Hjuumor pliis. Näistä vaihtoehdoista tämä oli paras.

Paras sovitettu käsikirjoitus

District 9
An Education
In the Loop
Precious
Up in the Air

Puutteellisin kokemuksin on paha höpöttää. Precious käsittelee vakavaa aihetta ja sitä on kovasti kiitelty. District 9 oli pettymys vain, koska mainiosta käsikirjoituksesta uupuu superupea lopetus. Terävä dialogi on oleellinen osa Up in the Airin hienoutta, jossa tarina ja sivujuonet tukevat kohtalaisen erinomaisesti toisiaan pienistä ongelmista huolimatta.

Toive:
Up in the Air

Veikkaus:
Precious

Oscarin saa...

Precious

Paras naisnäyttelijä sivuroolissa

Maggie Gyllenhaal - Crazy Heart
Penélope Cruz - Nine
Mo'Nique - Precious
Anna Kendrick - Up in the Air
Vera Farmiga - Up in the Air

Ennemerkit viittaavat vahvasti siihen, että Precious-naiset vievät näyttelykategoriat. Up in the Air -naiset ovat erinomaisia, mutta Akatemia harvemmin palkitsee arkisia suorituksia. Niin - paitsi silloin, kun hyvä näyttelijä tekee erikoisen pääosasuorituksen, mutta häntä ei palkita, mutta joku päättää, että joku on kuitenkin palkittava.

Cruzin ja ehkäpä Gyllenhaalin ehdokkuudet tuntuvat edustavan tällaista siivelläelämis-tyyliä. Daniel Day-Lewisin show Nine laittoi Cruzin pyllistelemään ja keimailemaan, kuten amerikkalaiselokuvilla on tapana. Hän suorittaa sekunnin mittaisen järjettömän seksikkään ilmeen. Mutta tässä se suoritus olikin.

Toive:
Anna Kendrick osittain siksi, että pinkki puku oli hienompi kuin Farmigan klorifioitu lautasliina

Veikkaus:
Mo'Nique

Oscarin saa...
Mo'Nique. Upea juttu luultavasti. Jämäkän oloinen justiina. Grauh.

Paras lavastus

Avatar
The Imaginarium of Dr. Parnassus
Nine
Sherlock Holmes
Nuori Victoria

Kategorian englanninkielinen nimi on Art Direction. Jos on kyse kauneudesta, niin Avatar, Avatar, Avatar, Kekkonen, Avatar. Yksiselitteisesti Avatar. Avatar konseptien ja toteutuksen ja kaiken järjettömän siistin keskinäisen harmonian vuoksi.

Nine on Chicago light. Sherlock Holmes on jo unohtunut. Victoria näyttää viktoriaaniselta, hurraati hurraa. Parnassus on Terry Gilliamin rehellisiä epäonnistumisia. Parnassus kärsii samoista ongelmista kuin Oman taivaan fantasiamateriaali: hip hei, Salvador Dali oli hieno mies, mutta onko näillä näkymillä olevinaan jotain merkitystäkin? Satunnaisperiaatteen aivorupsut eivät palkintoja ansaitse.

Toive & veikkaus:
Avatar

Oscarin saa...

Avatar

Paras pukusuunnittelu

Bright Star
Coco avant Chanel
The Imaginarium of Dr. Parnassus
Nine
Nuori Victoria

Coco avant Chanel on näistä ainoa, jonka puvut saan palautettua mieleeni. Ne ovat erittäin kauniita, erittäin tyylikkäitä. En tiedä miten nämä asiat toimivat, mutta kuvittelin, että leffan merkittävät puvut ovat aidon Coco Chanelin tuotantoa - joten hänkö sen Oscarin saa? Saatan olla harvinaisen tyhmä, mutta hei, sitä on vaikea peitellä näin livenä.

Toive & veikkaus
Coco avant Chanel

Oscarin saa...
Nuori Victoria - sinänsä yllätyksettömästi.

Nyt Winona Ryder vilahtaa viihdyttävässä kauhuelokuvia juhlivassa montaasissa - illan kohokohta tähän mennessä - ennen muuta siksi, että Akatemia harvemmin tunnustaa kauhun olemassaolon.

Paras äänieditointi

Avatar
The Hurt Locker
Kunniattomat paskiaiset
Star Trek
Up - Kohti korkeuksia

Mitä editoinnilla sitten tarkoitetaankaan, teatterissa nautittuna neljä näistä oli nautinto korville. The Hurt Locker vaikutti kotona kuulokkeet päässäni. Tällaiset ovat Hurt Lockerin kategorioita - sisältökategoriat eivät.

Toive & veikkaus:
The Hurt Locker

Oscarin saa...

The Hurt Locker

Paras äänimiksaus

Avatar
The Hurt Locker
Kunniattomat paskiaiset
Star Trek
Transformers: Kaatuneiden kosto

Äänieditoinnilla ja -miksauksella on ymmärtääkseni sama ero kuin Pixarilla ja Michael Baylla.

Toive & veikkaus:
The Hurt Locker

Oscarin saa...

The Hurt Locker

Paras kuvaus

Avatar
Harry Potter ja puoliverinen prinssi
The Hurt Locker
Kunniattomat paskiaiset
Valkoinen nauha

Tämä tuntuu The Hurt Lockerin ykköskategorialta. Rankasti heiluvan kuvan pitäminen hallinnassa ansaitsee kiitosta, vaikkei saavutus olisi mitään uutta. Avatarin hienouksiin kuuluu mm. täysin luonnollisesti käyttäytyvä kamera animaatioympyröissä.

Paskiaiset on erinomaisen tyylikäs ollessaan sekä jotain persoonallista että jotain hyvin klassista. Uusin Harry Potter on moitteeton tekninen suoritus, mutta mieleen siitä jäi aiempaa inhimillisempi tunnelma. Tunnustus Valkoiselle nauhalle tuntuu epätodennäköiseltä, koska se ei ole Hollywoodia, joskin jo ehdokkuus vihjaa, että kyseessä on harvinainen onnistuminen.

Toive:
Kunniattomat paskiaiset tässä vaiheessa - koska nyrpistän nenää The Hurt Lockerin mahdolliselle jättipotille.

Veikkaus:
The Hurt Locker

Oscarin saa...

Avatar

Ooh! Olenpas iloinen. Voitosta valaistuneena muistin, että kyllä, Avatar edustaa harvinaisen loisteliasta kuvakerrontaa. Sanalla cinematography ei tietenkään viitata pelkkään kameran käyttöön. Eikä Avatar ole pelkkiä tehosteita - näin olen yrittänyt vihaajille selittää kuukausikaupalla.

Paras alkuperäinen sävellystyö

Avatar
Kekseliäs kettu
The Hurt Locker
Sherlock Holmes
Up - Kohti korkeuksia

Kategorian ehdokkaat ovat kuin täitä päänahassani. Leffat olivat erinomaisia, elämyksellisiä, joten musiikki varmasti oli hyvää, se ei ainakaan häirinnyt... en vain muista mitään. Kuten sanottua, Hassut hurjat hirviöt olisi ansainnut ehdokkuuden ja voiton, enkä olisi irvistellyt, vaan hihitellyt, jos Ilmiantaja! olisi ehdokkaana.

Toive:
Gaalassa esitettyjen näytteiden perusteella pidän eniten Sherlock Holmesista ja Avatarista ja vähiten Upista, mutta muistetaan, etteivät näytteet ole oikeassa asiayhteydessä.

Veikkaus:
Avatar

Oscarin saa...

Up - Kohti korkeuksia, luultavasti sen pirun loistavan, tunteita manipuloivan, yliarvostetun montaasin ansiosta.

Parhaat erikoistehosteet

Avatar
District 9
Star Trek

District 9 näyttää paperilla merkittävämmältä urotyöltä kuin mikä taitaa lopulta olla todellisuus. Fotorealistisia tehosteita runsain määrin parinkymmenen miljoonan dollarin budjetilla? Kuka tahansa ei saa parilla kymppimillillä Peter Jacksonin tehostepajan täyttä tukea. District 9 on komeampi kuin vastaavaa karuutta edustava, kalliimpi Terminator - Pelastus. Tämä on hienoa! Mutta Avatar on Avatar. Star Trek on Star Wars.

Toive & veikkaus:
Avatar

Oscarin saa...

Tietenkin Avatar - Akatemia vierailee harhapoluilla, mutta yrittää harvemmin ajaa katsojia alas parvekkeilta. Heil Cameron. Heilllll. Entiset furryt saattavat kuolla anoreksiaan, mutta siniset ruumiit löytyvät helposti metsästä.

Paras dokumenttielokuva

Burma VJ
The Cove
Food, Inc.
The Most Dangerous Man in America
Which Way Home

Oscarin saa...

The Cove

Paras leikkaus

Avatar
District 9
The Hurt Locker
Kunniattomat paskiaiset
Precious

Hakisin kakkua, jos painostavan pitkiin kohtauksiin panostava Kunniattomat paskiaiset veisi tämän. Helpommin on perusteltavissa, miksi nautittavan sulavan The Hurt Lockerin pitäisi voittaa. Jos Preciousin ehdokkuus on spoileri, joka paljastaa, että tarinan tietyt ahdistavat kohtaukset on kuvattu ja leikattu "realistisenkarheasti", eli perussekavasti... menetin osan mielenkiinnostani.

Kuten viime vuonna tuntui, että ehdokkaasta Benjamin Button olisi pitänyt leikatta kamaa pois, tuntuu tänä vuonna, että Avatarista on leikattu matskua liiaksi. Tehokas leikkaus on osa District 9:n viehätystä. Ensimmäisen puolen tunnin aikana leffa on sen yläpuolella mihin kilpailijat venyvät, sitten mennään vähitellen kohti... sinänsä viihdyttävää toimintaa.

Toive:
Kunniattomat paskiaiset

Veikkaus:
The Hurt Locker

Oscarin saa...

The Hurt Locker. Unohdetaan se kuvaus/cinematography. Tämä on selkein Hurt Locker -kategoria.

Paras vieraskielinen elokuva

Ajami - Israel
Katseeseen kätketty - Argentiina
The Milk of Sorros - Peru
Un Prophéte - Ranska
Valkoinen nauha - Saksa

Ainoa ajatukseni: Valkoisen nauhan traileri viettelee, vaikka tahtoisin yhä piestä sen ohjaajaa Michael Hanekea Funny Gamesin johdosta.

Veikkaus:
Mikä tahansa paitsi Valkoinen nauha, koska ennakkosuosikki ei yleensä voita tätä kategoriaa.

Oscarin saa...

Katseeseen kätketty - hah!

Paras miesnäyttelijä pääroolissa

Jeff Bridges - Crazy Heart
George Clooney - Up in the Air
Colin Firth - A Single Man
Morgan Freeman - Invictus
Jeremy Renner - The Hurt Locker

Ennakkosuosikki "The Dude" Bridges ansaitsee tunnustusta mistä tahansa tekosyystä, ja ilmeisesti Crazy Heart on viime vuoden The Wrestler. Myöskin Firthin on väitetty ylittävän itsensä vaativassa roolissa.

Muut suoritukset olen nähnyt, kaikki niistä ovat käypäisiä ja yksikään niistä ei ole mitään ikimuistoista. Suosikkini Clooney on roolissaan vähintään puoliksi Clooney. Freeman on vähemmän Freeman kuin yleensä. Rennerin suoritus toimii täydellisesti, mutta hän on kummallisin ehdokas: onko se tosiaan uljasta, kun nössön näköinen perusduunari onnistuu näyttelemään Steven Seagalia? Renneriä haastateltiin matolla. Hän vaikutti tasan samalta jannulta kuin roolihahmonsa. Jos Renner vie, se on silkkaa politiikkaa ja illan ensimmäinen katastrofi.

Toive & veikkaus:
Jeff Bridges hypen ja aiempien ansioiden perusteella

Oscarin saa...

Jeff Bridges. Taakka putosi sydämeltäni. Aloin jo mielessäni vaahdota, kuinka Renner on ihan täysi paska - mutta nyt voin todeta syvää harmoniaa tuntien, että Jeremy Renner on hieno mies.

Mutta The Dude voitti! Illan hienoja hetkiä. Ehkä mies voisi nyt marssia Coenien puheille ja vaatia sitä Big Lebowskin jatko-osaa, josta mm. hän on joskus haaveillut meistä faneista nyt puhumattakaan.

Paras naisnäyttelijä pääroolissa

Carey Mulligan - An Education
Sandra Bullock - Elämä pelissä
Meryl Streep - Julie & Julia
Helen Mirren - The Last Station
Gabourey Sidibe - Precious

Bullockista intoilin jo. Julie & Juliaa kohtaan tunnen vastenmielisyyttä, mutta Streepin ehdokkuus on vakio ja onhan se Streep tässäkin roolissa mainio, vaikka kyllästyin siihen sössötykseen. Streep on niin lahjakas, niin suosittu, hänellä on ehdokkuuksia niin paljon, etten kehtaisi surra voittoa kilpailijoita näkemättä. Bullock ja Sidibe ovat varsinaisia ennakkosuosikkeja.

Toive:
Sandra Bullock

Veikkaus:
Gabourey Sidibe

Oscarin saa...

Sandra Bullock! Kylmiä väreitä irtoaa vähemmästäkin... Tähän on tultu! Vanhempani väittivät, että Diana King on hirveä suttura, Sin with Sebastian on homo ja Sandra Bullock on kuin se naapurin akka, ja viimeinkin todistettiin, että he olivat väärässä! Tahtoisin kiittää Akatemiaa ja siitä DVD-levyjen alennusmyyntejä, etten täysin menettänyt uskoani. Rakastan vieläkin sua, Sandra Pee.

Paras ohjaaja

James Cameron - Avatar
Kathryn Bigelow - The Hurt Locker
Quentin Tarantino - Kunniattomat paskiaiset
Lee Daniels - Precious
Jason Reitman - Up in the Air

Poliittinen tilanne havaittavissa. Kathryn Bigelow on nainen! Lee Daniels on ruskettunut esimerkillisesti! Vaikka he ovat elokuvaohjaajia!! Molemmat ovat ohjanneet merkittävän, kriitikoiden kehuman elokuvan. Molempien voitto tekisi hyvin monta tasa-arvosta eli lähinnä vähemmistöjen suosimisesta kiinnostunutta henkilöä onnelliseksi.

Toisaalta, James Cameron työskenteli ankarasti viedäkseen elokuva-alaa eteenpäin. Ja Tarantino ohjasi vuoden elokuvan. Cameron on julkisesti sanonut, ettei hän tarvitse tai oikeastaan tahdokaan toista Oscaria, mutta maistellessani elokuvahistoriaa kokonaisuutena antaisin palkinnon hänelle. Olettaen että Precious on hyvä leffa, kunkin osapuolen voitossa olisi jotain hyvää - nuorempien lahjakkuuksien palkitsemisessa varsinkin. Se on saletti, ettei Reitman vie.

Toive:
James Cameron

Veikkaus:
Kathryn Bigelow

Oscarin saa...

Bigelow. TATTARAA! HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ! Kautta aikain ensimmäistä kertaa emäntä on voittanut ohjaus-Oscarin. Useimmat näkevät tässä jotain positiivista.

Paras elokuva

Avatar
District 9
An Education
Elämä pelissä
The Hurt Locker
Kunniattomat paskiaiset
Precious
A Serious Man
Up - Kohti korkeuksia
Up in the Air

10 ehdokasta on kiva juttu DVD-julkaisuja suunnittelevien markkinoijien kannalta, vaikka onkin pääteltävissä, mitkä eivät olisi viiden parhaan joukossa. Ennakkosuosikit ovat selviä, oma suosikkini on selvä ja Tom Hanks sanoo ilman turhia aikailuja, että vuoden 2009 paras elokuva Hollywoodin mielestä on...

The Hurt Locker

Tämä mielipide heikäläisille suotakoon - mutta he ovat väärässä. Menetetyn maan voiton jälkeen en ihmettele mitään, enkä pienistä järkyty. Blu-ray on omassa hyllyssäni ja pysyy siellä, joten loppujen lopuksi suosittelen The Hurt Lockeriin tutustumista kaikille.

Yhteenveto


The Hurt Locker: 6 voittoa, 9 ehdokkuutta - arvostelu

Avatar: 3 voittoa, 9 ehdokkuutta - arvostelu

Precious: 2 voittoa, 6 ehdokkuutta

Up - Kohti korkeuksia: 2 voittoa, 5 ehdokkuutta - arvostelu

Crazy Heart: 2 voittoa, 3 ehdokkuutta

Kunniattomat paskiaiset: 1 voitto, 8 ehdokkuutta - arvostelu

Star Trek: 1 voitto, 4 ehdokkuutta - arvostelu

Nuori Victoria: 1 voitto, 3 ehdokkuutta - arvostelu

Elämä pelissä: 1 voitto, 2 ehdokkuutta

The Cove: 1 voitto, 1 ehdokkuus
Katseeseen kätketty: 1 voitto, 1 ehdokkuus
Logorama: 1 voitto, 1 ehdokkuus
Music by Prudence: 1 voitto, 1 ehdokkuus
The New Tenants: 1 voitto, 1 ehdokkuus

Up in the Air: 0 voittoa, 6 ehdokkuutta - arvostelu

District 9: 0 voittoa, 4 ehdokkuutta - arvostelu
Nine: 0 voittoa, 4 ehdokkuutta - arvostelu

An Education: 0 voittoa, 3 ehdokkuutta
Prinsessa ja sammakko: 0 voittoa, 3 ehdokkuutta - arvostelu

The Imaginarium of Dr. Parnassus: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta
Invictus - Voittamaton: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta - arvostelu
Kekseliäs kettu: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta
The Last Station: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta
The Messenger: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta
A Serious Man: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta
Sherlock Holmes: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta - arvostelu
Valkoinen nauha: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta

Ajami: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Bright Star: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Burma VJ: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
China's Unnatural Disaster: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Coco avant Chanel: 0 voittoa, 1 ehdokkuus - arvostelu
Coraline ja toinen todellisuus: 0 voittoa, 1 ehdokkuus - arvostelu
The Door: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Food, Inc.: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
French Roast: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Granny O'Grimm's Sleeping Beauty: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Harry Potter ja puoliverinen prinssi: 0 voittoa, 1 ehdokkuus - arvostelu
Il Divo: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
In the Loop: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Instead of Abracadabra: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Julie & Julia: 0 voittoa, 1 ehdokkuus - arvostelu
Kavi: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Kekseliäs kettu: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Lady and the Reaper: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Last Campaign of Governor Booth Gardner: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Last Truck: Closing of a GM Plant: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Messenger: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Miracle Fish: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Most Dangerous Man in America: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Oma taivas: 0 voittoa, 1 ehdokkuus - arvostelu
La teta asustada: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Paris 36: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Profeetta: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Rabbit 'a la Berlin: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Secret of Kells: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Wallace & Gromit: Paakarin painajainen: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Which Way Home: 0 voittoa, 1 ehdokkuus

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peltonen ja nörttiyd... Mini-Cebit 2010... >

Keskustelut (83 viestiä)

super-janne

Rekisteröitynyt 08.03.2010

08.03.2010 klo 01.08

Aika fail toi alku ku kuulu pelkkää hälinää
lainaa
tuuppo

08.03.2010 klo 01.17

Peltonen herätys ,Arman ei oo homoa nähnykkään.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 01.19

tuuppo kirjoitti:
Peltonen herätys ,Arman ei oo homoa nähnykkään.
Äläs nyt, istuuhan se sellaisen vieressä. Ellei sokea ole niin nähnyt kyllä on.

Ha-ha-HA
lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

08.03.2010 klo 01.21

tuuppo kirjoitti:
Peltonen herätys ,Arman ei oo homoa nähnykkään.


Aivan. Arman ei ole homo. On naimisissa naisen kanssa. Mutta minä ainakaan en järkyty kun hän tulee kaapista ulos.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.03.2010 klo 01.22

Muotihomo ja taidehomo ovat eri asioita kuin homoseksuaalisuus.
lainaa
super-janne

Rekisteröitynyt 08.03.2010

08.03.2010 klo 01.29

Aika monimutkasia noi läppärit
lainaa
Gasoil

08.03.2010 klo 01.58

Nelonen keksiny hyvän keinon karkottaa katsojia kun päästäny Marian studioon.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 02.03

Noh, tunti vielä niin sekin lähtee vetämään sieltä.
lainaa
super-janne

Rekisteröitynyt 08.03.2010

08.03.2010 klo 02.29

Clooneyn silmät näytti oudoilta
lainaa
mestari

08.03.2010 klo 02.48

Pettyny suhu JTP ku mollaat Precious-emäntiä. Kauniita naisia ja molemmilta eeppiset roolisuoritukset. Mo'niquen suoritus Preciousin lopussa yksi vaikuttavimmista kymmenminuuttisista miesmuistiin.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 02.49

Mjoo, aika halpaa tollanen mollaaminen.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.03.2010 klo 03.06

Ehditte pahastumaan samoilla sekunneilla kun kirjoitin tuota tarkennusta näkökantaani, joka toivottavasti estää kansaa haastamasta oikeuteen viharikoksesta.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 03.25

Noin vain et selviä tästä. Käräjillä tavataan.
lainaa
Miismu

08.03.2010 klo 03.59

Kuinkahan moni tätä katsoo ja lukee reaaliajassa?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.03.2010 klo 04.01

Miismu kirjoitti:
Kuinkahan moni tätä katsoo ja lukee reaaliajassa?


En tiedä, mutta juuri tällä hetkellä klikkauksia on 850 ja niistä vain parikymmentä on omiani.
lainaa
Jonezi

Rekisteröitynyt 23.04.2007

08.03.2010 klo 04.14

Minä ainakin olen päivitellyt silloin tällöin ihan alusta asti. Tosin uni taitaa viedä voiton tässä vaiheessa, mitäs en nukkunut viime yönä tarpeeksi :(
lainaa
mestari

08.03.2010 klo 04.15

Kuten viime vuonakin tulee refresh-nappia paineltua 10min välein. Työtäsi arvostetaan!
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 04.15

Jes, Paskalokero avaa pistetilinsä viemällä Kunniattomien Paskiaisten oscarin. Fak juu.
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 04.29

rambokala kirjoitti:
Jes, Paskalokero avaa pistetilinsä viemällä Kunniattomien Paskiaisten oscarin. Fak juu.

Ansaitusti. Onhan toi paskiaisten kässäri nyt kuitenkin aika jeee jeee let's tapetaan coolisti -meininkiä taas. Hyvä ja viihdyttävä leffa kyllä sekin. Ja onneksi Waltz vei sivuosa-Oscarin.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 04.32

Mitä vittua? Katsoitko edes koko elokuvaa? Siinä on 20 minuuttia äsköniä, loput on loistavasti kirjoitettua dialogia.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 04.50

Sääli ettei District 9:llä ole oikein mihinkään oscariin mahdollisuutta.
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 04.58

rambokala kirjoitti:
Mitä vittua? Katsoitko edes koko elokuvaa? Siinä on 20 minuuttia äsköniä, loput on loistavasti kirjoitettua dialogia.

Kyllä katsoin. Kässäri-Oscaria ei kyl voita pelkälllä "loistavalla" dialogilla, joka alleviivaa sitä, että NÄÄ TYYPIT ON LEFFAHAHMOJA.

Ehkä akatemia ei ollut myöskään valmis palkitsemaan leffaa, jossa on vain pitkiä kohtauksia toistensa perään. Itse siis kyllä tykkäsin leffasta, mutta ei se ole silti Oscar-materiaalia muuten kuin ton Waltzin sivuosan osalta. Period.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 05.00

Hahmot olivat myös loistavasti kirjoitettuja, vai kiistätkö sen? Omasta mielestäni käsikirjoitus on se paskin osa Hurt lockerissa.
lainaa
dddaa

08.03.2010 klo 05.03

Itse en voinut sietää Kunniattomia Paskiaisia, jotenkin hengetön. Precious tulee viemään, sitten Hurt Locker ja ehkä se Avatarkin jotain saa.
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 05.05

Bear Jew? Yeah right. Til Schweigerin hahmo? Jep jep. Ei todellakaan loistavasti kirjoitettuja, lähinnä hauskoja karikatyyrikeksintöjä.

KP:ssa hyvin kirjoitettuja olivat juurikin Hans Landa, ja Michael Fassbenderin hyvin näyttelemä Hicox, joka tapettiin sitten perkele heti. Shokkiarvoahan siitä lähti, mutta vanhoillinen akatemia tuskin tykkäsi siitä, että ladataan odotuksia ja sitten heti tavallaan kusetetaan katsojaa.

Tarantinon mexican standoffit ym. kliseet varmasti myös laskivat pointseja, näitähän on nähty jo QT:lta.

lainaa
Miismu

08.03.2010 klo 05.07

dddaa kirjoitti:
Itse en voinut sietää Kunniattomia Paskiaisia, jotenkin hengetön. Precious tulee viemään, sitten Hurt Locker ja ehkä se Avatarkin jotain saa.


Paskiaisista voi olla montaa mieltä. Arvostelut jakautui joka paikassa hyvin kahtia. Itse pidän mestariteoksena. Alun maatila ja keskivaiheilla oleva baarikohtaus on jännittävimpiä elokuvaelämyksiäni.
lainaa
mestari

08.03.2010 klo 05.08

Mo'niquen suoritus oli kyllä naarasversio DD Lewisin Plainviewistä. Parhautta!
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 05.25

Mitä vittua Sound Editing Hurt lockerille? Haistakaa vittu!
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 05.27

MIXING MYÖS? JUMALAUTA MITÄ PASKAA!
lainaa
dddaa

08.03.2010 klo 05.27

rambokala kirjoitti:
Mitä vittua Sound Editing Hurt lockerille? Haistakaa vittu!


Tuleeko tämä jotenkin yllätyksenä? Ainoat Oscarit jotka Avatar ansaitsee on visuaalisella osastolla.

GO HURT LOCKER!
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 05.28

Noooh, loput vie sit Avatar.
lainaa
apathy

Rekisteröitynyt 24.12.2009

08.03.2010 klo 05.28

Tämähän on kuin konsolisota pienoiskoossa... :D Avatar vs The Hurt Locker. Miksei kumpikin voi olla hyvä elokuva ja ansaita palkintojaan?
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 05.31

En minä nyt vittu avatarillekaan kaikkia palkintoja tahdo mutta tuo vitun homolokero on vuoden yliarvostetuin leffa.
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 05.31

Samaa mieltä, molemmille pystejä vaan!
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 05.33

rambokala kirjoitti:
En minä nyt vittu avatarillekaan kaikkia palkintoja tahdo mutta tuo vitun homolokero on vuoden yliarvostetuin leffa.

Sulla on kyllä jämäkkiä mielipiteitä, mutta tois vähän uskottavuutta jos lopettaisit sen riehumisen ja perustelisit välillä jotain suuntaan tai toiseen? Kiitos.
lainaa
Miismu

08.03.2010 klo 05.33

Juu kuulkaas nyt hurt locker on paljon parempi elokuva kuin avatar. Hurt lockerissa on sisältöä, avatarissa ei. Avatar ansaitsee vain ne erikoistehostepystit koska helvetin hieno se on visuaalisesti.
lainaa
dddaa

08.03.2010 klo 05.36

rambokala kirjoitti:
En minä nyt vittu avatarillekaan kaikkia palkintoja tahdo mutta tuo vitun homolokero on vuoden yliarvostetuin leffa.


Harmittaako aikainen herätys? Ei voi olla myöhässä koulusta, muuten tulee jälkkäriä ja noottia kotiin. No onneksi muistit tankata mopon aiemmin päivällä.

Takaisin asiaan. Miksi helvetissä Twilight ja Hohto olivat samassa kauhu kollaasissa?

Ja nythän avatar sai toisen pystinsä.
lainaa
apathy

Rekisteröitynyt 24.12.2009

08.03.2010 klo 05.37

dddaa kirjoitti:
rambokala kirjoitti:
En minä nyt vittu avatarillekaan kaikkia palkintoja tahdo mutta tuo vitun homolokero on vuoden yliarvostetuin leffa.


Harmittaako aikainen herätys? Ei voi olla myöhässä koulusta, muuten tulee jälkkäriä ja noottia kotiin. No onneksi muistit tankata mopon aiemmin päivällä.

Takaisin asiaan. Miksi helvetissä Twilight ja Hohto olivat samassa kauhu kollaasissa?

Ja nythän avatar sai toisen pystinsä.


Ansaitty pysti Avatarille ja kauhukollaasista, itsekin naurahdin kun kauhukollaasin keskellä vilahti kuva New Moonista tjsp :D
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 05.41

apathy kirjoitti:
kauhukollaasista, itsekin naurahdin kun kauhukollaasin keskellä vilahti kuva New Moonista tjsp :D

Joo, aika epätasainen kauhukollaasi... Frankenstein, Dracula & muut legendat, Hohto, Carrie... jopa Evil Dead... ja sitten NEW MOON, come ooon! :D
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 05.44

dddaa kirjoitti:
rambokala kirjoitti:
En minä nyt vittu avatarillekaan kaikkia palkintoja tahdo mutta tuo vitun homolokero on vuoden yliarvostetuin leffa.


Harmittaako aikainen herätys? Ei voi olla myöhässä koulusta, muuten tulee jälkkäriä ja noottia kotiin. No onneksi muistit tankata mopon aiemmin päivällä.

Takaisin asiaan. Miksi helvetissä Twilight ja Hohto olivat samassa kauhu kollaasissa?

Ja nythän avatar sai toisen pystinsä.

En ajatellut mennä kouluun, jälki-istuntoa istuin viimeeksi kolme vuotta sitten ja autoakin pitäisi opetella ajamaan kun kerkeää, mopoa en ole omistanut koskaan.

Idiootti.

Hurt Locker on ehdolla tasan koska Irak. Näyttelijäsuoritukset eivät elokuvassa todellakaan olleet kummoisia, silti tuli oscar -ehdokkuus. Koska Irak. Mielummin vaikka Sam Rockwellille moonista tuokin olisi voinut mennä.
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 05.58

rambokala kirjoitti:
Hurt Locker on ehdolla tasan koska Irak. Näyttelijäsuoritukset eivät elokuvassa todellakaan olleet kummoisia, silti tuli oscar -ehdokkuus. Koska Irak. Mielummin vaikka Sam Rockwellille moonista tuokin olisi voinut mennä.

Koko pääkolmikko oli taas mun mielestä Hurt Lockerissa aivan mainio, etenkin Renner ja Anthony Mackie. Rockwell oli kyllä myös erinomainen Moonissa.

Irak-perustelusi vedit kyllä hatusta. Miksei Jarhead, The Kingdom, Body of Lies tms pärjännyt aikaisempina vuosina? Miksei Irakin sotaan sijoittuva The Messenger pärjää tuolla nyt?

The Hurt Locker on todennäköisesti sulle liian syvällinen leffa, jossa toiminta ei ole pääosassa vaikka ehkä niin luulit alkaessasi warettamaan sitä. Ehkä et ymmärtänyt hahmoja, tai ehkä ei ollut tarpeeksi nasevaa dialogia? Joka tapauksessa ikävää, ettet kykene arvostamaan "homolokeroa" :D ...katsoppa se uudestaan vaikkapa 10 vuoden kuluttua. Ehkä silloin oot eri mieltä nykyisen leffamakusi kanssa, ehkä et.
lainaa
Silmälääke

08.03.2010 klo 06.01

Irak leffojahan on tullut jo läjäpäin, mutta eivät kuitenkaan ole olleet kaupallisesti menestyneitä. Hurt Lockerin voidaan sanoa olleen kaupallisesti menestynyt.

Fock! Avatar nappasi efektit. Olisin halunnut nähdä D9:n voittavan. Ei tuo Avatar vain toimi millään tasolla.

Jason Bateman
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 06.05

Ei helvetti Kursori, en jaksa väitellä ihmisen kanssa joka on selvästi runkannut kyseistä leffaa katsoessaan.
lainaa
dddaa

08.03.2010 klo 06.11

HURT LOCKER!!!!!!

wah, wah, waaah
lainaa
apathy

Rekisteröitynyt 24.12.2009

08.03.2010 klo 06.11

rambokala kirjoitti:
Ei helvetti Kursori, en jaksa väitellä ihmisen kanssa joka on selvästi runkannut kyseistä leffaa katsoessaan.


Loistava vasta-argumentti. Huomaatkohan itsekään, kuinka helppoa samaa herjaa olisi käyttää sinua vastaan?
lainaa
Miismu

08.03.2010 klo 06.14

rambokala kirjoitti:
Ei helvetti Kursori, en jaksa väitellä ihmisen kanssa joka on selvästi runkannut kyseistä leffaa katsoessaan.


Voi vittu nyt oikeesti oletko 9v vai ainoastaan jälkeenjäänyt?
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 06.14

rambokala kirjoitti:
Ei helvetti Kursori, en jaksa väitellä ihmisen kanssa joka on selvästi runkannut kyseistä leffaa katsoessaan.

Lopeta toi ittes nolaaminen ja yritä alkaa käyttää päätäs johonkin muuhunkin kuin homo-, runkkaus- ja vittu-sanavarastosi käyttöön. Palataan asiaan kun olet kasvanut aikuiseksi, en mäkään jaksa väitellä, jos vastaväittelijä ei osaa perustella mitään.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 06.17

Voi helvetti kun olet iso poika, kun tykkäät hurt lockerista mutta minä en.
lainaa
Miismu

08.03.2010 klo 06.23

rambokala kirjoitti:
Voi helvetti kun olet iso poika, kun tykkäät hurt lockerista mutta minä en.


Tässä ei tarvitsisi väitellä yhtään, jos vain osaisit perustella minkä vuoksi "homolokero" on sinusta huono.
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 06.23

rambokala kirjoitti:
Voi helvetti kun olet iso poika, kun tykkäät hurt lockerista mutta minä en.
Ei tässä nyt siitä ole kyse, on mulla aikuisia kavereitakin jotka on Hurt Lockerista eri mieltä kuin minä. Sun ulosanti on nyt vaan valitettavasti ollut sellaista tasoa, että sua ei oikein voi ottaa tosissaan. Tuon kaltaista angstia harvemmin tulee teini-iän ohittaneilta. Rauhoitu nyt vähän ja ihmettele sitten vaikka koko loppuvuosi, jos HL vie parhaan elokuvankin Oscarin...
lainaa
dddaa

08.03.2010 klo 06.29

The Dude voittohon!

Julianne Moore, Do want!
lainaa
Antilenin

08.03.2010 klo 06.43

Jos se nyt pääsis TIME-lehden kanteen, niinku oikeesti. The Dude ftw.
lainaa
dddaa

08.03.2010 klo 06.51

Mitä? Sandra Bullock? Mitä?! Nainen joka teki Miss Kovis leffat....
lainaa
Silmälääke

08.03.2010 klo 06.53

dddaa kirjoitti:
Mitä? Sandra Bullock? Mitä?! Nainen joka teki Miss Kovis leffat....


Samana päivänä Razzie ja Oscar....
lainaa
Miismu

08.03.2010 klo 06.57

Nyt on varmaan Rambokalalla kivaa kun "homolokero" voitti ohjauksen.
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 06.57

Bigelow - THE HURT LOCKER!
Jospa nyt jengi löytäis Bigelow'n unohdetun helmen, Strange Days (jossa Cameronin käsis...)? Loistava leffa, joka floppasi lippuluukuilla. Yksi 1990-luvun parhaista.
lainaa
dddaa

08.03.2010 klo 06.59

JESSSSSS!!!!!!!!!!

Hyvä nähdä, että oikea ohjaaja sai pystinsä. Leffapyttykin meni oikeaan osoitteeseen.
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

08.03.2010 klo 07.00

Miismu kirjoitti:
Nyt on varmaan Rambokalalla kivaa kun "homolokero" voitti ohjauksen.
On. Eihän nämä koskaan mene niinkuin tahtoisi.
lainaa
Miismu

08.03.2010 klo 07.01

Jes! Hurt Locker veti ykköspytyn! Olet nyt voittaja Kursori. Palkinto meni ihan hyvään ositteeseen.

"rambokala kirjoitti:
Voi helvetti kun olet iso poika, kun tykkäät hurt lockerista mutta minä en.
Ei tässä nyt siitä ole kyse, on mulla aikuisia kavereitakin jotka on Hurt Lockerista eri mieltä kuin minä. Sun ulosanti on nyt vaan valitettavasti ollut sellaista tasoa, että sua ei oikein voi ottaa tosissaan. Tuon kaltaista angstia harvemmin tulee teini-iän ohittaneilta. Rauhoitu nyt vähän ja ihmettele sitten vaikka koko loppuvuosi, jos HL vie parhaan elokuvankin Oscarin..."
lainaa
Antilenin

08.03.2010 klo 07.04

Hurt Locker oli ihan "viihdyttävä" 3,5 tähden leffa paskasta sodasta. Hieno homma, että keskinkertaisuudella-ja-vähän-päälle saa edelleen oskareita.
lainaa
Silmälääke

08.03.2010 klo 07.05

Jotenkin tuntui siltä, että koko gaalan ajan naurettiin Avatarille ja Cameronille.
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

08.03.2010 klo 07.05

HL 6 Oscaria, hieno saavutus!
Hyvillä mielin nukkumaan.
lainaa
Miismu

08.03.2010 klo 07.07

Kursori kirjoitti:
HL 6 Oscaria, hieno saavutus!
Hyvillä mielin nukkumaan.


Aamen
lainaa
kepe-5

Rekisteröitynyt 04.04.2007

08.03.2010 klo 07.16

Huomattavaahan on, että Bullock voitti jo aikaisemmin kultaisen vadelman - huonoimmasta naisnäyttelijän roolisuorituksesta.

En minä noin muuten tiedä, että mitä sanoa näistäkään Oscareista. Suunnilleen kaikki ehdolla olevat elokuvat on edelleen näkemättä. Joka tapauksessa voin olla tyytyväinen ainakin siihen, ettei Avatar putsannut koko pöytää, kuten jotkut aiemmin uumoilivat.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

08.03.2010 klo 08.03

En jaksanut noita turhia kategorioita seurata, joten menin illalla suosiolla nukkumaan. Herätys oli sitten puoli kuudelta ja siitä asti katoin gaalan loppuun.

Onneks Waltz sai Oscarinsa, mutta Inglourious Basterdsille, itse elokuvalle, olisin suonut kuitenkin edes jonkun muunkin palkinnon. Esimerkiksi käsikirjoituksesta... Mutta ei.

Mut jaahas, pitää tuo The Hurt Locker ostaa kyllä Blu-ray'lle. Missannut ton leffan täysin.

Onneks sentään Avatar ei voittanut parhaan elokuvan palkintoa, eikä saanut onneksi kuin "vain" 3 Oscaria. Ei se niin hyvä ollut, jos sitä ei 3D:nä katsoisi. Kolmen tähden leffa, 3D:nä n. 4½ tähden arvoinen. /IMO

Ihan hyvä gaala oli. Onneks heräsin kattomaan.


HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ!!

EDIT: Sinänsä siis olen Peltosen kanssa samaa mieltä, että...

1. Paskiaiset
2. Avatar
3. Hurt Locker

Tosin Hurt Locker voi mennä kakkossijalle, kun oon sen nähnyt. Saa nähdä. Tarantinoa se ei ylitä, sen voin sanoa.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.03.2010 klo 08.12

Juttu on valmis. Kiitos seurasta!
lainaa
Pego

Rekisteröitynyt 12.09.2007

08.03.2010 klo 08.31

Kiitokset Peltoselle, ettei tarvinnut alkaa heräilemään liian aikasin. Kun vielä kouluun pitäisi lähteä.

Tuo että Basterdsit eivät saaneet pää-Oscareita jäi ketuttamaan. The Hurt Locker on hyvä elokuva, mutta ei mielestäni todellakaan noin hyvä. District 9:lle olisin suonut yhden Oscarin.

Ja hieno homma, ettei Cameron putsannut pöytää, vaan mielummin The Hurt Locker. Ehkä tuo lockeri pitää katsoa kohtapuoliin uusiksi, kun melko katsoin sen 1. kerralla.
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

08.03.2010 klo 09.28

Hyi saatana tuota Hurt Lockeria. Ihan yhtä hyvin parin vuoden takainen Kingdom olisi voitu valita parhaimmaksi elokuvaksi.
lainaa
Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

08.03.2010 klo 11.29

Silmälääke kirjoitti:
Jotenkin tuntui siltä, että koko gaalan ajan naurettiin Avatarille ja Cameronille.


Voi olla, mutta veikkaan, että Cameronia naurattaa paremmin matkalla pankkiin.
lainaa
Janezky

Rekisteröitynyt 10.04.2007

08.03.2010 klo 11.54

Jaahas. Ei mennyt ihan niin kuin toivoin. Waltz sentään sai sen Oscarin. Melkoinen oikeusmurha olisi ollut, jos olisi ilman jäänyt!

Tuo The Hurt Locker pitänee käydä vuokraamassa, kun sai jopa 6 Oscaria ja IMDb arvosana on 8 paikkeilla.
lainaa
morik

Rekisteröitynyt 27.06.2007

08.03.2010 klo 13.29

Äijät vetää jotain vitunmoista ragea jostain saatanan oscareista. :---DDDDD Jotain rajaa plx.
lainaa
sivustaseurannut

08.03.2010 klo 14.26

Ei mitä helkkarin noloa ragea tältä 12v rambotrolliapinakalalta. Tais näköjään mennä yöllä vähän liikaa euroshopperia kun noin riehuttiin. Päivän naamapalmut tätä riehujakäyttäjää kohtaan kun lukas yöpostailuit.
lainaa
Youngus_Ang

Rekisteröitynyt 03.12.2007

08.03.2010 klo 15.16

Hienoa työtä jälleen kerran, Peltonen.
lainaa
TarantinoFail

08.03.2010 klo 15.48

Jes, Kunniattomat Paskiaiset ei voittanut kuin yhden oscarin, se meni tosin ihan oikealle miehelle.
lainaa
Joohanh

08.03.2010 klo 16.14

Kyllä olisin suonut Paskiaisille muutamat oskarit lisää, aivan uskomattoman hyvin rakennettuja kohtauksia timanttisella dialogilla. Tosin tässä olikin vastapainona melkoisia perseilyjä kuten juurikin joku Bear Jew tai Hitlerin käsikirjoitus, joita ei helvetti sentään toivoisi enää edes Tarantinolta näkevän. Tämä varmasti laski Paskiaisten pisteitä kokonaisuutena.
lainaa
joopjoop

Rekisteröitynyt 13.06.2009

08.03.2010 klo 16.22

Harmi vaan että unohdin koko gaalan ja valvoin silti puoli 7:mään muista syistä :( Hyvää tekstii peltonen (*****)
lainaa
GEN_esis

Rekisteröitynyt 15.11.2008

08.03.2010 klo 16.36

Loistavaa tekstiä jälleen. Kiitokset tästä.
lainaa
Fly

08.03.2010 klo 17.09

Kathryn Bigelow ansaitsi voittonsa: Point break, Strange days ja Hurt locker kova 3 suora!
lainaa
Bigtoop

Rekisteröitynyt 04.01.2008

08.03.2010 klo 18.17

No onhan näistä turha valittaa, kun Oscarit eivät ole enää pitkään aikaan ollut itselle se, mikä määrittelee elokuvien tasoa. Joku Up in the Air parhaiden elokuvien ehdokkaana. Tämän perusteella ollut aika runsas vuosi :D

Inglourious Basterds olisi ansainnut enemmän Oscareita. Hurt Locker oli hyvä leffa, mutta hei kamoon, joku paras käsikirjoitus? Miten päin sitä kässäriä pitää lukea, että saavutetaan tällainen johtopäätös?

Hurt Locker ei ollut mielestäni myöskään paras elokuva. Paskiaisten olisi pitänyt voittaa tämäkin! Harva elokuva on koskettanut minua sellaisilla tunnetasoilla.
lainaa
Kunkku

Rekisteröitynyt 25.08.2009

08.03.2010 klo 18.44

Hyvä teksti Peltoselta, hienoa. Oma järjestys kolmen koplasta olisi tällainen
1. Inglourious Basterds
2. Hurt Locker
3. Avatar
Olisi pitänyt tämä käsikirjoituspysti mennä Tarantinolle, koska dialogit ja jotkut kohtaukset olivat aivan omaa luokkaansa. Ohjaus meni oikeaan osoitteeseen ja Avatarkin sai ansaitsemansa erikoistehostepystit.
lainaa
Herätkää_Pällit

08.03.2010 klo 19.24

Millä vitun ansioilla Inglorious Basterd edes sai kahdeksan ehdokkuutta? Ihan oikein että jäi vain yhteen, tais olla vuoden yliarvostetuin leffa ja suurinosa täälläkin suitsuttaa Tarantinolle oscaria vain koska "sillä ei ole vielä..."
lainaa
Pedrich

08.03.2010 klo 20.16

Isot kiitokset Peltoselle, oli loistavaa viihdetta mainoskatkojen ajaksi. Läppäkin paikoitellen ihailtavan levotonta ja rehellistä.

Itse en ollut Hurt Lockerin kannalla. Hyvä leffa, mutta ei paras. Tuskin sitä parin vuoden päästä juuri muistettaisiin ilman oscar voittoa. Kathrynille kuitenkin ihan mielellään soi oscarin ohjauksesta.

Tarantinon leffat on ehkä turhin kiistelyn aihe koko elokuva-alalla. Ovat ne niin erilaisia "perinteisiin" leffoihin verrattuna ja jos joku niitä ei pysty sulattamaan niin turha siitä mieltänsä pahoittaa - heidän oma menetyksensä. Ja Quentinillahan on jo oscarin pulpin käsiksestä.

Ja ihan hyvä oikeastaan, ettei Cameron vienyt oscareita, niin jäi hänelle jotain hampaankoloon ja toivottavasti intoa tehdä lisää loistavia elokuvia.
lainaa
Janezky

Rekisteröitynyt 10.04.2007

12.03.2010 klo 22.17

Joo... nyt on Hurt Locker katsottu... ja olen erittäin pettynyt. Ei todellakaan ollut 6 Oscarin arvoinen. Aiemmin kun luin siitä juttua ja arvioita, niin en oikein innostunut siitä. Näköjään ei Oscarit menneet oman maun kanssa yks yhteen. Nyt jäi entistä enemmän paskempi maku suuhun tämän Oscargaalan jälkeen. Tietenkin makuasioista keskustellaan, mutta ei hyvänen aika joku The Hurt Locker ja Avatar repi Oscareita ja Kunniattomat Paskiaiset sai vain yhden. Onneksi Waltz sai sen Oscarin. Aivan älytön oikeusmurha olisi ollut, jos hän olisi ilman Oscaria jäänyt. Liikutuin hänen puheestaan, hieno näyttelijä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova