Tuorein sisältö

Päivän virallisesti paras elokuva pelastaa Gladiaattorin Australiasta

02.03.2019 klo 15.15 | Luettu: 1668 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


IMDb:n käyttäjille kelpaavat leffat Muuttolintu ja Kukkoilijat. Rotten Tomatoes ja Metacritic päästävät jatkoon elokuvat Nälkäpeli – vihan liekit ja The Revenant. Kaiken tuon, maksavien asiakkaiden määrän ja palkintogaalamenestyksen huomioiden päivän virallisesti paras teos on:
L.A. Confidential

Vain Subilla 00:15.

Mestari James McElroy on suosituimpia rikoskirjailijoita: hänen sähkösanomatyylinsä on niin tehokas, ettei hänen tarvitse kirjoittaa oikeita lauseita. L.A. Confidential on päätyön eli L.A. -kvartetin kolmas osa, jonka käsikirjoitusversio sai Oscarin. Näyttelijävalinnat ovat visionäärisiä. Guy Pearce ei kehtaa vielä ylinäytellä päästyään viimein Hollywoodiin idealistiseksi 50-luvun kytäksi, joka kohtaa tovereiden korruption, mutta saa tukea aidon öykkäripukarin Russell Crowen tulkitsemalta kuumakallelta, sekä limaiselta ja mairealta kytältä, jota tulkitsee aito Kevin Spacey. Spacey on tehnyt tästäkin klassikosta kutkuttavan kielletyn hedelmän, jossa jokaisen huolestuneen katseen potentiaalinen merkitys on se, että Spacey käy käsiksi kohtausten välissä. Pearce ja Crowe tunnettiin ennen tätä lähinnä Australiassa, jossa McElroyn "vitsille" naurettiin, kun hän paljasti Hollywoodin palkanneen paikallisen Aku Hirviniemen ja Samuli Edelmannin.

L.A. Confidential on vuoden 1998 paras ulkomainen elokuva Australiassa, paras toiminta-, seikkailu- tai jännitysleffa sci-finörttien mukaan ja kulttuurillisesti, historiallisesti tai esteettisesti merkittävä Yhdysvaltain kongressin kirjaston mukaan. Oscarin väärtin sivuosasuorituksen korruptiojuoneen kytkeytyvänä luksusprostituoituna tekee Playboyn ja eroottisen trillerin veteraani Kim Basinger, enkä ole kuuden katselukerran aikana kertaakaan yllättynyt, että ai niin, hänkin oli tässä, koska julisteeseen mahtuvat vain hänen vanhan hyvän ajan film noir -tissinsä.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Stranger Things -täh... Saaristo Openissa ju... >

Keskustelut (2 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

02.03.2019 klo 15.17

Tämä on koeajo. Haen "Tänään tv:ssä" -rutiiniin muutosta.

Mutta ilmeisesti kahta en vaihda.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

02.03.2019 klo 17.01

Tätä en olekaan nähnyt sitten teatteriesityksen. Muistelen varsin kivaksi pätkäksi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova