Tuorein sisältö

Peltonen: Scarlett Johansson on pysäytettävä!

Jari Tapani Peltonen

06.07.2018 klo 22.30 | Luettu: 5304 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Muijahan on kuin "Se" jostakin!

Scarlett Johansson ei kuulemma saa näytellä robottia Ghost in the Shellissä, koska hän ei ole animea. Ehdotin häntä, koska vähäeleinen sielukkuus ja petollinen kauneus luonnistuvat häneltä ja koska animeversio kiusasi leikkialastomuudella ja tunnettu seksisymboli vie idean pidemmälle.

Scarlett ei kuulemma saa näytellä mieheksi pukeutuvaa mafiosoakaan, koska hän pukeutuu itse naiseksi. Tätä soopaa riittää, mutta toki tähti päätyy otsikoihin, jos hänen vastauksensa kritiikkiin on (tiivistettynä) "STFU". Leffa on Rub & Tug ja se kertoo aidosta konnasta, joka mahdollisesti harkitsi sukupuolenkorjausta. Scarlett ei olisi ykkösvalintani, mutta jos olisin Scarlett ja kuulisin olevani ykkösvalinta seksirobotiksi, haasteet kiinnostaisivat.

Jotkut osaavat puhua. Fantastisen naisen ohjaaja Sebastián Lelio ja Sense8:n Jamie Clayton eivät kieltäisi Scarlettia, vaan päästäisivät myös transhenkilöt neuvottelemaan kaikista rooleista. Ei tarvitse listata, kenet pitäisi kiinnittää mihinkin, koska kukin tilanne on uniikki. Jamie menisi läpi naisena Suomessa ja hän on Orange is the New Blackin Laverne Coxin ohella aidosti kiehtova, eikä vain suppean valikoiman kermaa.

"Lihaa syövät heterokyvyt" Cillian Murphy, Eddie Redmayne ja Michelle Rodriguez ovat niin herkullisen hintahtavia, että pidän seikkailua heidän velvollisuutenaan. Michellen The Assignment on näkemättä, mutta Eddie ja Cillian ovat elämänsä vedossa Tanskalaisessa tytössä ja Aamiaisessa Plutolla. Pluto on erityisen selkeästi yleisinhimillinen kertomus omasta jujusta ja hyväksynnän kaipuusta ja Cillian on koko elokuva, joten sano "cisgender varasti transroolin", niin haistatan perseet.

Solvauksia tyyliin "cisgender", "transu", "hintti" ja "nigga" ei saa käyttää kuin itsestä ja ystävistä. Kuvitellaan, että yksityiselämää suojeleva Scarlett tai Cillian on Kinseyn asteikolla heteroseksuaalinen, vain satunnaisesti homoseksuaalinen, ja itsensä kanssa sinut, mutta taipuvainen pohtimaan toisen sukupuolen näkökulmaa. Jos Scarlett tai Cillian oivaltaa, että transurooli on juuri oikea tapa toteuttaa itseä, hän on mikä? "Heteronormatiivinen cisgender turisti", eli huijari? Vihapuhetta. Annetaan kaikkien kukkia.

Kuten vihjasin Muumi-arvostelussa, suosikki-Scarlettini pelaa StarCraftia ja suosikki hänestä tuli, kun hän vaihtoi sukupuolen lisäksi rotuakin ja voitti.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peltonen: Netflixin ... Peltonen: Ant-Man an... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

06.07.2018 klo 23.01 2 tykkää tästä

Alkuperäinen versio:

Jamie Clayton olisi uskottava esimerkiksi tätini Hollywood-versiona. Tämä ei ollut kenenkään väheksymistä, eikä tädin arveluttavaa kehumista. Jamie on kaunis nainen, jonka uskon menevän läpi useimmissa tilanteissa, vaikka väitin Sense8:n arvostelussa tunnistavani hänen historiansa. "Läpi meneminen" ei ole missään nimessä pääasia: ihmiset ovat ihmisiä ja vaikka toisten historia olisi tavallista mutkikkaampi, asiaa ei tarvitse aina käsitellä.

Editoitu versio:

Jamie menisi läpi naisena Suomessa.
lainaa
hmm

10.07.2018 klo 15.33 1 tykkää tästä

Eikös michelle ole vähintään bi?
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova