Tuorein sisältö

The Book of Boba Fett 1/7: vain yksinkertainen mies, joka yrittää pärjätä universumissa

Jari Tapani Peltonen

29.12.2021 klo 18.45 | Luettu: 3170 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 1/7:
Stranger in a Strange Land


Edellisen keskiviikkosarjan Hawkeyen tavoin laimea sivuhahmo vaikuttaa kiinnostavammalta päähenkilönä, vaikka ja koska hänet on dumpattu rajatumpiin kuvioihin. Mykkä aloitus myy raamatullisen runouden: Boba Fett oli orpo, josta tuli palkkionmetsästäjä, joka pelastautui hiekkamadon freudilaisesta reiästä vain päätyäkseen orjuuteen, mutta lopulta hän ottaa ohjat gangsterina. Ikää ja kolhuja on kertynyt, mutta mies puhuu kunniasta. Se on söpöä kuten Hawkeyen tapauksessa, vaikka herrat ovat lain eri puolilla.

Useimmat asiat pitää jo tietää. Toisaalta en usko, että ummikolta menee ohi muuta tärkeää kuin nostalgian täysi paino. Tämän verran tarina etenee:

Boba: "olen pomo."
Hiekkamaalaiset: "ehkä."
Mysteerininjat: "hiaa!"

The Mandalorian ilmoitti Boban ottavan haltuun Jabban bisnekset. Ei hänkään tiedä, mitä kaikkea se tarkoittaa. Lyhyt jakso on takauma- ja tappelupainotteinen, joten "nykyhetkessä" Boba vain vilkuilee pitäjän meininkiä kuten pari kummisetää teki Kummisedissä.

Orjuus lienee uutta tietoa: sarlaccin kidasta pelastauduttuaan Boba jäi tuskenien vangiksi. The Mandalorian laajensi kuvaa heistä, ja he tulevat olemaan tärkeitä, jos signaalit ovat johdonmukaisia.

Boba ei koskaan ollut huono hahmo. Hän (aikuinen versio) ei ollut hahmo lainkaan, ennen kuin Temuera Morrison antoi hänelle karismaattisen lärvinsä The Mandalorianissa ja historiaa esiosatrilogian päheänä Jango Fettinä. Sain mykästä aloituksesta juhlavammat pärinät kuin useimmista Disneyn kierrätyksistä, koska yhdistin Morrisonin rakastamiini esiosiin.

Oletettu pääasia eli gangsteriuran syvyys on täysin avoin kysymys. Pinnalliset nautinnot varmasti pysyvät The Mandalorianin tasolla.


Jakso 2/7 >

< The Mandalorian 2-8

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Razer... V2.fi testasi: kolme... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova