Tuorein sisältö

Mass Effect 2

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Roolipelit, Toimintapelit
Pelaajia: Yksinpeli
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: BioWare
Julkaisija: Electronic Arts
Julkaisupäivä: 26.01.2010
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

09.02.2010 klo 12.15 | Luettu: 82977 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Videopelien jalostuneempi muoto
Scifieepos Mass Effect nousi tullessaan monien pelaajien, minä mukaan lukien, ikiaikojen top-kymppiin ja syystäkin. Vaikka perinteisestä roolipelaamisesta mentiin kauas käymättömille korpimaille, oli peli ihan ookoon räiskinnän, RPG-elementtien ja vahvan tarinan yhdistelmänä niin mainio paketti, etteivät sen heikotkaan osa-alueet vaivanneet. Jatkoa Shepardin tarinalle odotettiin siitä hetkestä asti, kun lopputekstit alkoivat ykkösessä pyöriä. Nyt se hetki on koittanut, ja ensimmäistä osaa pelanneet saavat jatkaa omalla hahmollaan, kunhan tallennus on X360:n uumenissa. Tutun hahmon ja tutun aluksen myötä pelin aloitus onkin tunnetasolla voimakkaimpia, mitä peleissä on nähty.

On vanha jengi koossa taas, melkein


Pelin juonta on vaikea kovin paljon spoilaamatta tiivistää, mutta trailereita nähneet tietävät, että Shepardin huhuttiin kuolleen. Niin vain miekkonen on kuitenkin tämänkin pelin pääosassa ja selvitettävänä on, miksi ihmisten siirtokuntia vastaan hyökätään, ketkä niin tekevät ja mihin niistä napatut ihmiset oikein viedään. Hänestä riippumattomista syistä taustavoimina toimii nyt paljon epäluotettavampi taho kuin Citadelin poliitikot. Vielä mysteerisempi on koko organisaatiota pyörittävä kiiluvasilmäinen Illusive Man, joten juoneen on helppo pyörittää salaliittoja, luottamusongelmia ja kaikenmoista muuta sisäistä kitkaa - ja niin totta vieköön tehdäänkin.

Jo varsin pelin alussa selviävistä syistä johtuen Shepard on ollut tovin poissa ja erossa alkuperäisestä miehistöstään Normandylla. Iso osa pelistä vietetäänkin kooten uutta miehistöä, jossa tosin saattaa olla myös tuttua porukkaa mukana - ainakin heitä matkan varrella kohdataan. Kun ryhmä ensin noudetaan/houkutellaan/pelastetaan mukaan, seuraava kasa tehtäviä liittyy heidän uskollisuutensa varmistamiseen. Pelin lopputulos kun saattaa olla siitä kiinni... tai sitten ei. Kaikki on kuitenkin valmistautumista lopputaisteluun.


Vaikken tarinaa tässä sen kummemmin läpi käykään, täytyy mainita, että Biowaren käsikirjoitustiimi on tehnyt mahtisonnin työn koostaessaan 20-30 tunnin interaktiivisen scifileffan. Siinä saavat Galacticat, Trekit ja muut olla ihmeissään. Lihan tarinan ympärille muodostavat pelihahmot, joista Shepard itse jää oikeastaan taka-alalle. Esittelytrailereissa nähdyt prototyyppikrogan Grunt, tiedemies Mordin, likipsykoottinen Subject Zero ja etenkin täydellinen Miranda ovat kaikki vahvoja hahmoja, joissa on tavaraa pintaakin syvemmällä. Ja niinkuin ykkösessäkin, ainakin osasta heitä alkaa oikeastikin välittää keskustelujen myötä.

Uppoudun universumiin


Bioware on selvästi kuunnellut pelaajia ensimmäisen Mass Effectin tekemisen jälkeen. Kaikki, mikä siinä oli valitusta aiheuttavaa, eli satunnaisesti tökkivä tekniikka, tylsät hissiajelut, hankala inventaario, Mako-ajoneuvolla sompailut ja niin edelleen, on joko korjattu tai poistettu. Jäljelle jää entistäkin toimintapainotteisempi toiminta-RPG, ja lainaan tässä kollegani Juhon sanoja: "Mutta kun se RPG-osuus siinä on se sielu RPG-genrestä. Lihan ne jätti vähille, mutta sielu mieluummin." Well said. ME2:a voisi ajatella myös toiselta kantilta: sitä voi pelata aivan erinomaisen syvällisenä ja monipuolisena räiskintäpelinä. Taistelut ovat sujuvasti toimivaa herkkua, eikä ramboilemaan kannata ryhtyä, vaan muistaa, että tiiminä ollaan liikenteessä ja monenmoista apuvälinettä on käytössä.

Melko usein Mass Effect 2:n maailmaan syventyy niin täydellisesti, että unohtaa pelaavansa peliä. Illuusion avaruussankarin elämästä särkevät vain satunnaiset achievement-kilahdukset ja tehtävien lopussa nähtävä yhteenveto tapahtuneista juonikuvioista sekä ansaitusta kokemuksesta ja lompakontäytteestä. Hieman töksähteleviä ovat toistuvat minipelit, joilla murretaan lukkoja, häkätään tietokoneita tai etsitään planeetoilta raaka-aineita. Viimeisimpään jäin kyllä hetkeksi koukkuunkin, kun sen perimmäisenä tarkoituksena on saada materiaalia uusien aseiden kehittämiseen ja aluksen paranteluun.


Kuten ykkösosassakin, Mass Effect 2:ssa pelaajalle jätetään niin kova uteliaisuus sitä kohtaan, miten pelissä käy, jos tekeekin erilaisia valintoja, että uudelleen läpipeluu on melkein pakkotapaus. Olisiko joku muu hahmo selvinnyt hengissä, mikäli olisin tehnyt toisin? Olisiko ollut mahkuja luoda romanssia tuon typyn kanssa, mikäli olisin valinnut sanani paremmin? Entä jos olisinkin jättänyt ne pari tehtävää väliin? Jos olisinkin ollut törkeä molopää? Pelattavaa kahdella levyllä riittää pitkäksi aikaa ja varmasti sitä on tulossa vielä myös DLC-muodossa ennen trilogian päätösosaa.

Loppuun asti hiottua särmää


Millä Bioware on sitten päättänyt päällystää tämän kaiken sisällöllisen ja pelillisen mahtavuuden? Noh, entistä hiotummalla versiolla Unreal Enginesta sekä täydellisen illuusion luovilla ympäristöillä aluksen pikkunappuloista planeettojen ränsistyneisiin rakenteisiin. Vaikka tehtävissä juostaankin usein virtuaalisessa putkessa kohti määränpäätä, vain harvoin tulee vastaan tilanteita, joissa huomaa, että johonkin on tahallisesti pistetty este. Pelimoottori pyörii mainiosti X360:lla, eikä ensimmäisen osan ongelmista ole jäljellä kuin pieniä häivähdyksiä.

Myös ääninäyttelyyn on panostettu, eikä se kuulu pelkästään siitä, että useimpien hahmojen suunliikkeiden takana on Hollywood-kermaa. Toki Martin Sheenin äänen tunnistaa Illusive Manin puhuessa, mutta veteraaninäyttelijän arvovallan tietäminen tuo hahmolle vain lisää karismaa ja uskottavuutta. Pienimpäänkään rooliin ei ole napattu talonmiehen serkuntyttöä, tai ainakin heitä on ohjattu niin hyvin, ettei yksikään suoritus särähdä korvaan. Samat korkeat laatukriteerit ovat olleet käytössä myös muiden ääniefektien ja mainion massiivisen musiikkiraidan suhteen.


Bioware teki vuodenvaihteeseen melkoisen tuplapotin. Dragon Age Origins vietteli perinteisen roolipelauksen ystävät ja nyt Mass Effect 2 vie action-ropetuksen tasolle, johon kaikkia muita saman genren pelejä, sekä mahdollisesti myös 'puhtaita' räiskintäpelejä, jatkossa verrataan - varsinkin myös tulevaa ME3:a. Se on täydellisen jalostettu seikkailu, tasapainoitettu paketti toimivaa räiskintää ja mukaansatempaavaa tarinaa ryyditettynä roolipelien perinteisellä hahmonkehityksellä, kamankeräyksellä ja 'hae tavara A, vie se paikkaan B' -perustehtävillä. Vaikka Bioware on matkalla joutunut tekemään kompromisseja, ovat lopulliseen tuotteeseen jääneet juuri oikeat asiat mahdollisimman hyvän pelikokemuksen varmistamiseksi.

Lopuksi täytyy kysyä, mitä pelifirmoille on tapahtunut? Ennen jatko-osat olivat vain 'lisää sitä samaa' tai vuosipäivityksiä, mutta nyt Uncharted, Assassin's Creed ja Mass Effect ovat näyttäneet, miten homma hoidetaan komeasti kotiin. Olisiko aika lopettaa kiroilu siitä, että pelikauppojen hyllyt ovat täynnä pelkästään jatko-osia? Toivotaan näin.

V2.fi | Manu Pärssinen

Mass Effect 2 (Xbox 360)

Erinomainen Mass Effect 2 on yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä - ainakin tähän asti.
  • Tarina ja hahmot
  • Tasapainoinen toiminta
  • Hiottu toteutus
  • Niin pientä, että turha edes mainita
< Bayonetta... Heavy Rain... >

Keskustelut (82 viestiä)

Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.02.2010 klo 14.26

Näin se vain on, että ME2 (PC) on paras yksinpelikokemus joka eteeni on tupsahtanut, ikinä. Tätä titteliä on pitänyt hallussaan melkoisen määrän vuosia Fallout 2, joten ihan pienestä kunnianosoituksesta omalta kohdaltani ei ole kysymys. Olin jo itse asiassa ehtinyt muodostua pieneksi skeptikoksi sen suhteen, että voisinko enää mistään pelistä ikinä nauttia kuten nuorempana parhaista tuli nautittua, mutta jokainen pelattu hetki ME2:sta on ollut puhdasta iloa, ilman merkkiäkään turhaantumisesta tai tylsistymisestä. Minun kirjoissani tämä peli on niin lähellä täydellistä onnistumista kuin videopeli nyt vain voi olla.
lainaa
Go-Wall-E

09.02.2010 klo 15.09

Hieno arvostelu. Ei nyt kuulu tähän aiheeseen mutta onko teillä milloin mahdollisesti tulossa Heavy Rain-arvostelu ulos?
lainaa
ImBackAndPlayingMag

09.02.2010 klo 15.15 1 tykkää tästä

Jos tämä on niin täydellinen peli , mutta ei silti saanut täyttä 100p, niin täytyy kysyä, että onko yksikään peli täällä vee-kakkosessa saanut niitä täysiä pojoja ja mitä siihen tarvitaan? Täytyykö arvostelijan silmät pulpahtaa päästä pelin hyvyyden takia?
lainaa
Bamboocha

Rekisteröitynyt 17.09.2007

09.02.2010 klo 15.24

Hyvä arvostelu ja täytyy myöntää että oon ihan samaa mieltä Manun kanssa :]
lainaa
Dix-Tracys

Rekisteröitynyt 22.04.2007

09.02.2010 klo 15.38

Viime viikonloppuna pääsin pelin ääreen ja parin "vanha oli miust paree" hymähtelyn jälkeen koukku napsautti pään ja loppuruumiin mukanaan.
8 tuntia tiukkaa mättöä ja olin taivaassa. Sitten telkkari hajosi ja jouduin lähtemään takaisin opiskelun äärelle. Harmitti suunnattomasti.

Mutta... Kunhan tulen taas kotiin ja siellä odottaa ikivanhan kuvaputkipökäleen tilalla seinän kokoinen HD, niin käytän koko hiihtolomani siihen, että parkkeeraan itseni pelin ääreen ja läpäisen sen kerralla kahdesti.

Voi kumpa olisin tajunnut aiemmin päivittää tietokoneeni nykystandardien mukaiseksi :(
lainaa
Eeppisyys

09.02.2010 klo 15.58

Kyllä. Lähes täydellinen peli niille jotka tykkäävät loistavasta avaruusoopperasta ja erinomaisesta räiskinnästä ja Biowaresta noin yleensä. Paras pelaamani peli ikinä.

[ensimmäistä "omg liian korgeet pisteet" kommenttia odotellessa]
lainaa
I-Kill-YOU

09.02.2010 klo 16.02

"[ensimmäistä "omg liian korgeet pisteet" kommenttia odotellessa]"

OMG! LIIAN KORKEET PISTEET, SAAMARI! Senkin kerettiläiset munkit!! Kuolkaa!

Sori... Oli pakko. Ei pitäisi koskaan yllyttää ketään tällaiseen :P :D
lainaa
OMG

09.02.2010 klo 16.03

SAMARAN KANSSA EI PÄÄSE SÄNKYYN; PASKA PELI!
lainaa
Näinpä

09.02.2010 klo 16.11

Uusin Tomb Raider pieksee tämän Juudaksen serkun 110-0.
lainaa
AssEffect

09.02.2010 klo 16.29

Mass Effectit ovat kyllä parasta, mitä pelipuolelta voi vain löytyä.

lainaa
heppaJee

09.02.2010 klo 16.53

Peli kyllä ihan ok, mutta ei todellakaan 97 pisteen arvoinen, ennemmin 87.
Vaikka "ooppera" on kuinka hienoa, pelinähän tämä ei juuri normi räiskinnästä eronnut.

No, en pelaakkaan boksilla jossa tämä on varmaan "paras peli ikinä", vaan pc-puolella ja siellä on tottunut vaatimaan hiukan enemmän noin niingu pelillisesti.
lainaa
look_at_my_horse

09.02.2010 klo 17.37

heppaJee kirjoitti:

No, en pelaakkaan boksilla jossa tämä on varmaan "paras peli ikinä", vaan pc-puolella ja siellä on tottunut vaatimaan hiukan enemmän noin niingu pelillisesti.

Muuten hyvä mutta yhdestäkään pc-räiskinnästä ei löydy parempaa saati paremmin toteutettua tarinaosaa saati yhtä monipuolista itse räiskintää. Rope-elementit on tässä vähän vitsi mutta itseäni ei haittaa hevon vittuakaan.
lainaa
Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

09.02.2010 klo 18.52

Kyllä on saatananmoista fanipoikailua.
lainaa
Mopez

Rekisteröitynyt 10.04.2007

09.02.2010 klo 19.17

heppaJee kirjoitti:
Peli kyllä ihan ok, mutta ei todellakaan 97 pisteen arvoinen, ennemmin 87.
Vaikka "ooppera" on kuinka hienoa, pelinähän tämä ei juuri normi räiskinnästä eronnut.

No, en pelaakkaan boksilla jossa tämä on varmaan "paras peli ikinä", vaan pc-puolella ja siellä on tottunut vaatimaan hiukan enemmän noin niingu pelillisesti.


On se jännä ettet näe tota "perusräiskintää" pidemmälle.
lainaa
rift

09.02.2010 klo 19.30 1 tykkää tästä

"Lievä" fanitus paistaa läpi tästä arvostelusta ja Mass Effect uutisien määrästä sivustolla.
lainaa
itku_parku

09.02.2010 klo 19.42

rift kirjoitti:
"Lievä" fanitus paistaa läpi tästä arvostelusta ja Mass Effect uutisien määrästä sivustolla.

No mitä sitten?
lainaa
Jännämies

09.02.2010 klo 19.44

On se jännä.
lainaa
Heehee

09.02.2010 klo 19.55

rift kirjoitti:
"Lievä" fanitus paistaa läpi tästä arvostelusta ja Mass Effect uutisien määrästä sivustolla.


Et taida omistaa boxia tai peli-pc:tä?.. ja et varmaan haluakaan omistaa? :D
lainaa
rift

09.02.2010 klo 20.30

Heehee kirjoitti:
Et taida omistaa boxia tai peli-pc:tä?.. ja et varmaan haluakaan omistaa?

Kyllä omistan.
lainaa
Heehee

09.02.2010 klo 20.40

rift kirjoitti:
Heehee kirjoitti:
Et taida omistaa boxia tai peli-pc:tä?.. ja et varmaan haluakaan omistaa?

Kyllä omistan.


Katos, kerrankin näin.. pahoittelut :)
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.02.2010 klo 20.43

Joo, kyllä, olen parhaan ikinä pelaamani yksinpelin fani, ja vaikken Manun puolesta voikkaan puhua, niin uskoisin ettei hänkään koe mitään tarvetta kyseisen määritelmän ulkopuolelle itseään väkisin runnoa. Try living with it.

Edelleenkään tarkoitus ei ole olla jokin absoluuttisen objektiivisen pelitiedon sanansaattaja. Jos arvostelijamme on sitä mieltä että peli on 97 pisteen peli, niin sitten peli saa 97 pistettä. Aika hurjaa.

ps. Itse olisin antanut 99 pistettä. Onko se liikaa? Oi, kertokaa, onko se liikaa?
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

09.02.2010 klo 20.54

Rams kirjoitti:
ps. Itse olisin antanut 99 pistettä. Onko se liikaa? Oi, kertokaa, onko se liikaa?

Ei, se olisi juuri sopivasti. Jättäisi vielä hyvin tilaa Mass Effect 3:lle.

Kerrassaan loisto arvostelu. Juuri pelin läpäisseenä olen täsmälleen samaa mieltä!
lainaa
Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

09.02.2010 klo 21.03

Rams kirjoitti:
Joo, kyllä, olen parhaan ikinä pelaamani yksinpelin fani, ja vaikken Manun puolesta voikkaan puhua, niin uskoisin ettei hänkään koe mitään tarvetta kyseisen määritelmän ulkopuolelle itseään väkisin runnoa. Try living with it.

Edelleenkään tarkoitus ei ole olla jokin absoluuttisen objektiivisen pelitiedon sanansaattaja. Jos arvostelijamme on sitä mieltä että peli on 97 pisteen peli, niin sitten peli saa 97 pistettä. Aika hurjaa.

ps. Itse olisin antanut 99 pistettä. Onko se liikaa? Oi, kertokaa, onko se liikaa?


Suosittelen, että odotatte vaikka pari viikkoa läpipeluun jälkeen ennen arvostelua, tai vaikka pelaatte sen pari kertaa uudestaan läpi, tulee vähän vikojakin esiin.
lainaa
Marsu

09.02.2010 klo 21.11

Ehdottoman eeppinen pelielämys :)

Mutta mikä noita ahtaajaheeboja vaivaa? Kaikki laatikot sun muut "chest-high-walls" ovat ihan miten sattuu täysin epäloogisesti aseteltuina? Tai ehkä liitto on tehnyt diilin Shepardin kanssa että ne "jätetään" silleen kivasti että voi mies rauhassa paukutella vihamiehiään niiden takaa. Sama soppari on tehty myös Marcus Phoenixin kanssa. ;)
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.02.2010 klo 21.17

Dingo kirjoitti:

Suosittelen, että odotatte vaikka pari viikkoa läpipeluun jälkeen ennen arvostelua, tai vaikka pelaatte sen pari kertaa uudestaan läpi, tulee vähän vikojakin esiin.


Suosittelen, että annat vähän ajatusta sille, miksi itse pelaat pelejä. Itse pelaan nauttiakseni niistä, en jauhaakseni niitä kunnes mahdolliset epäkohdat alkavat painaa luonnollisen kyllästymisen astuessa peliin. Se voi olla totta, että toisella, kolmannella tai kymmenennellä läpipeluulla tulee vastaan jotain mikä ärsyttää. Näin on ollut jokaisessa pelissä joka on vastaan tullut.

Pelit pitää kuitenkin suhteuttaa (subjektiivisesti, koska aito objektiivisuus on tälläisessä yhteydessä mahdotonta) toisiin peleihin, ja jos kokemuksena ME2 on minulle jotain sellaista, mitä olen odottanut 10+ vuotta, niin annan sille 99 pistettä ja teen sen täysin varauksetta.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

09.02.2010 klo 21.55 1 tykkää tästä

stammy kirjoitti:
Rams kirjoitti:
ps. Itse olisin antanut 99 pistettä. Onko se liikaa? Oi, kertokaa, onko se liikaa?
Ei, se olisi juuri sopivasti. Jättäisi vielä hyvin tilaa Mass Effect 3:lle.
Juuri noin tunnin ME2 Windowsissa paukuttaneena voisin sanoa, että 90 pistettä ja "v2.fi suosittelee"-leima olisi ollut paras pisteytys tälle pelille. :)

Ja arvostelu oli kyllä muuten ok. Kaikki oleellinen käytiin läpi...
lainaa
Joohanh

09.02.2010 klo 21.59

Ehdottomasti suomalaisista arvosteluista paras, ja kiteytti ainakin omat ajatukseni täydellisesti.

PS. Massafanipoikuudessa ei ole mitään vikaa, itse nautin siitä täysin rinnoin. On se ihanaa!
lainaa
Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

09.02.2010 klo 22.00

Rams kirjoitti:
Dingo kirjoitti:

Suosittelen, että odotatte vaikka pari viikkoa läpipeluun jälkeen ennen arvostelua, tai vaikka pelaatte sen pari kertaa uudestaan läpi, tulee vähän vikojakin esiin.


Suosittelen, että annat vähän ajatusta sille, miksi itse pelaat pelejä. Itse pelaan nauttiakseni niistä, en jauhaakseni niitä kunnes mahdolliset epäkohdat alkavat painaa luonnollisen kyllästymisen astuessa peliin. Se voi olla totta, että toisella, kolmannella tai kymmenennellä läpipeluulla tulee vastaan jotain mikä ärsyttää. Näin on ollut jokaisessa pelissä joka on vastaan tullut.

Pelit pitää kuitenkin suhteuttaa (subjektiivisesti, koska aito objektiivisuus on tälläisessä yhteydessä mahdotonta) toisiin peleihin, ja jos kokemuksena ME2 on minulle jotain sellaista, mitä olen odottanut 10+ vuotta, niin annan sille 99 pistettä ja teen sen täysin varauksetta.


Ykkösessä ainakin uudelleenpeluussa huomasi, miten keskusteluissa lopputulos oli lähes aina sama, räiskintä on loppupelissä tylsää etc..
lainaa
GEN_esis

Rekisteröitynyt 15.11.2008

09.02.2010 klo 22.00

Oikein hyvä arvostelu. Voi helvetti kun osaa olla hyvä peli.
lainaa
Joohanh

09.02.2010 klo 22.03

Dekonega:

Älä tule tunnin pelaamisilla kommentoimaan yhtään mitään. Kiitos.
lainaa
Göldi

09.02.2010 klo 23.45

Itse olen melko monessa asiassa arvostelussa samaa mieltä, mutta itse räiskintäosuus ei ole omaan makuun kovinkaan mukavaa puuhaa, joskus pakkopullaa. Ja pelattavuuskin ontuu ajoittain, kun on monta omainaisuutta ängetty yhteen nappiin
lainaa
TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

10.02.2010 klo 02.55

Hei miettikääs sitä, että tää peli sai 97 pistettä siinä missä Shattered Horizon sai samat 97 pistettä!

Taitaapi olla Shattered Horizon yhtä hyvä tai jopa parempikin peli!
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

10.02.2010 klo 07.39

TheStar kirjoitti:
Hei miettikääs sitä, että tää peli sai 97 pistettä siinä missä Shattered Horizon sai samat 97 pistettä! Taitaapi olla Shattered Horizon yhtä hyvä tai jopa parempikin peli!

Joo, eiköhän näistä pisteistä valittaminen ole vähän turhaa. Eivät he kuitenkaan lopputulosta muuta. Mass Effect 2 ja Shattered Horizon ovat molemmat hyviä pelejä, eivät ehkä kaiken ylistyksen arvoisia sillä on niitä parempiakin varmasti olemassa, mutta kuitenkin hyviä siinä mihin ne on tehty. :P

Esim. itseäni häiritsee, että ME2 jonka pitäisi olla roolipeli on roolipeliksi ehkä hieman lyhyt (koostuen enemmän ammuskeluista kuin seikkailemisesta) ja jäykkä (suoraviivainen). Lisäksi traditionaaliset roolipelielementit puuttuvat lähes tyystin. Ja jos jostain voisi vähän valittaa niin Windows käännös tuntuu kuin se olisi suoraan Xboxilta otettu. Mutta voiko noista itse peliä sitten syyttää?
lainaa
Joohanh

10.02.2010 klo 07.47

Dekonega kirjoitti:
Mass Effect 2 ja Shattered Horizon ovat molemmat hyviä pelejä, eivät ehkä kaiken ylistyksen arvoisia sillä on niitä parempiakin varmasti olemassa, mutta kuitenkin hyviä siinä mihin ne on tehty. :P

Aijaa vai! Kerro heti se parempi scifi-action-rpg kuin Mass Effect, pliis! Meen kyllä heti ostaan.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

10.02.2010 klo 07.53

Joohanh kirjoitti:
Aijaa vai! Kerro heti se parempi scifi-action-rpg kuin Mass Effect, pliis! Meen kyllä heti ostaan.

Se peli mitä pidän parhaana tämän lajin pelinä ei ole myynnissä enää kauppojen hyllyillä. Ei ole ollut myynnissä enään moneen vuoteen. Muuten hyvä yritys. ;)
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

10.02.2010 klo 08.05

Joohanh kirjoitti:
Dekonega kirjoitti:
Mass Effect 2 ja Shattered Horizon ovat molemmat hyviä pelejä, eivät ehkä kaiken ylistyksen arvoisia sillä on niitä parempiakin varmasti olemassa, mutta kuitenkin hyviä siinä mihin ne on tehty. :P

Aijaa vai! Kerro heti se parempi scifi-action-rpg kuin Mass Effect, pliis! Meen kyllä heti ostaan.
Deus Exin saa Steamista.
lainaa
Radikus

Rekisteröitynyt 10.04.2007

10.02.2010 klo 09.05

Dekonega kirjoitti:
Juuri noin tunnin ME2 Windowsissa paukuttaneena voisin sanoa, että 90 pistettä ja "v2.fi suosittelee"-leima olisi ollut paras pisteytys tälle pelille. :)


Vau että oikein tunnin pelasit peliä johon voi upottaa ~40 tuntia, ja nyt alat jo selittämään pisteistä.

Eiiiiiisssss..........
lainaa
Keskkeis

Rekisteröitynyt 13.03.2009

10.02.2010 klo 09.42

Dekonega kirjoitti:
stammy kirjoitti:
Rams kirjoitti:
ps. Itse olisin antanut 99 pistettä. Onko se liikaa? Oi, kertokaa, onko se liikaa?
Ei, se olisi juuri sopivasti. Jättäisi vielä hyvin tilaa Mass Effect 3:lle.
Juuri noin tunnin ME2 Windowsissa paukuttaneena voisin sanoa, että 90 pistettä ja "v2.fi suosittelee"-leima olisi ollut paras pisteytys tälle pelille. :)

Ja arvostelu oli kyllä muuten ok. Kaikki oleellinen käytiin läpi...
Mä kun kuulin tarinaa, itse en ole vielä päässyt käsiksi, että 20 tuntia ja sitten vasta alko peli kunnolla.. Noh kaipa tunnin perusteella voi sitten antaa 90 pts :D
lainaa
Purkaja

Rekisteröitynyt 08.06.2008

10.02.2010 klo 09.48

Nyt 14 tuntia takana Mass Effect 2:sta ja tykkään. Ainoastaan jatkuva räiskiminen häiritsee tällaista vanhan koulukunnan roolipelaajaa, mutta se on kait tämän pelin luonne ja sen kanssa voin elää. Sen vaan tietää, että vaikka miten vähäpätöinen tehtävä olisi kyseessä kuten "Käydääs moikkaa Jacobin mummoa, jos se keittäisi kahvit", päätyy sekin siihen, että Shepard tiimeineen on puolen tunnin tulitaistelussa ties ketä palkkamurhaajalafkaa vastassa. Sellaisia rauhallisempia dialogipohjaisia tehtäviä olisin kaivannut enemmän.

Mutta jo tarinansa puolesta tämä on pakko-ostos.
lainaa
joopjoop

Rekisteröitynyt 13.06.2009

10.02.2010 klo 11.30

Dekonega kirjoitti:
Joohanh kirjoitti:
Aijaa vai! Kerro heti se parempi scifi-action-rpg kuin Mass Effect, pliis! Meen kyllä heti ostaan.

Se peli mitä pidän parhaana tämän lajin pelinä ei ole myynnissä enää kauppojen hyllyillä. Ei ole ollut myynnissä enään moneen vuoteen. Muuten hyvä yritys. ;)
Sattuisiko olemaan Deus Ex ja jos on niin stemista saa tai warettaa.
Itse arvosteluun. Todella hyvä peli ja todellakin nousee 10 parhaan pelin joukkoon omassa top 10 ja olisi peräti ensimmäinen jos vain välittäisin enemmän roolipeleistä. Olen todella tyytyväinen pelin pituuteen ja Windows käänös on hyvin tehty.
lainaa
Jakabod

10.02.2010 klo 13.46

Hmm... pitäähän tätä joskus koittaa vaikka en usko että kovin kummoisesta tapauksesta on kyse. Ekalle Mass Effectille antaisin ehkä 65/100 pistettä ...
lainaa
Joohann

10.02.2010 klo 14.10

Deus Ex on toki hieno peli, mutta ei mitenkään eikä millään tavalla nouse niihin sfääreihin kuin Mass Effect 2.
lainaa
Ropegod

10.02.2010 klo 17.08

+ Mirandan cameltoe

100/100
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

10.02.2010 klo 17.10

Radikus kirjoitti:
Dekonega kirjoitti:
Juuri noin tunnin ME2 Windowsissa paukuttaneena voisin sanoa, että 90 pistettä ja "v2.fi suosittelee"-leima olisi ollut paras pisteytys tälle pelille. :)
Vau että oikein tunnin pelasit peliä johon voi upottaa ~40 tuntia, ja nyt alat jo selittämään pisteistä...

Opiskelkaa lukemaan! Missä kohtaa kirjoitin, että kokonaisaika jonka olen Mass Effect 2:n käyttänyt olisi ollut vain tunti. Ennen kuin kirjoitin kommenttini tähän ketjuun olin ennen juuri sitä hetkeä pelannut noin tunnin ME2:sta. Ja sitä edeltäneenä päivänä useammankin tunnin. Ja sitä ennen jotain ihan muuta x määrän aikaa. :P

Mass Effect 2 on noin 90 pisteen, mutta ei kuitenkaan yli 95 tai alle 85 pisteen mukainen peli. Siinä on jotain sellaista, mitä ei oikein pisteillä voi kuvata ja siihen tarkoitukseen jokin "V2.fi suosittelee-leima" olisi paras tapa laadun ilmaisemiseksi. :)

joopjoop kirjoitti:
Dekonega kirjoitti:
Joohanh kirjoitti:
Aijaa vai! Kerro heti se parempi scifi-action-rpg kuin Mass Effect, pliis! Meen kyllä heti ostaan.

Se peli mitä pidän parhaana tämän lajin pelinä ei ole myynnissä enää kauppojen hyllyillä. Ei ole ollut myynnissä enään moneen vuoteen. Muuten hyvä yritys. ;)
Sattuisiko olemaan Deus Ex ja jos on...


Ja se peli, tai oikeastaan ne pelit, mitkä minulla olivat mielessäni ovat System Shock 1 ja 2. Kumpikin on parasta mitä tällä saralla on ikinä tehty. Ja ovat ehkä hieman parempia kuin nämä kaksi Mass Effect sarjan peliä. Mutta tämä on niin maku kysymys kuin vain voi olla. Siksi en System Shockia maininnut kun ajattelin, että kaikki tajuavat muutenkin mitä vihjasin. Tämä kuuluu yleissivistykseen. Toki Deus Ex on myös mainio. ;)
lainaa
ööö

10.02.2010 klo 17.46

-spoilereita-

Itse olin hieman pettynyt tähän koska ykkönen räjäytti aikanaan tajuntani totaalisesti. Ensinnäkin rope-elementit puuttuivat kokonaan, juoni oli lähestulkoon pelkkää crewin keräämistä eikä hahmoihin päässyt varsinaisesti tutustumaan kunnolla ennenkun peli oli ohi. Pääjuonitehtävät olivatkin kyllä parhautta mutta niitä ei kovin hääppöisesti ollut. Planeettojen skannaus oli täyttä tuubaa vaikka ei edellisenkään tyhjien planeettojen koluaminen mitään täydellistä herkkua ollut.

Myös tosijännät hakkeroinnit rupesivat tuntumaan nopeesti pakkopullalta. Kentät tuntu jotenkin putkimaisilta eikä sellaista isojen eppisten avaruusasemien kuten ykkösen citadelin tuntua ollut oikeastaan missään. Myös todella rasittavat fragile cratet ja räjähtävät tynnyritkin oli pakko änkeä mukaan jotta aivan varmasti tietäisi millon seuraava vihollisaalto on tulossa. Dialogi tietenkin oli yleensäottaen erittäin hyvää vaikka juoni jäi mielestäni hieman vaisuksi ykköseen verrattuna.

Yleisfiiliksenä siis pelistä jäi sellainen olo että haluaa mahdollisimman nopeasti saada miehistön kasaan jotta pääsisi jatkamaan pääjuonta mutta kun tajusi että se pääjuoni tässä pelissä on miehistön kerääminen niin pettymys oli kyllä väistämätön.
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

10.02.2010 klo 22.14

Dekonega kirjoitti:

Opiskelkaa lukemaan! Missä kohtaa kirjoitin, että kokonaisaika jonka olen Mass Effect 2:n käyttänyt olisi ollut vain tunti. Ennen kuin kirjoitin kommenttini tähän ketjuun olin ennen juuri sitä hetkeä pelannut noin tunnin ME2:sta. Ja sitä edeltäneenä päivänä useammankin tunnin. Ja sitä ennen jotain ihan muuta x määrän aikaa. :P


Kannattaa ehkä ilmaista se relevantti informaatio, eikä horista siitä mitä olet juuri sattunut tekemään sellaisessa muodossa joka johtaa väistämättä väärinkäsityksiin.

Dekonega kirjoitti:

Mass Effect 2 on noin 90 pisteen, mutta ei kuitenkaan yli 95 tai alle 85 pisteen mukainen peli. Siinä on jotain sellaista, mitä ei oikein pisteillä voi kuvata ja siihen tarkoitukseen jokin "V2.fi suosittelee-leima" olisi paras tapa laadun ilmaisemiseksi. :)


Kiitos mielipiteestäsi. Manun voit lukea yltä.

Dekonega kirjoitti:

Ja se peli, tai oikeastaan ne pelit, mitkä minulla olivat mielessäni ovat System Shock 1 ja 2. Kumpikin on parasta mitä tällä saralla on ikinä tehty. Ja ovat ehkä hieman parempia kuin nämä kaksi Mass Effect sarjan peliä. Mutta tämä on niin maku kysymys kuin vain voi olla. Siksi en System Shockia maininnut kun ajattelin, että kaikki tajuavat muutenkin mitä vihjasin. Tämä kuuluu yleissivistykseen. Toki Deus Ex on myös mainio. ;)


Kukin näistä peleistä kokeiltuna moneen kertaan ja DX on ainoa joka on mennyt lävitse. Se on kyllä loistava peli, mutta monessa mielessä auttamattomasti vanhentunut. SS:t ovat mielestäni kankeita ja tunnelma ei yksinkertaisesti minulle välittynyt.

Kuulostaa vähän siltä, että tässä puhuu nostalgia ja halu/tarve päteä. "Ei tää oo 97 pisteen peli koska tää 10v+ vanhempi peli jota kuuluu fanittaa tai ei ole 3l1t3 oli parempi" ei nyt oikein uppoa.
lainaa
Tane

Rekisteröitynyt 26.06.2007

10.02.2010 klo 22.15

Mistä oikeesti löytää tän tapasia pelejä lisää?
lainaa
vierailija7111

10.02.2010 klo 22.24

Tane kirjoitti:
Mistä oikeesti löytää tän tapasia pelejä lisää?


Tulevaisuudesta Mass Effect kolmosen muodossa. Mutta tosiaan eipä taida löytyä =)
lainaa
Tuure2

Rekisteröitynyt 03.07.2007

10.02.2010 klo 22.54

Peli on kyllä kaikinpuolin loistava ja itsellänikin toinen läpipeluu kerta jo menossa, mutta muutaman negatiivisen puolen myös löysin. Yksi niistä on pituus. Päätarina on aikas lyhyt (pelin voi läpäistä noin kymmeneen tuntiin) ja se sisältää oikeastaan vain uuden miehistön keräämisen. Miehistön keräämisen ja heidän loyal tehtävien lisäksi pelissä ei ole kuin muutama hassu tehtävä. Aika lyhyt siis roolipeliksi. Tämä tosin oli ongelma jo aikaisemmissa tämän sukupolven WRGP peleissä kuten Fable II:ssa ja Falloaut 3:ssa, joten ehkäpä sen voi armahtaa osittain. Sivutehtäviä on toki jonku verran, mutta laadu heittelehtii aikalailla. Pidin myöskin ykkösen invertaario systeemistä enenmän. Oli mukava kerätä uusia aseita ja armoreita. Muuten kaikinpuolin parempi kuin ykkönen.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

11.02.2010 klo 00.37 1 tykkää tästä

Rams kirjoitti:
...
Olet lapsellinen. Lisäksi olet "Mass Effect"-fanipoika joka alkaa riitelemään siitä onko sininen väri parempi kuin vihreä. Yrittäisit nyt edes käydä rentoa keskustelua hyvässä hengessä. (huokaus). :/ (Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.)

...Joskus kun olet pelannut riittävästi huomaat mitkä pelit kestävät jatkuvasti ajanhammasta ja mitkä eivät.

Edited (and rolled over and out):
System Shock 2:lla (9.2) on Metacritic'issä käyttäjä arvosana korkeampi kuin Mass Effect 2:lla (8.9). Varsinaisten arvostelijoiden keskiarvot ovat SS2:lle 92 ja ME2:lle 94 pistettä. Kannattaako tästä alkaa oikeasti muka kiistelemään kumpi on parempi? :)
lainaa
joopjoop

Rekisteröitynyt 13.06.2009

11.02.2010 klo 00.41

Dekonega kirjoitti:


Ja se peli, tai oikeastaan ne pelit, mitkä minulla olivat mielessäni ovat System Shock 1 ja 2. Kumpikin on parasta mitä tällä saralla on ikinä tehty. Ja ovat ehkä hieman parempia kuin nämä kaksi Mass Effect sarjan peliä. Mutta tämä on niin maku kysymys kuin vain voi olla. Siksi en System Shockia maininnut kun ajattelin, että kaikki tajuavat muutenkin mitä vihjasin. Tämä kuuluu yleissivistykseen. Toki Deus Ex on myös mainio. ;)
Olen kyllä samaa mieltä.
lainaa
Joohanh

11.02.2010 klo 10.18

Dekonega kirjoitti:
Olet lapsellinen. Lisäksi olet "Mass Effect"-fanipoika joka alkaa riitelemään siitä onko sininen väri parempi kuin vihreä. Yrittäisit nyt edes käydä rentoa keskustelua hyvässä hengessä. (huokaus). :/ (Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.)

Mitä sanottiinkaan nurkkaanajetusta koirasta? Et juurikaan tällä älyttömällä mesoamisellasi edistä yhtään mitään. Itse et ole fanipoika, vaan naurettava trolli, joka saa jokaisessa pätemisyrityksessään niin pahasti näpeille, että täytyy ruveta tuollaisen sonnan heittoon.
Dekonega kirjoitti:
...Joskus kun olet pelannut riittävästi huomaat mitkä pelit kestävät jatkuvasti ajanhammasta ja mitkä eivät.

Eiköhän Rams tiedä huomattavasti enemmän videopeleistä ja pelikulttuurista kun sinä, palstatrolli. Toinen on V2:lla töissä ja toisen työ on... noh, V2:n palstoille floodaaminen. Konkratsulations.
Dekonega kirjoitti:
System Shock 2:lla (9.2) on Metacritic'issä käyttäjä arvosana korkeampi kuin Mass Effect 2:lla (8.9). Varsinaisten arvostelijoiden keskiarvot ovat SS2:lle 92 ja ME2:lle 94 pistettä. Kannattaako tästä alkaa oikeasti muka kiistelemään kumpi on parempi? :)

Luonnollisesti myös Killzone 2 on tällä logiikallasi oikeasti 6/10-peli? Aivan naurettavaa paskanjauhantaa, lopeta!
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

11.02.2010 klo 11.12

Joohanh kirjoitti:
Luonnollisesti myös Killzone 2 on tällä logiikallasi oikeasti 6/10-peli? Aivan naurettavaa paskanjauhantaa, lopeta!

Ainoa trolli jonka näen tässä keskustelussa on eräs anonyymi pelkuri joka näkee asiat omalla tavallaan. :)

Ja anteeksi, mutta mikä logiikka teikäläisellä on tuossa "6/10" hommassa on? Ja miten Killzone 2 liittyi tähän mitenkään? Ja miten tämä liittyy ylipäätään mitenkään Mass Effectiin?

Ja tämä saa luvan olla minun viimeinen ei-aiheessa-mukana viesti jonka tähän ketjuun lähetin.
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

11.02.2010 klo 11.36

Dekonega kirjoitti:
Olet lapsellinen. Lisäksi olet "Mass Effect"-fanipoika joka alkaa riitelemään siitä onko sininen väri parempi kuin vihreä. Yrittäisit nyt edes käydä rentoa keskustelua hyvässä hengessä. (huokaus). :/ (Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.)


Lapsellinen koska ilmaisin eriävän mielipiteeni? Miten värit liittyvät asiaan? Käyn keskustelua hyvässä hengessä silloin kun henki on hyvä. Sinun kanssasi se harvoin sitä on, koska lähtökohtaisesti et osaa keskustella, ja kun sinut argumentoidaan kumoon, jätät kyseiset argumentit yksinkertaisesti "huomaamatta".

Dekonega kirjoitti:

...Joskus kun olet pelannut riittävästi huomaat mitkä pelit kestävät jatkuvasti ajanhammasta ja mitkä eivät.


Njooh, kyllähän näitä videopelejä on tullut pelattua päivittäin ja intohimolla sellaset 25 vuotta tauotta, halki genrejen ja alustojen. Voi vain toivoa, että joskus pääsen valaistumisesi tasolle.

Dekonega kirjoitti:

Edited (and rolled over and out):
System Shock 2:lla (9.2) on Metacritic'issä käyttäjä arvosana korkeampi kuin Mass Effect 2:lla (8.9). Varsinaisten arvostelijoiden keskiarvot ovat SS2:lle 92 ja ME2:lle 94 pistettä. Kannattaako tästä alkaa oikeasti muka kiistelemään kumpi on parempi? :)


Jos et halua kiistellä siitä kumpi on parempi, miksi ilmestyt artikkeliin kuin artikkeliin tarjoamaan ns. "parempia vaihtoehtoja"? Pointtini ei ollut nyt siinä, että mielipiteesi olisi väärä, vaan siinä, että nämä _arvostelut ovat mielipiteitä_, joten jokakertainen rutinasi siitä, miten pisteitä on väärä määrä, yhdistettynä harhaluuloiseen ylimielisyyteen ja päättömään horinaan on tarpeetonta.

Mitä tulee noihin pistemääriin, niin eiköhän tuossa ME2:sen arvosanassa taas ole muutaman PS-fanaatikon panos mukana, näinhän se toimii molempiin suuntiin. Ja toisikseen kysehän on vain mielipiteistä, eikö vain...
lainaa
goldenmember

11.02.2010 klo 12.18

Dekonega kirjoitti:
Joohanh kirjoitti:
Luonnollisesti myös Killzone 2 on tällä logiikallasi oikeasti 6/10-peli? Aivan naurettavaa paskanjauhantaa, lopeta!

Ainoa trolli jonka näen tässä keskustelussa on eräs anonyymi pelkuri joka näkee asiat omalla tavallaan. :)

Ja anteeksi, mutta mikä logiikka teikäläisellä on tuossa "6/10" hommassa on? Ja miten Killzone 2 liittyi tähän mitenkään? Ja miten tämä liittyy ylipäätään mitenkään Mass Effectiin?

Ja tämä saa luvan olla minun viimeinen ei-aiheessa-mukana viesti jonka tähän ketjuun lähetin.


Turhaan sinä täällä intät ja jankutat. Olet jo nolannut itsesi.
Mukamas joku old-school... huoh...
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

11.02.2010 klo 13.29 2 tykkää tästä

Rams onko täydellisyyttä Mass Effect 2:ssa polttoaineen jatkuva hakeminen? Tai roolipelissä inventaarion puuttuminen? :)

Värit olivat vertauskuva koska et ymmärtänyt metaforaa jota käytin aikaisemmin. Sinun kanssa keskustelu yleensä etenee kehäpäätelmiin jolloin jossain vaiheessa se on katkaistava tai siitä ei ikinä tule loppua. Ja jos näet sen argumenttien loppumisena minun taholtani niin olkoon sitten niin.

Sitä paitsi Joohanhan kysyi mitä pitäisin parempana ja minä vastasin mitä itse ajattelen 23 vuoden kokemuksella peleistä. Tosin minulla on muutakin elämää joten en ole päivittäin tai edes millään hirveällä intohimolla aina pelannut. Mutta minullahan on oikeus ilmaista mielipiteeni (myös artikkelista). Jos sinä et siitä pidä niin minä en mahda sille mitään. Ja tosiaan, kyse on vain mielipiteistä. Ystäviä taas? :)

Ja lähetä seuraava viesti foorumilla yksityisviestinä kiitos.
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

11.02.2010 klo 13.51

Dekonega kirjoitti:
Rams onko täydellisyyttä Mass Effect 2:ssa polttoaineen jatkuva hakeminen? Tai roolipelissä inventaarion puuttuminen? :)


"Täydellisyyttä hipova". Bensan hakemiseen onkin kulunut noin kokonaiset 5 minuuttia peliaikaani. Pelintekijät päättivät jättää inventaarion pelistä pois, eikä se, että perinteisesti genreen on sellainen kuulunut tee siitä automaattisesti negatiivista asiaa. Minä en ole kaivannut ME1:sen roskakaman lajittelua tippaakaan alkuihmetyksen jälkeen.

Dekonega kirjoitti:

Värit olivat vertauskuva koska et ymmärtänyt metaforaa jota käytin aikaisemmin. Sinun kanssa keskustelu yleensä etenee kehäpäätelmiin jolloin jossain vaiheessa se on katkaistava tai siitä ei ikinä tule loppua. Ja jos näet sen argumenttien loppumisena minun taholtani niin olkoon sitten niin.


Paljon hienoja sanoja tässä, mutta ei tämä mitään järkeä tee. Edelleenkin, mitä tekemistä väreillä on pelien kanssa? Makuasioita toki molemmat, näinkö syvällinen "metafora" oli kehissä? Jos niin, mitä sitten? Miten se liittyy tähän?

Dekonega kirjoitti:

Sitä paitsi Joohanhan kysyi mitä pitäisin parempana ja minä vastasin mitä itse ajattelen 24 vuoden kokemuksella peleistä. Tosin minulla on muutakin elämää joten en ole päivittäin tai edes millään hirveällä intohimolla aina pelannut. Mutta minullahan on oikeus ilmaista mielipiteeni (myös artikkelista). Jos sinä et siitä pidä niin minä en mahda sille mitään. Ja tosiaan, kyse on vain mielipiteistä. Ystäviä taas? :)

Ja lähetä seuraava viesti foorumilla yksityisviestinä kiitos.


Jos katsoisin, että sinulla ei ole oikeutta mielipidettäsi ilmaista, olisi minulla parempia työkaluja tilanteen korjaamiseen kuin sinun kanssasi väittely. Mitä tulee yksityisviestiin, niin tarkoitukseni oli kritisoida jatkuvaa pätemistäsi julkisesti, ja se ei onnistu privassa. En myöskään aio antaa sinulle viimeisen sanan iloa noin helpolla, kun selkeästi se on sinulle tärkeä, edellinen viestisihän oli jo viimeinen.

ps. http://www.playfire.com/Dekonega, "gamer since 1992", age 22. Mitäs äiti piti mariosessioista kohdussa?
lainaa
kekkekek

11.02.2010 klo 15.40

Rams kirjoitti:
Dekonega kirjoitti:
Rams onko täydellisyyttä Mass Effect 2:ssa polttoaineen jatkuva hakeminen? Tai roolipelissä inventaarion puuttuminen? :)


"Täydellisyyttä hipova". Bensan hakemiseen onkin kulunut noin kokonaiset 5 minuuttia peliaikaani. Pelintekijät päättivät jättää inventaarion pelistä pois, eikä se, että perinteisesti genreen on sellainen kuulunut tee siitä automaattisesti negatiivista asiaa. Minä en ole kaivannut ME1:sen roskakaman lajittelua tippaakaan alkuihmetyksen jälkeen.

Dekonega kirjoitti:

Värit olivat vertauskuva koska et ymmärtänyt metaforaa jota käytin aikaisemmin. Sinun kanssa keskustelu yleensä etenee kehäpäätelmiin jolloin jossain vaiheessa se on katkaistava tai siitä ei ikinä tule loppua. Ja jos näet sen argumenttien loppumisena minun taholtani niin olkoon sitten niin.


Paljon hienoja sanoja tässä, mutta ei tämä mitään järkeä tee. Edelleenkin, mitä tekemistä väreillä on pelien kanssa? Makuasioita toki molemmat, näinkö syvällinen "metafora" oli kehissä? Jos niin, mitä sitten? Miten se liittyy tähän?

Dekonega kirjoitti:

Sitä paitsi Joohanhan kysyi mitä pitäisin parempana ja minä vastasin mitä itse ajattelen 24 vuoden kokemuksella peleistä. Tosin minulla on muutakin elämää joten en ole päivittäin tai edes millään hirveällä intohimolla aina pelannut. Mutta minullahan on oikeus ilmaista mielipiteeni (myös artikkelista). Jos sinä et siitä pidä niin minä en mahda sille mitään. Ja tosiaan, kyse on vain mielipiteistä. Ystäviä taas? :)

Ja lähetä seuraava viesti foorumilla yksityisviestinä kiitos.


Jos katsoisin, että sinulla ei ole oikeutta mielipidettäsi ilmaista, olisi minulla parempia työkaluja tilanteen korjaamiseen kuin sinun kanssasi väittely. Mitä tulee yksityisviestiin, niin tarkoitukseni oli kritisoida jatkuvaa pätemistäsi julkisesti, ja se ei onnistu privassa. En myöskään aio antaa sinulle viimeisen sanan iloa noin helpolla, kun selkeästi se on sinulle tärkeä, edellinen viestisihän oli jo viimeinen.

ps. http://www.playfire.com/Dekonega, "gamer since 1992", age 22. Mitäs äiti piti mariosessioista kohdussa?


Hahaha =) Pahin nöyryytys mitä olen nähnyt. Dekonega paljastuikin -92 :D:D
lainaa
Janezky

Rekisteröitynyt 10.04.2007

11.02.2010 klo 16.11

On se jännä miten itse en vaan millään ole innostunut tästä pelistä, vaikka kuinka kovasti kuulen kehuja siitä, luen tämänkaltaisia arvosteluita ja katson pelivideoita. Jospa kaveri lopulta ostaisi sen pelin niin voisi sen pelaamista seurata ja itse jopa kokeilla sitä.
lainaa
Trilogiar

Rekisteröitynyt 24.06.2009

11.02.2010 klo 16.19

Oli ihan pakko kirjautua sisään toista kertaa elämässäni tänne V2 sivustolle kommentoimaan tätä käynnissä olevaa myllyä.

Kommenttini on siis... Että eikös arvostelu ole jokaisen oma näkemys asiasta ja pyrkimys arvottaa asioita oman tietämyksensä ja mieltymyksiensä pohjalta? Täällä meinaa näyttää olevan aika viljaalti näitä ihmisolentoja, jotka eivät jostais syystä hyväksy Sensei Pärssisen arvostelua .

Tokihan jokaisella on oikeus sanoa mielipiteensä Pärssisen arvostelusta, mutta tekisittekö sen hyvän maun rajoissa ja antaisitteko siinä samalla myös muille sen oikeuden toteuttaa tätä oikeutta?

Hyvästä arvostelusta V2:lle plussaa ja jatkakaa väkevää työtänne jatkossakin (odottaa God Of War 3:en arvostelua ja samoin Heavy Rainin.)
lainaa
bley

Rekisteröitynyt 03.08.2008

11.02.2010 klo 16.32

Liittyykö niin paljon ykkösosan juoneen että ei pääse enää peliin mukaan jos ei sitä ykköstä ole pelannut?
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

11.02.2010 klo 17.00

bley kirjoitti:
Liittyykö niin paljon ykkösosan juoneen että ei pääse enää peliin mukaan jos ei sitä ykköstä ole pelannut?


Kyllä pelistä saattaa nauttia ilman kokemusta ykkösen osalta, mutta suosittelisin itse silti lämpimästi ykkösosan hankkimista jostain halvalla ja läpi pelaamista. Pelimaailmassa on ihan eri tavalla tunnelmaa, kun jatkuvasti saa muistutuksia toimistaan ensimmäisessä osassa, ja kuolleet hahmot loistavat poissaolollaan. Mistään ihan järisyttävistä eroista tarinan tai pelin kulun kannalta ei ole kysymys, ja tärkeimmät päätökset saa tehdä kakkosen alussa käytännössä jälkikäteen jos tahtoo, mutta kyllä tunnelmassa olisi ainakin itselleni ollut suuri.

ME1 on todella hyvä peli mielestäni sekin, ja sen saa kohtuuhintaan, joten miksi ei nauttia koko pakettia?
lainaa
ööö

11.02.2010 klo 17.55

Valloilla oleva taistelu ilmeisesti hukutti mielipiteeni kyseisestä pelistä minkä postasin aiemmin. Olisin halunnut tietää häiritsikö ketään muuta kyseiset tekijät mitä mainitsin koska itselläni ne vaikuttivat yleiseen pelikokemukseen aika negatiivisesti? Tuntuu olevan aika yksipuolista ylistystä tällä palstalla kun taas mietin että oliko muita itseni lisäksi ketkä odottivat peliä kuin kuuta nousevaa mutta pettyivät kokonaisuuteen.

Mielestäni dekonega ei maininnut itseäni eniten häiritseviä muutoksia me2:kkosessa kuten planeettojen skannailu, tylsät minipelit, samaa kaavaa toistavat taistelut ilman yllätyksiä, makon puuttuminen tehtävissä, "pääjuonena" lähes pelkkä miehistön keräily josta johtuen yhteenkään hahmoon ei kerennyt varsinaisesti tutustumaan kunnolla. Edellä mainittu inventaarion puutos, en tosin kaivannut sitä miljoonan itemin sekamelskaa mutta kai sitä olisi voinut jotenkin muuttaa eikä poistaa kokonaan. Myös rope-elementtien typistäminen harmitti. Täytyy sanoa että nautin pelin alku ja loppupuoliskosta täysillä mutta suurin osa tuntui itseään toistavalta samanlaiselta mercenary-aaltojen hakkaamiselta toisensa jälkeen.

Olihan siinä paljon hyvääkin mutta olenko tosiaan ainoa ketä nämä muutokset häiritsivät ?

lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

11.02.2010 klo 18.21

ööö kirjoitti:
Mielestäni dekonega ei maininnut itseäni eniten häiritseviä muutoksia me2:kkosessa kuten planeettojen skannailu, tylsät minipelit, samaa kaavaa toistavat taistelut ilman yllätyksiä, makon puuttuminen tehtävissä, "pääjuonena" lähes pelkkä miehistön keräily josta johtuen yhteenkään hahmoon ei kerennyt varsinaisesti tutustumaan kunnolla. Edellä mainittu inventaarion puutos, en tosin kaivannut sitä miljoonan itemin sekamelskaa mutta kai sitä olisi voinut jotenkin muuttaa eikä poistaa kokonaan. Myös rope-elementtien typistäminen harmitti. Täytyy sanoa että nautin pelin alku ja loppupuoliskosta täysillä mutta suurin osa tuntui itseään toistavalta samanlaiselta mercenary-aaltojen hakkaamiselta toisensa jälkeen.

Olihan siinä paljon hyvääkin mutta olenko tosiaan ainoa ketä nämä muutokset häiritsivät ?

Et sä varmaan ainoa ole, mutta minä (ja ilmeisesti monet muut) ovat noista kohdista eri mieltä.

-Planeettojen skannailu on jees. Oikealla tekniikalla ihan tarpeeksi nopeaa ja pienten kikkojen keksiminen tyydyttää. Planeettoja tarvitsee skannailla juuri oikea määrä (eli ei valtavasti), jotta saa tarvittavat upgradet. Planeettojen kuvaukset paljon entistä mielenkiintoisempia ja paremmin kirjoitettuja. Monesta löytyy paljon muutakin tarinaa kuin pelkkää planeetan lämpötilojen kuvaus.

-Minipelit parempia kuin ykkösessä. Eivät puuduttaneet missään vaiheessa.

-En ymmärrä mitä taisteluilta haluat? Tiimisi valinnalla saat ratkaisevasti erilaisen possen eri kohtaamisiin ja vihollisia on useita eri tyyppejä. Aseet ovat oikeasti erilaisia ja heavy-aseet tyydyttäviä. Toiminta tuntuu hyvältä.

-Mako on tulossa DLC:nä. Aika loppui kesken ja pääpelissä keskityttiin olennaiseen. Ei laskenut kokemuksen arvoa, mutta mielenkiinnolla odotan Mako DLC:tä.

-Juoni on loistava. "Likainen tusina" -tyyppinen miehistön kerääminen toimii, sillä kaikki tyypit ovat loistavasti käsikirjoitettuja ja heidän henk.koht missiot ovat hyviä. Pääjuoni tarjoaa muutaman tyydyttävän twistin ja mahtavaa eeppistä menoa. Trilogian toisessa osassa ei voida koko trilogian pääjuonta viedä massiivisesti eteenpäin, mutta tämä syventää ykkösessä aloitettua tarinaa ja asettaa mielettömät puitteet trilogian päätökselle.

-Inventaarion puuttuminen on jees. Ehkä jonkinlainen ykköstä parempi inventaario oltaisiin pystytty tekemään, mutta olen tyytyväinen tähän versioon.

-En näe, että rope-elementtejä on mittavasti typistetty. Moni skillipuusta ennen löytynyt juttu on nyt upgradena, mikä ei vähennä ropemaisuutta yhtään.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

11.02.2010 klo 19.11

ööö kirjoitti:
Mielestäni dekonega ei maininnut itseäni eniten häiritseviä muutoksia me2:kkosessa kuten planeettojen skannailu, tylsät minipelit, samaa kaavaa toistavat taistelut ilman yllätyksiä, makon puuttuminen tehtävissä, "pääjuonena" lähes pelkkä miehistön keräily josta johtuen yhteenkään hahmoon ei kerennyt varsinaisesti tutustumaan kunnolla. Edellä mainittu inventaarion puutos, en tosin kaivannut sitä miljoonan itemin sekamelskaa mutta kai sitä olisi voinut jotenkin muuttaa eikä poistaa kokonaan. Myös rope-elementtien typistäminen harmitti. Täytyy sanoa että nautin pelin alku ja loppupuoliskosta täysillä mutta suurin osa tuntui itseään toistavalta samanlaiselta mercenary-aaltojen hakkaamiselta toisensa jälkeen.

Olihan siinä paljon hyvääkin mutta olenko tosiaan ainoa ketä nämä muutokset häiritsivät?


Planeettojen skannailu on ihan ok. Se ei mitenkään häiritsevää ole vaikka vähän hitaalta se aluksi tuntuukin. Minipelit ovat parempia kuin ensimmäisessä osassa. Makon puuttuminen on hyvä asia. Ensimmäisen osan Mako-ajaminen oli hanurista. Juoni on hyvin käsikirjoitettu. Eihän se täydellinen ole, mutta eipä isompia ongelmia ole. Ainoa vain, että ensimmäinen Mass Effect kannattaa olla pelattuna läpi tai juonen kokonaisanti laskee aika paljon.

Kuten jo eilen kirjoitin, eniten minua häiritsee Mass Effect 2:ssa roolipelielementtien yksinkertaistaminen ja taistelujärjestelmän suoraviivaistuminen vähän Gears of War tyyppiseksi toiminnaksi. Yksittäisistä ärsykkeistä ainakin polttoainepelleily kävi vähän risomaan tänä aamuna.

Mutta jos asiaa ajatellaan, että Mass Effect 1 oli kokeilu Biowarelle uuden tyyppisellä pelimekaniikalla, on Mass Effect 2 jalostetumpi peli ensimmäiseen nähden jossa Biowaren visiota toiminta-roolipelistä on viety eteenpäin aika reilulla kädellä. Eikä se ole lainkaan huono asia.

Se mitä yritän tässä sanoa, että Mass Effect 2 on hyvä peli ja varmasti tämän vuoden parhaita julkaisuja. Mutta se ei ole täydellinen.
lainaa
öö

11.02.2010 klo 19.30

njoo ymmärrän pointtisi ja nämä on selkeästi mielipideasioita.

Tosin en pysty ymmärtämään kuka nauttii jostain random muistipelistä keskellä tiivistunnelmaista tehtävää, varsinkin kun niitä on joka nurkassa. Itseäni vain turhautti niiden tekeminen.

Itse koin mihistönkeräilyn läjänä sivutehtäviä mitkä kyllä oli hyvin toteutettu, mutta jotka jäivät pääjuonen varjoon.

Noista taisteluista haluan lisätä vielä että pelasin normal vaikeustasolla mikä ilmeisesti oli virhe koska käytännössä en huomannut mitään merkitystä kuka tiimikaveri oli mukana kun taistelut oli pääsääntöisesti liian helppoja ja viholliset samankaltaisia. Joka ryhmittymällä perus gruntteja ja muutama kovempi kaveri kellä oli suoja/armori minkä sai helposti alas ihan perus aseilla. En sanonut että combatissa olisi varsinaisesti mitään vikaa, se on hyvin toteutettu ja aseet ovat hyviä mutta mielestäni sitä on vaan yksinkertaisesti liikaa ja se oli liian itseääntoistavaa. Tuntuu että ihansama mitä mummonmoikkaamista shepardi menee toimittamaan niin aina on läjä mersenaryjä vastassa, ja taistelut oli ennakoitavissa heti kun näkyi läjä fragile crateja/räjähtäviä barreleita.
lainaa
Decoy

Rekisteröitynyt 11.02.2010

11.02.2010 klo 22.39

Onhan tämä pakkohankinta Scifi ystävälle. Sääli vaan kun ei tue Steam achievementtejä...
lainaa
ShadowsOfAmn

11.02.2010 klo 23.58

Dekonega kirjoitti:

Kuten jo eilen kirjoitin, eniten minua häiritsee Mass Effect 2:ssa roolipelielementtien yksinkertaistaminen ja taistelujärjestelmän suoraviivaistuminen vähän Gears of War tyyppiseksi toiminnaksi. Yksittäisistä ärsykkeistä ainakin polttoainepelleily kävi vähän risomaan tänä aamuna.

[/quote]

Mutta miten oikeastaan voi määritellä roolipelin? Onko se tavaroiden keräilyä? mikromanagerointia? Statsien tuijottelua? Mielestäni Mass Effect on tuplasti kovempi roolipeli kuin yksikään esim. FF sarjan peli, jossa sinulla ei ole lainkaan vaikutusta tapahtumiin, henkilöihin, ympäristöösi...jne. Mass Effect on sanan kirjaimellisessa muodossa roolipelaamista. Omaksutaan jokin rooli.
"Perinteisten" Roolipelien aika alkaa olla mielestäni ohi. Roolipeli on mielestäni käsitteenäkin hieman häilyvä.
lainaa
Kuningas

12.02.2010 klo 03.32

89 Pistettä.

Ei pahemmin yllättänyt, mutta hyvä pelihän se oli.
- Rajatut alueet kaupungeissa ja muilla alueilla.
- Pelin tarinan pituus liian lyhyt.
- Helppo (konkari?)
- Ai:n pienehkö sekoilu taisteluissa.

+ Grafiikka
+ Tarina
+ Hahmot
+ Pelattavuus
+ Esimerkillinen RPG
+ Käyttöliittymä
+ We want more...
lainaa
TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

13.02.2010 klo 03.37

ShadowsOfAmn kirjoitti:


Mutta miten oikeastaan voi määritellä roolipelin? Onko se tavaroiden keräilyä? mikromanagerointia? Statsien tuijottelua? Mielestäni Mass Effect on tuplasti kovempi roolipeli kuin yksikään esim. FF sarjan peli, jossa sinulla ei ole lainkaan vaikutusta tapahtumiin, henkilöihin, ympäristöösi...jne. Mass Effect on sanan kirjaimellisessa muodossa roolipelaamista. Omaksutaan jokin rooli.
"Perinteisten" Roolipelien aika alkaa olla mielestäni ohi. Roolipeli on mielestäni käsitteenäkin hieman häilyvä.


Hyvin sanottu. Omasta mielestäni roolipeleissä juuri tämä roolin omaksuminen ja ehkä enemmänkin asioiden pohdiskeleminen ja tekeminen ovat suuremmassa arvossa kuin +1/+2 tavaroiden kerääminen ja matemaattisesti parhaimman hahmon tekeminen. Ei sillä taistelulla niin väliä (jota tässäkin pelissä on vähän liikaa... nauratti kun Shepard itse lausahti yhdessä välissä, että miksei kukaan voi vain tulla mukaan ilman jonkin palveluksen tekemistä ensiksi.) kunhan tarina tempaa mukaansa ja maailmaan pystyy uppoutumaan hyvin.

Mass Effect 2:ssa nautin erityisen paljon syvällisestä maailmasta ja kaiken uuden tutkimisesta.. erilaiset rodut hauskoine piirteineen ja tapoineen saavat aikaan hienoja reaktioita. En tiedä mitä muut ajattelevat, mutta itse pidän Asari -rodusta todella paljon kun taas Volus -rodun edustajat raivostuttavat. En tiedä ajattelevatko muut samoin kuin minä.

Kello alkaa olla jo paljon niin voisin lähteä tästä mietiskelemästä ja käydä petiin.

(ja ps. Shattered Horizon 97 pistettä!)
lainaa
Piekami

13.02.2010 klo 08.19

Miten oikeastaan voi määritellä roolipelin?

Helppoa. Lähtekää pois konsoleiden/PCn edestä ja roolipelatkaa oikeasti hyvällä porukalla? :)

Ja ai niin. Pidin pelistä, mutta petyin siihen, miten vähän se edes pyrki uudistamaan mitään. Ääninäyttely oli sentään parantunut, mutta peli oli aivan liian helppo Insanitylläkin aloitettaessa.

Uudelleenpeluuarvoa en pelillä nähnyt juuri ollenkaan, sillä mitään perustavanlaatuista eroa ei olisi luultavasti löytynyt. Kokeilin kuitenkin muutaman tunnin.

Juoni oli osittain melko ennalta-arvattava, ja jos sanoisin, että Geth-juonipaljastus tuli täysin puskista, valehtelisin. Viihdyttävää tavaraa kuitenkin, mutta en oikein jaksa nykypelien ~30 tunnin kestoa ja helppoutta. (Myönnän tosin, että pidän saksalaisista ja venäläisistä peleistä ehkä
vähän liikaa niiden epäinhimillisten kidutusosioiden vuoksi)

Kokonaisuudessaan ihan hyvä peli. Ei vain ole mitään tarpeeksi erikoista/haastavaa tässä pelissä minulle. ME1 näytti jo kaiken mitä tässä pelissä oli.
lainaa
Arvi

13.02.2010 klo 14.13

Romanssi Garruksen kaa oli parasta ikinä. ;___;
lainaa
hohohooo

13.02.2010 klo 15.00

Voin jo sielun silmini nähdä kuinka Heavy Rain saa rutkasti huonommat pisteet.
lainaa
Jakabod

14.02.2010 klo 15.11

Huh huh miten keskinkertainen peli n. 5h pelaamisen perusteella. Vaikuttaa huonommalta kuin ensimmäinen. Vaikeustaso on vetaran tasollakin liian helppo. Minipelit ovat typeriä ja ne pystyy läpäisemään aina. Kenttäsuunnittelu on hirveää. ehkä vähän jaksan katsoa eteenpäin, luultavasti deletoin ennenkuin pääsen edes puoleenväliin...
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

15.02.2010 klo 09.17

Piekami kirjoitti:
"Miten oikeastaan voi määritellä roolipelin?"
Helppoa. Lähtekää pois konsoleiden/PCn edestä ja roolipelatkaa oikeasti hyvällä porukalla? :)

Onneksi täällä on vielä muitakin "Dungeons and Dragons"-pelaajia kuin minä. Kunpa olisi enemmänkin niin ihmiset ymmärtäisivät kuinka rajoitteisia tietokoneilla pelattavat roolipelit ovat, varsinkin nykyään. :)
lainaa
Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

15.02.2010 klo 18.45

öö kirjoitti:

Noista taisteluista haluan lisätä vielä että pelasin normal vaikeustasolla mikä ilmeisesti oli virhe koska käytännössä en huomannut mitään merkitystä kuka tiimikaveri oli mukana kun taistelut oli pääsääntöisesti liian helppoja ja viholliset samankaltaisia. Joka ryhmittymällä perus gruntteja ja muutama kovempi kaveri kellä oli suoja/armori minkä sai helposti alas ihan perus aseilla. En sanonut että combatissa olisi varsinaisesti mitään vikaa, se on hyvin toteutettu ja aseet ovat hyviä mutta mielestäni sitä on vaan yksinkertaisesti liikaa ja se oli liian itseääntoistavaa. Tuntuu että ihansama mitä mummonmoikkaamista shepardi menee toimittamaan niin aina on läjä mersenaryjä vastassa, ja taistelut oli ennakoitavissa heti kun näkyi läjä fragile crateja/räjähtäviä barreleita.


Joo, tuo normal vaikeustaso on ihan läpijuoksua eikä tarjoa mitään haastetta kenellekään joka on joskus fps peliin koskenut. Suosittelen kokeilemaan vähintään veterania.

Pieni spoiler warning:

Itse tuli achievementti huorauksen myötä ;) tahkottua tuo Adeptilla läpi insanity vaikeustasolla, ja ainakin itselleni tuo tarjosi haastetta ns. riittävästi. Varsinkin Horizon missun loppu tsiljoonine huskeineen/harbingereineen levelillä 12 meinasi olla melkoisen kinkkinen. Orpo olo kun heavy weaponista ammot loppu ja Scioni hönkii niskaan.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.02.2010 klo 00.34

kekkekek kirjoitti:
Hahaha =) Pahin nöyryytys mitä olen nähnyt. Dekonega paljastuikin -92 :D:D

Olen kylläkin -87. Opiskelehan tenava lisää englantia ja lue uudelleen minun Playfire-profiilin tiedot. Eikä matematiikkakaan pahitteeksi olisi. Vuodesta -92 kun ei ole kulunut 23 vuotta.
lainaa
Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

19.02.2010 klo 13.42

Dekonega kirjoitti:
kekkekek kirjoitti:

Olen kylläkin -87. Opiskelehan tenava lisää englantia ja lue uudelleen minun Playfire-profiilin tiedot. Eikä matematiikkakaan pahitteeksi olisi. Vuodesta -92 kun ei ole kulunut 23 vuotta.


Hieman ihmetytti alusta alkaen tuo ramssin 'heitto', vaikka hän itse olisi heti äitinsä massusta pullahduttuaan alkanut pelaamaan niin eipä se tarkoita, että kaikki samaan pystyisivät :D

Aika hyvin se on muutenkin valuttanut paskaa siun niskaasi muutamasta huonosti muotoillusta lauseesta, jonka muutama sitten on käsittänyt väärin... Vaikka toki sulta välillä hieman provosoivaa kommenttia tuleekin.
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.02.2010 klo 15.42

Czerwony kirjoitti:

Hieman ihmetytti alusta alkaen tuo ramssin 'heitto', vaikka hän itse olisi heti äitinsä massusta pullahduttuaan alkanut pelaamaan niin eipä se tarkoita, että kaikki samaan pystyisivät :D


Lähinnä pointti oli siinä, että jos mies a) ei ole 24v vanha b) on itse antanut tiedon jonka mukaan on ollut pelaaja vuodesta 92, niin toteamus että "kokemusta videopeleistä on 24 vuotta" on hieman näiden kanssa ristiriidassa - en itse laske kokemukseksi telkkarin edessä puklaamista vaikka joku muu siinä pelaisikin. Tämä nyt vain oli pieni kuitti. En tiedä mistä päättelit, että itse väittäisin pelanneeni heti syntymästä asti, ikää on 29 vuotta ja siinä 4-5 vuoden iässä pelit alkoivat maistumaan toden teolla.

Mitä tulee ajojahtiin, niin en minä sitä miksikään muuksi missään vaiheessa edes yrittänyt naamioida. Dekonega hyppii uutisesta ja artikkelista toiseen pätemään ja kirjoittaa jatkuvasti ikäänkuin kukaan muu täällä ei olisi pelejä ikinä pelannutkaan hänen suureen ja kaikenkattavaan kokemukseensa verrattuna. Se ärsyttää, joten ammun takaisin. Tough shit. :)
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

20.02.2010 klo 12.48

Ja Ramsilla on myös oikeus mielestäni ampua takaisin kunhan ei mene liian henkilökohtaisuuksiin. :)

Mutta en kyllä mitenkään koe päteväni jos ilmaisen mielipiteeni asiaan kuin asiaan ja kommentoin artikkelin sisältöä artikkelin kommenteissa. Niinhän sitä kuuluukin. Ja sitä varten tämä on olemassa.

Yleisesti kun jengi on netissä kirjoittanut, että on pelannut esim. "25 vuotta tauotta" niin se tarkoittaa, että hänellä on ikää se 25 vuotta. Siitä todennäköisesti tulee se, että jengi on päätellyt sinun väittäneen pelanneen syntymästäsi lähtien. Ja myös syy siihen, miksi kirjoitin vastauksena, että takanani on "23 vuotta pelaamista". Get the get? :)

Molemmat olemme pelanneet paljon ja jos totta puhutaan niin itsehän en pysty kovin tarkasti ajoittamaan milloin ensimmäisiä pelejä pelasin ja siksi Playfire-profiilia kirjoittaessani päätin sijoittaa kyseisen vuoden siihen kun Commodoreni sain. Sitä ennenkin oli ainakin nähty NES, MegaDrive, Sinclair ZX ja jotain kavereilla sekä ehkä jopa pelattukin niitä. Mutta Commodore muutti ajankäyttöni ihan tyystin... Mistä tulikin mieleeni, että olemme siis aloittaneet pelaamisen suunnilleen saman ikäisinä. :D
lainaa
kurtsi

Rekisteröitynyt 09.11.2008

05.03.2010 klo 20.58

Paras peli, jota olen pelannut. Läpäisin pelin 21 tunnissa ja oli kyllä hieno pelikokemus. Onko muuten muilla ilmennyt sellaista ongelmaa, että pelin läpäisyn jälkeen uuden pelin aloittaminen ei toimi, vaan se jäätyy alkuruutuihin pelin alettua?
lainaa
jonne

27.12.2010 klo 02.58

Mielestäni peli on juuri sen pistemäärän arvoinen jonka arvostelija antaa. Koska arvostelija on saattanut kokea pelin todella hienona kokemuksena ja parhaampana pelaamanaan pelinä, tietenkin hän antaa muita pelejä enemmän pisteitä. Mass effectit kummatkin pelanneena voin sanoa että 100 pisteen arvoinen kokemus.

Se on se kokemus.

Mass effectissä nauttii juuri tarinan kokemisesta, itselleni se peli on vain se kehys, joka mahdollistaa suuren seikkailun kokemisen.

Olen Mass Effect fanipoika ja se ei todellakaan ole häpeä myöntää.

Minustakin kivaa että arvostelussa jätettiin tilaa Mass Effect 3:lle, koska se tulee saamaan hyvät pisteet :)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova