Tänään tv:ssä: Stallonen tökerö pökäle on vain aikaansa edellä

02.02.2019 klo 15.25 | Luettu: 2360 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 7 tuntia elokuvaan
Rocky IV

Vain Nelosella.

90 minuuttia kestävässä Rocky IV:ssä on 30 minuuttia montaaseja. Treenien ja matsien tasapaksujen vaiheiden tiivistäminen ikonisiksi otoksiksi on sitä, mitä fani vaatii, mutta miten olisi muistelmat osista 1-3 ja musiikkivideo siitä, kuinka Venäjällä on lunta? Joo: sekin on tyylikkäämpää kuin Creed II:n kerronta, jossa Venäjälle teleportataan. Creed II ei tajua, että vaikka Venäjällä on lunta, palavassa sydämessä - joka on posahtamassa - on seikkailu kohti vastauksia, sammumaton jano...

Montaasit eivät ole koko totuus: se on tuplasti naurettavampi. 60 minuuttiin kuuluu tappelemista ja muuta showmeininkiä, joka ei ole montaasimaista. Eräs rauhallisista draamakohtauksista esittelee muuten vaan Sicon, eli autististen lasten hoitoon käytetyn robotin. Sylvester Stallonen poika Seargeoh on autistinen ja robotin keksijän mukaan Stallone on täysin pihkassa Sicoon, joten luonnollisesti robotille ohjelmoidaan viettelevä naisen ääni.

Tällaista taidetta pitäisi tehdä lisää. Kaikki leffat on nähty. Kaikki musiikki on kuultu. Kännykkää pitää räpeltää teatterissakin. Moni nuori muusikko ja ohjaaja osaa jotakin, joten koettakaa väsätä yhdessä 75 minuutin montaasileffa, joka tiivistää mahdollisimman tehokkaasti - seksirobotin saa heittää mukaan - tunteellisen matkan, jota ei tarvitse selittää sanoin. Julkisuudessa usein pillittävä sekopää Dennis Rodman ansaitsee elokuvan, jossa hän eheyttää Pohjois-Korean yhtä tehokkaasti kuin Rocky kaataa kommunismin.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kuka arvasi, että sa... Unohtiko David Bowie... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova