Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Samuel L. Jacksonin motherfu***r-ennätys

07.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 1708 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Jackie Brown

Vain Avalla.

Jackie Brown on Quentin Tarantinon ainoa romaaniin perustuva elokuva, mutta dialogissa ei tunnu olevan muutoksia. Samuel L. Jackson sanoo motherfucker 37 kertaa, mikä on yhä hänen ennätyksensä. N-sanaa käytetään suunnilleen yhtä usein (yleensä Jacksonin toimesta), mikä sai mm. ohjaaja Spike Leen kysymään, yrittääkö Tarantino nousta mustien miesten kunniajäseneksi (joo: hän on paljastanut, että mustana miehenä hän käyttäisi afrokampausta).

Isoin muutos romaaniin Rum Punch on blondin Jackien muuttaminen afroamerikkalaiseksi, jota näyttelee blaxploitation-tähti Pam Grier. Tarantino tekee pienillä muutoksilla Jackien tarinasta kypsemmän version Grierin vanhoista metkuista, joissa Grier näyttää tissit ja voimaantuu väkivallan avulla valkoisten (ja) miesten ryttyillessä. Kun Grier "koe-esiintyi", Tarantinon seinillä oli hänen julisteitaan, joten hän kysyi, ripustiko Tarantino ne tilaisuutta varten. Tarantino kertoi, että tapaamisen vuoksi hän kylläkin harkitsi niiden ottamista alas.

Hyvä maku on aina suhteellista. Perverssit pakkomielteet antavat energiaa tehdä tärkeitä asioita. Motherfuckerkin on vain puheterapiaa: Jackson kärsi änkytyksestä, mutta motherfuckerin soinnukkuudessa on sitä jotakin, joka hengitysharjoitusten ohella auttoi häntä nousemaan artikulaation mestariksi.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tänään tv:ssä: hetki... Foto Lobosta ja muit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova