Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Saw-ohjaaja pelottelee lätkäseuran maskotilla

09.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 1010 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Jersey Devil

Vain Herolla.

Darren Lynn Bousmanin kauhuleffa on mitä olettaa voi? Ensimmäisen Sawin ohjaaja James Wan on luonut Kirottu-universumin ja hän viimeistelee eeppistä Aquamania. Bousman ohjasi kolme seuraavaa Sawia, jotka ovat hölmöjä halpiksia, mutta tekivät tarinasta ainutlaatuisen Bousmanin kehittyessä. Sitten Bousman pyöräytti Repo! The Genetic Operan, joka on Cherbourgin sateenvarjojen perverssi versio sillä perustelulla, että kummankin musikaalin rytmi avautuu vasta toistuvalla katselulla. Repon jälkeen Bousman on ollut se tusinaspede, josta muut koko ajan puhuivat, ja minä kun odotin häneltä enemmän kuin Eli Rothilta (Hostel), joka taannuttuaankin saa suoltaa keskisuuren budjetin kökköä (Talo jossa kello tikittää).

Bousmanin Jersey Devil, josta käytetään myös nimeä The Barrens, on kolmastoista tusinaan mahtuva puskasäikyttely, jossa patikoivan perheen faijan rakoileva mielenterveys saa enemmän aikaa kuin pöheikön paha Puuhanalle. Leffa ei ole huonoin ikinä, jos huomioon otetaan, että useimmat kohtaukset toteutettiin yhdellä otoksella reilun kahden viikon aikana. Bousman ei ole kotivideomies, jos pitää kehua.

Jerseyn paholainen on satoja vuosia vanha legenda saatanallisten voimien kiroamasta lapsesta ja/tai lepakkopukkistrutsista ja/tai metsään eksynestä Luciferista itsestään. Legendan vaikutus näkyy mm. NHL-seura New Jersey Devilsin nimessä ja hahmon omassa Playstation-pelissä. Hirviötä on käsitelty myös piirretyissä ja Salaisissa kansioissa, joten jonkun piruparan tekee mieli kokea Bousmaninkin versio.

Katso mieluummin tämä:


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nainen: James Bond e... Bryan Cranston elää ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova