Tuorein sisältö

Katkesiko suomalaisen CS:GO -joukkue ENCE:n menestysputki joukkuevaihdosten myötä? Tilastojen valossa näyttää siltä

04.04.2020 klo 17.15 | Luettu: 7513 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen

Viime aikojen ehdottomasti menestynein suomalainen CS:GO -joukkue ENCE kohahdutti fanejaan ja e-urheilumaailmaa antamalla yllättäen potkut joukkueen pelinsisäiselle johtajalle Aleksi "aleksib" Virolaiselle. Ilmoitus tuli yllätyksenä kaikille, sillä Virolaisen johdolla ENCE oli menestynyt ennennäkemättömän hyvin ja päässyt joka Katowicessa pelattuun major-turnauksen finaaliin vuonna 2019.

Joukkueen johto perusteli potkuja joukkueen ryhmädynamiikan parantamisella, jotta joukkue voi kilpailla kansainvälisissä turnauksissa mestaruudesta. Nyt kuitenkin Iltalehti oli artikkelissa tarkastellut joukkueen tilastoja viime vuodelta, joiden perusteella vaikuttaisi siltä, että päätös ei ole tuottanut toivotunlaisia tuloksia.

Iltalehden tutkailemien tilastojen mukaan joukkueen tappo/kuolema-suhde on kokonaisuutena sekä yksittäisten pelaajien kohdalla tippunut merkittävästi. Huomioimisen arvoista on myös ENCE:n tippuminen ESL-organisaation CS:GO -pelin maailman tilastojen sijoituksessa. Virolaisen johdolla ENCE nousi parhaimmillaan toiselle sijalle ESL-tilastoissa mutta tällä hetkellä sijaitsee vasta sijalla 21.

ENCE ei myöskään ole viime aikoina nauttinut erityisesti turnausmenestyksestä, vaan sijoittui esimerkiksi uusimmalla Euroopan ESL Pro League -kaudella oman lohkonsa viimeiselle sijalle. Suolaa ENCE:n haavoihin varmasti tuo myös se, että Virolaisen uusi CS:GO -joukkue OG on menestynyt tämän vuoden puolella huomattavasti paremmin ja OG myös voitti ENCE:n tämän vuoden helmikuussa Lontoossa pelatussa ICE Challenge 2020 -turnauksessa.

Tilastot siis vaikuttavat tällä hetkellä synkiltä mutta tilanne voi tietenkin vielä parantua. Esimerkiksi ensimmäinen turnaus johon ENCE osallistui uudella kokoonpanollaan BLAST Pro Series: Moscow 2019 ei missään tapauksessa ollut joukkueelle menestys ja ENCE sijoittuikin alkulohkonsa toiseksi viimeiseksi. Mutta saman lohkon viimeisenä joukkueena oli tämän hetken ESL-tilastojen ensimmäistä sijaa hallussaan pitävä Natus Vincere.

Lähde ja kuva: Iltalehti